Jaký vybrat materál na kuchyňskou linku?

Dobrý den, Mohla bych Vas poprosit o Vaše tipy a zkušenosti na /s materiály na výrobu kuchyňské linky?. Ne nic moc drahého, ale také ne úplně to nejlevnější, aby to něco vydrželo ;-) Mám tento návrh kuchyně, teď bych potřebovala vybrat materiál......moc děkuji!!!
Odpovědět
lamino.
Odpovědět
tam není co vymýšlet, jediný materiál na výrobu kuchyní je DTDL - nazývá se lamino, jiná varianta je jen přírodní dřevo, ale to je asi někde mimo cenu i vaše představu o vzhledu. stolař vám nabídne jen dekor, tmavý světlý, barva atd. každý výrobce lamina má jiné dekory.
Odpovědět
@nikus30 to vám nic nenabídli tam, odkud máte ty vizualizace? lamino, viz výše
Odpovědět
@chrobakv tam je docela siroky vyber, co se tyce bilych skrinek: lak (lesk,; mat, super mat), akryl, umakart, lamino. @nikus30 planujeme kuchyn ve spojeni bila drevo(dekor). Drevodekor: Dyhu jsme odmitli kvuli tomu, ze se lehce proskrabe (mame kocku), masiv je jeste drazsi, zbylo lamino (folii neuznavam). Bila: nehtem jsem poskrabala akryl a bezne laky. Zvire a deti- nejvetsi rizikovy faktor. Prislo nam zbytecne priplacet za neco, co ani nevydrzi. Kuchyn ma toho vydrzet hodne.
Odpovědět
@syeli vše co uvádíš jsou jen povrchová úpravy té DTD, na to se lepí melaminová folie a je to to lamino. umakart je vyšší třída lamina, ale poškrábat jde všechno, jen se musíš snažit. korpusy skříněk se vyrábí opravdu z lamina, dvířka se vyrábí podle tvarování z různých materiálů, ale kočce odolají všechny
Odpovědět
@chrobakv o tu povrchovou upravu dvirek i jde, ne? Myslim si, ze autorka dotazu smerovvala dotaz prave ohledne dv irek, Korpusy se delaji vetsinou z lamina. Dvirka Dyha a lak mohou byt i na mdf. Koccce neodola povchova uprava laku, akrylu a dyhy (masiv relativne, s tim rozdilem ze ryha neni videt) -vyzkouseno a shodne recenze i zde na strese.
Odpovědět
@syeli dýha je masív v malé vrstvě. lak se dá rozleštit, na laminu už nic spravit nejde, ale je zase levnější, jenže lamino se nedá profilovat, na to je MDF pak se lakuje nebo foliuje, což je zase melamin,
Odpovědět
@radim83 ne, dělala znama :-)
Odpovědět
@chrobakv děkuji, schůzku s truhlářem máme pristi týden, tak jsem zvědavá :-)
Odpovědět
@nikus30 neděkuj, truhlář bude vědět. návrh máte pěkný, tak s chutí do toho
Odpovědět
@chrobakv no aby mě ještě nekleplo z ceny, co dostaneme a dík!
Odpovědět
@chrobakv dobry den, vim co je dyha ;) (0,6-0,7 mm, ale muze byt i 2,5mm. Ano, lak se da rozlestit, ale koho znam - nikdo to nedela. Autorka se ptala na nejnizsi cenu - lak to urcite nebude, tan jsou nasobky toho, kolik stoji lamino.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?