Mikrovlnka - ano nebo ne?

Profilova fotka
Pořizujete si mikrovlnku i troubu nebo pouze troubu, která vám nahradí mikrovlnku? Pokud pouze troubu, můžete mi prosím napsat značku a model, ať se můžu inspirovat. Díky za rady.
Odpovědět
Mikrovlnku jsme měli k lednici zdarma, ale nepoužíváme ji, nepotřebujeme ji. Troubu máme nějakou klasickou Bosch, ohřívání nevyužíváme, buď rozpékáme v troubě, nebo ohříváme na pánvi.
Odpovědět
Mám zkušenost, že nejlepší je obyčejná mikrovlnka bez dalších funkcí s otočným ovladačem. Měli sme vestavnou za 4 tis., která hrozně pípala po ohrátí a měla mraky zbytečných funkcí, teď máme obyčejnou za tisícovku, která decentně cinkne a účel splní ten samý. Každopádně mikrovlnku používáme hlavně pro ohřívání tekuté stravy a čaje.
Odpovědět
pořizujeme oboje
Odpovědět
Při výběru spotřebičů jsem mikrovlnnou trochu do seznamu zařadil. Doma ji čas od času použijeme, takže nevidím důvod, proč ji nepořídit. Oproti troubě je to věc za pár korun.
Odpovědět
Profilova fotka
Mikrovlnce říkám jasné NE. Není to přirozená úprava a ohřev jídla. Nebudu ji pořizovat ani do nové kuchyně. Ale nikomu to nevyvracím. My máme své zdraví rádi.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme starou a je mi jí líto vyhodit. Až doslouzi, nebudu mít žádnou. Ohřáté jídlo z ní mi nechutná a v podstatě mi nikdy nic na ohřátí nezbyde :-)
Odpovědět
Profilova fotka
To si asi musí každej rozhodnout sám, podle toho jak moc mikrovlnku využívá, zda ano nebo ne. My ji máme a i bych řekla dost používáme. Pro mě je to třeba úspora času, že mám zapečenej rohlík za 30sekund a nemusím rozehřívat celou troubu :-)
Odpovědět
Mikrovlnku používám a beru ji jako jednu ze základních věcí, navíc je to levný spotřebič. Žít se bez ní asi dá, ale nevidím důvod proč to praktikovat. A když čtu komentář výše, nevím jestli se smát či brečet, protože jestli někdo argumentuje tím, že má rád své zdraví, tak by mu neškodila základní znalost fyziky a trochu mozku, lidská blbost fakt nemá hranice...
Odpovědět
Mikrovlnku jsme měli ale nepouzivala se takže šla z bytu pryč.Pro nás nepotřebná a zbytečná věc.
Odpovědět
Máme mikrovlnku, nepoužíváme denně, ale občas se hodí. Pokud je na ni místo, tak bych si ji do kuchyně dala.
Odpovědět
mikrovlnku jsem zrušila, kazí jídlo, je to zbytečná věc
Odpovědět
Asi záleží jak kdo často používá.. My několikrát za den, takže u nás bez mikrovlnky fakt ne! Děti chtějí ráno i večer teplé mléko a to ohřívat v hrnci a pak ho drhnout...neeee :) Nebo když musím odběhnout od obědu, přihřeji, sním. Nepoznám rozdíl mezi chutí jídla ohřátým na kamnech a v mikrovlnce. Ale ať každý dělá dle svého :)
Odpovědět
Článek se načítá
Zrovna dnes jsem hledala info o důvodech pro nepoužívání mikrovlnky a tak posílám odkaz, který zaujal mě.Jinak na netu se toho dá najít samozřejmě víc :-) http://veganza.cz/index.php/vyziva/24...
Odpovědět
Tak já mnohem více věřím Světové zdravotnické organizaci, která říká, že nutriční hodnota a kvalita jídla zůstává po ohřevu v mikrovlnce stejná. Z hlediska chuti nepozoruji u většinu jídel rozdíl... Takže jasná volba, do nového domku MV rozhodně ano. Lidi neblbněte a když googlíte, tak pořádně - a věřte ověřeným zdrojům...
Odpovědět
Profilova fotka
Jídlo z mikrovlnky mi nechutná, raději si ho ohřeju v hrnci, tudíž by mi mikrovlnka v kuchyni zbytečně zabírala místo. Kdybych jo nevěděla, co s místem, pořídila bych si raději parní troubu. Takhle máme jenom klasickou horkovzdušnou a vždycky nám stačila, i když máme dvě malé děti, ani na příkrmy nebyla mikrovlnka potřeba. Stačí trocha horké vody v misce :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Měli jsme - nepoužívali jsme - vyhodili jsme - nechybí nám. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
NE ja uz preferuji jen parní troubu, a kdyz parní tak Miele 😊😉
Odpovědět
Profilova fotka
U nás mikrovlnka bude i v novém domě, je to o zvyku. Ale souhlasím, je to volba každého, zda ano nebo ne. Osobně na tomto spotřebiči nevidím nic špatného, má své výhody i nevýhody - asi jako všechno. Nikomu samozřejmě nevnucuji. Manžel byl rozhodně pro - využívá ji hojně. Vždycky budou dva tábory - zastánci a odpůrci. Dala bych na vlastní rozum a pocit. Pokud se pro ní najde v domácnosti uplatnění, tak proč ne. Pak už je jen otázka, zda pořídit obyčejnou, levnější - umístit někam mimo ; nebo zainvestovat a koupit vestavnou, aby ladila k troubě. Takže tak. Parní trouba je rozhodně dobrá volba, tam rozhoduje zase finanční stránka. Je to vždycky o prioritách. :-)
Odpovědět
Mikrovlnku nepoužíváme, jsme proti.
Odpovědět
Tady je to shrnuto i s odkazy na zdroje: http://yourmedicalsource.com/content/... Je tam zmíněna i studie o kterou se opírá článek výše (veganza.cz) a vysvětleno, proč se o to opírat nedá.
Odpovědět
Přidávám se k ostatním - mikrovlnku jsem doma nikdy neměla a nikdy mi nechyběla:-)
Odpovědět
Profilova fotka
mame kombinovanou troubu s mikrovlnou od Bosche
Odpovědět
Profilova fotka
máme, sice využíváme celkem málo (kolikrát jen jako schovku, aby maso z mrazáku nesežrali zvířata), ale jednak na ní máme místo a jednak se občas hodí :)
Odpovědět
Profilova fotka
máme vestavnou a používáme každý den, na ohřev
Odpovědět
Mám oboje vestavné. Mikrovlnku používám občas. Kuchyň byla vymyšlená na tyto dva vestavné spotřebiče nad sebou, tak je tam prostě mám. 😊
Odpovědět
Používám denně na sterilizator lahviček pro děti. Někdy ohreji čaj jídlo raději na sporáku.
Odpovědět
neobešla bych se bez ní - používám ji na rychlé zapékání masa pro manžela (mikrovlny uvaří maso, gril dopeče na křupavou kůžičku) vědecky je prokázáno, že to není zdraví škodlivé kdybych měla více peněz a místa, líbil by se mi i vestavný kávovar, ale jsou drahé a ne tak kvalitní
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Zařizuju si třetí kuchyň a tentokrát bez mikrovlnky. Volně stojící se mi žádná nelíbí, a vestavná bílá, kterou potřebuju je dost drahá. Na to, že jí použiju 1x za měsíc - zbytečnost. Když byly děti malý, používala se častěji, ale teď už je nám celkem na nic. Navíc mám indukční desku, a tam je jídlo ohřátý skoro rychlejc jak v mikrovlnce :-D
Odpovědět
Řeším novou kuchyni, mikrovlnku budeme mít starou, schovanou ve skřínce, nic nebude vidět... vestavná mi přijde zbytečně drahá a líbí se mi čistější desing kuchyně, pouze s vestavnou troubuou
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?