Montáž kuchyně Ikea

Řeším kuchyň z Ikei v ceně cca 30 000 s tím, že kalkulace na montáž je dalších 14 000. A mám brouka v hlavě, jestli si kuchyni nesmontovat sami. Cena montáže činí skoro 50% ceny kuchyně. A to je kuchyně bez. el. spotřebičů. Jen lednička, dřez + dřezová baterie. Počítám, že největší oříšek bude pracovní deska (usezení dřezu + baterie) a její usazení. Manžel je docela šikovný, už montoval jejich skříně - resp. opravoval po montérovi. Je zde někdo, kdo si z Ikey montoval kuchyň sám?
Odpovědět
Ja se na to chystam v nejblizsich mesicich. Ono to neni tak slozite, ale taky zalezi co mate za naradi. Protoze vyrezy pro drez, nebo varnou desku si budete muset delat sami
Odpovědět
Jde jen o výřez na dřez, snad se to dá zadat nějakému truhláři. Až řeknu manžovi, že montáž nám nacenili na 14 000, tak mi zakáže montáž objednat. Raději se proto poptávám i zde. Plánovaná kuchyně - viz. níže.
Odpovědět
Pokud nemá muž obě ruce levé to si radši kupte přímočarku za 1000kč, chlap si rozšíří vybavení dílny a 13 tisíc máte ušetřeno 🙂 To by mi musely jako chlapovi obě ruce upadnout a fackovat mě hamba abych poptával truháře na blbou díru pro dřez 😄 😉
Odpovědět
Ano kuchyně z ikea se dá poskládat svépomocí úplně v klidu. Tuhle kuchyňm máte ve dvojko postavenou za den 🙂 Výřez v desce 3x vyměřit a stačí vrták a přímočarka.
Odpovědět
Děkuji za rady a informace, asi to doma zkonzultuji. Jenom abychom při vlastní montáži nepřišli třeba o záruku, snad ne.
Odpovědět
Ja jsem si skrinky skladala sama. Mame system Metod krome kuchyne i v obyvaku, koupelne a v pracovnim koute a moc me to bavilo. Manzel si pujcil od znamych primocarku a vyrizl otvor na drez, indukci i umyvadlo. Fakt se toho nebojte. Naplanovali jsme si to vzdy tak, aby to bylo bez spojovani desek.
Odpovědět
Do bytů co máme na pronájem dělám kuchyně běžně svépomocí. Dával jsem Ikea Knoxhult - není na tom nic těžkého. Je to stejně jako sestavit stůl nebo skříň z Ikea, akorát je těch dílů "trochu" víc. V jednom člověku to zabere klidně 2-3 celé dny. Nezapomeňte ale na to, že linka potřebuje mít na správných místech přípojky vody, elektřiny a odpadu. Dále potřebujete "pozadí" linky - např. obklady. Dále potřebujete vyříznout díry na dřez a na varnou desku a případně upravit délku pracovní desky. To Vám myslím udělají i v Ikea, ale dá se to udělat i svépomocí.
Odpovědět
Tak jo, asi půjdeme cestou vlastní montáže. Vše je teď v dlouhé lokte, dodání kuchyně aktuálně trvá až 2 měsíce a to se klepu aby bylo vše tak-nějak dostupné. Pak dám vědět, jak jsme to zvládli. Děkuji všem.
Odpovědět
....voda, odpad, elektřina - to máme ok. Místo klasického obkladu asi budeme řešit po smontování linky - panelem v barvě pracovní desky. To bude až další krok.
Odpovědět
@thomas256 @maondry jak jiz je zde psano. Skrinky lehce smontujete, je to jak Lego pro dospele. Delala jsem to sama, staci akuvrtacka a par bitu a to jsem zena😁. Desku na drez vyrizne kazdy truhlar i si ji tam hned muze clovek vybrat, staci prinest drez, aby vedel rozmery. Da se to vyriznout i svepomoci, ale nebude to takove, jako kdyz to truhlar hodi na velkou pilu.nebala bych se toho.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravim, kontaktovala jsem firmu která pro Ikeu montuje osobně a vychází to podstatně levněji. Vždy se montáž počítá podle bm.. my máme celkovou cenu kuchyně 180 tisíc a montáž nás vychází na 26 tisíc..
Odpovědět
Profilova fotka
Díru na dřez zvládnete sami. Stačí vrtačka na čtyři body v rozích a přímočarka, pak orezane části zevnitř zamatlat silikonem (většinou je to i napsané v návodu ke dřezu, včetně velikosti montážního otvoru). My teď skládáme kuchyň (ne IKEA) a je to fakt jak prerostly a předražený lego 😂
Odpovědět
Článek se načítá
@maondry 14tisíc? To musí být vtip. Když nám dělali kuchyň, měli to za den hotové. Ve dvou. Pozvěte si hodinového manžela na výpomoc, řezání a vrtání. Za den to zvládnete a bude vás to stát 1500kč. No teď vidím tu vaši kuchyň. Jsou to jen 4 skříňky, není to složitější než postel nebo skříň, stejný princip. Nejhorší tam bude ten výřez, ale i kdybyste si koupili vrtačku s řezákem, vyjde vás to levněji o 13k.
Odpovědět
Kuchyň zvládnete lehce, otvor pro dřez a desku taky - jsou tam minimálně 1-2 cm rezerva na překrytí hran. Co doma neuděláte je napojení dvou desek bez přechodové lišty a čisté zaříznutí okrajů desky = tam kam přijde hrana. Nevím, jestli bude nějaký klasický truhlář ochotný pracovat s IKEA pracovní deskou, protože standardní pracovní desky jsou o 4 cm užší než jsou IKEA skříňky. Takže kuchyň svépomocí a poptat montáž pracovní desky a to té jejich nebo bude nutná deska 90 cm a podélně seříznout. My pořídili tu hl.90 cm, nechali u truhláře udělat výřezy na spoj (oblý spoj + otvory pro kotvy). Podélně jsme to řezali sami a schovali řez lištou.
Odpovědět
Tady je trochu vidět ten výřez desek před napojením.
Odpovědět
@edcbubu Desky běžně napojuju na sebe a skoro to není vidět. Je potřeba to mít jednak rovně uříznuté a jednak ty desky oproti sobě perfektně výškově vyrovnat. Dělal jsem i šikminy pod úhlem 45 stupňů apod. Řežu to úplně běžnou okružní pilou (neboli "maflem") s vodící lištou. Aby se to netřepilo, vždycky si řez přelepím malířskou páskou a řežu to zespodu - tedy desku mám při řezání otočenou spodní stranou nahoru. Používám jemnější kotouč. Výška se doseřídí buď šroubovacíma nohama kuchyňské linky, nebo se vypodloží. Musí to opravdu sedět na desetiny milimetru, aby to nebylo vidět. Do spoje dávám transparentní silikon, aby to časem nenabobtnalo kvůli vodě. P.S. Opravdu nejsem truhlář ani řemeslník, dělám si tyhle věci jako hobby, živím se jako programátor
Odpovědět
@m_i_r_e_k my tedy hladkého řezu nikdy nedocílili. Lepící pásku, jemnější nový kotouč maflu, stejně jako řezání zespodu jsme používali, ale stejně jsem ráda, že námi řezané kraje nejsou na viditelných místech. Na tmavé desce jsme měli na krajích cca 1 mm bílé odštípky a nalepit na to hranu byl docela oříšek. Naštěstí hnědá fixa to aspoň skryla. 🙂
Odpovědět
@edcbubu Řez mám přelepený malířskou páskou zeshora i zespod. Pásku pořádně přimáčknu, aby byla doopravdy přilepená. Řežu v klidu a pomalu. Dávám pozor aby mi mafl "neskákal" - musí být pořád přitlačený k té desce. Používám kotouč co byl k pile přiložený. Byl tam jeden hrubý a jeden jemný (zn. Bosch). Asi záleží i na tom jakou máte desku. Některé se možná třepí víc.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?