Montáž kuchyně. Poraďte

Zdravím všechny, už pár měsíců tady po fóru pokukuji a teď nadešel čas mého prvního příspěvku. V pátek nám budou montovat kuchyni (Hanák) a já z toho začínám mít docela hrůzu... :-S Že se tam něco nevejde (vím, že to není možné, meřili si to sami), že nakonec nebude tak perfektní, jak si ji představuji, že nepůjde dohromady s dlažbou, atd. Co mě ale s ohledem na montáž trápí nejvíc je elektrika. Jsem těmito věcmi fakt nepolíbená, takže budu mluvit pro technicky nadané asi jako tatar, ale přesto prosím o radu (v pondělí budu asi stejně volat do studia, ale dnes se musím zeptat aspoň vás tady, jinak mě čeká další bezesná noc :-N ). :-D Takže: 1. Všechny dráty - vývody elektřiny - nám ze zdi "čouhají" přesně tam, kde dle schématu od studia mají, zítra na ně elektrikář nasadí ty krabice, někdy v týdnu kryty. Musí být při montáži přítomen? Ve smlouvě se o tom nic nepíše, předpokládala jsem, že někdo z montážníků bude oprávněn zapojovat spotřebiče do el. a drobné dodělávky, které vyvstanou v dané chvíli, dořešit, ale trochu mě mate klauzule ve smlouvě "při montáži se přístroje osadí....ale nezapojí do el. proudu"...?? Můžete mi, prosím, někdo napsat, jak to probíhá? Já vážně vůbec nemám představu, je jasné, že lednička se zastrčí do zásuvky, ale co třeba sklokeramická deska? Zkoumala jsem to u našich a tam žádné viditelné zásuvky nejsou (někde jsem našla, že třeba zásuvka od trouby bývá ve vedlejší skříňce). 2. Vzadu za linkou nemáme obklady, ale tu zástěnu z materiálu stejného, jako je pracovní deska. Pamatuji si, že nám ve studiu říkali, že při montáži tam už musí být vypínače (i s kryty, asi 3-4mm od zdi), aby se podle nich ta zástěna vyřízla. Jenže čím déle nad tím přemýšlím, tím divnější mi to připadá (to se mi stává, bohužel, často :-D ), protože vždyť by přece stačilo vyříznout prostor na dráty, a ten zbytek může naléhat na tu zástěnu? Nebo se pletu? Pokud tady někdo máte zkušenosti s montáží kuchyně Hanák, budu vděčná za jakékoliv postřehy. Ale přivítám i jakoukoliv jinou radu, samozřejmě. Možná jsou to základní věci, ale já jsem na tohle vážně blbá :-D , tak se omlouvám :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, také tomu zas tak moc nerozumím, ale taky jsem byli den dost překvapení, když jsme zjistili, že chlapi co nám budou linku a spotřebiče montovat nám je nezapojí do elektriky. Bylo to den před montáží a prý to bylo na nějakém papíru, který jsem dodnes nenašla :(. Na to prý musí být elektrikář a mít na to papíry, protože když si to uděláte sami tak by vám v případě reklamaci ji nemuseli uznat, že to nezapojoval technik, pokud by příčina závady nebyla zřejmá. Jenom bacha nám kuchyň namontovali tak šikovně, že pro zapojení desky a trouby nechali tak malej přístup, že by to korpulentní elektrikáž nemohl zapojit. ]-(
Odpovědět
my sice nemáme kuchyň od Hanáka, ale všechny vestavné spotřebiče nám taky jen zabudovali do linky, ale nezapojovali do elektřiny, ani myčku nenapojovali na vodu a odpad, stejně jako dřezovou baterii; resp. vestavnou lednici, mrazák a mikrovlnku, které měly klasickou zástrčku do zásuvky, nám do té zásuvky samozřejmě zapojili, ale varnou desku, troubu a digestoř už nám dělal náš elektrikář ;-) ale místa tam na zapojení nechali dost, takže nebyl problém ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
kuchynske studio nezapojuje spotrebice, na to nema lidi, to si musis zajistit sama - rekla bych ze je to standart, setkala jsem se s tim u dosti kuchynskych studii at uz primo z me zkusenosti nebo od znamych. Je to proste tak.
Odpovědět
Profilova fotka
No já nevím, ale "naše" firma, co mi vyráběla kuchyn.linku, a od kterých jsme měli i vestavné spotřebiče, mi vše napojili, zapojili, nevím, proč by neměli. My měli vše nachystané a oni to jen nastrkali do zásuvek. Zapojili i myčku se vším všudy, digestoř, plyn.sporák - desku a el.troubu.
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží na tom,zda jsi si spotřebiče kupovala přímo přes kuch.studio. Jestli ano,tak Ti je musí zapojit. Já jsem si je brala od nich a bez problémů mi je zapojili již do druhé kuchyně. Věděla jsem,že když si je nebudu brát od nich,tak mi je osadí a zapojí taky,ale za zapojení jednoho přístroje chtěli 1000 Kč.
Odpovědět
Tak montáž máme (snad) úspěšně za sebou, a bylo to tak, jak píše Copa a Verja. Měli jsme spotřebiče, dřez, zkrátka to celé komplet z kuch. studia. Na místě se nás zeptali, zda to chceme zapojit, nebo si to zapojíme sami, a jelikož ten den nebyl k dispozici ani náš elektrikář, ani vodák, tak jsme to nechali zapojit vše je. Jsem za to ráda, teď, když to vidím, tak si vůbec nedovedu představit, jak by se tam elektrikář dostával, je tam opravdu velmi málo místa...Za zapojení chtěli peníze navíc, což mě tedy nepřekvapilo, to je i ve smlouvě, ale trochu mě překvapilo, že si napočetli i peníze za stěhování, nebyla to žádná zdrcující částka (asi 200,- Kč), ale zkrátka mě to překvapilo. I když je fakt, že ve smlouvě se píše, že v ceně je montáž, a montáží se rozumí jen osazení.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?