Musí mít spíž okno?

Profilova fotka
Dobrý večer, obracím se na vás s prosbou o radu a názor. Otázka viz název diskuze - musí být ve spíži okno? Snažím se teď naplánovat kuchyň a strašně mi to tam narušují dveře do spíže. Nejradši bych je posunula ke kraji, ale to by se musela posunout celá spíž od kraje ke středu domu a přišla by o okno. Můžete mi prosím napsat, jaké jsou výhody či nevýhody okna ve spíži? Podotýkám, že spíš by byla na západní straně domu, tj. by tam bylo spíš teplo a svítilo by tam sluníčko. PS: Prosím, není to diskuze na téma, zda spíž ano nebo ne, že skříň místo spíže stačí atd ;-) Prosím jen čistě o názory okno ve spíži - ano nebo ne a proč :-) Díky moc!
Odpovědět
Profilova fotka
okno ve spíži nemáme, máme ji oddělenou z předsíně. Máme jen větrací otvory. Jinak si myslím, že než okno na západ, tak možná lepší bez okna.
Odpovědět
Profilova fotka
a ještě teda pro okno snad jen výhoda, že přes zimu si lze vytvořit druhou lednici. Maminka to tak dělá přes Vánoce, kdy tam má cukroví a potom i salát a ostatní dobroty, tak větrá pořád.
Odpovědět
Mám okno na východ a je to šikovné i v létě.Okno na západ si myslím.že není úplně ideální.
Odpovědět
Okno ve spizi bych dala jen pokud by bylo severni ci vychodni... My mame v kuchyni jen skrin a pak komoru s odvetravacimi mrizkami a nijak tam okno nepostradam, je vyuzivana jako spiz..
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě mít okno rozhodně nemusí...máme spíž uprostřed domu,projektant mě od toho odrazoval,že to je nesmysl,že tam bude vedro a ani náhodou...nemáme tam vůbec dané topení a i když v obýváku 24°C,tak vedle ve spíži je o hodně méně...samozřejmě nelze srovnávat třeba se sklepem....za mě spokojenost i s umístěním,a bez okna...
Odpovědět
Ano, mám tam ovoce, brambory a j, potraviny .Okno mám celoročně otevřené, aby vše vydrželo co nejdéle. Ale okýnko mám na východ ještě v zákampí, takže je tam chladno i vlétě, v zimě je tam dost chladno.
Odpovědět
Okno být nemusí, větrání je ale určitě na místě.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme naprojektovanou spíž na západ, bez okna. ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?