Nádobí na indukci, jakou značku?

Prosím o Vaše postřehy k nádobí na indukci: máte zkušenosti jakou značku a jaký povrch je opravdu OK a snadno udržitelný? Já vařím v jednom titanovém hrnci + tlakový hrnec a naprosto si vystačím. Ale nejsou na indukci..... Mohu je přesto použít ( ale nejsou tak ekonomicky/ ekologické) nebo je to vysloveně zakázané a nefunguje to? A je prosím pravda, že v zásuvce přímo pod indukcí nesmí být žádné kovové/ feromagnetické míchadla a naběračky? Díky moc za postřehy!!!
Odpovědět
@gabrielkak nádobí nevhodné na indukci jednoduše nefunguje - nic v něm neuvaříte :)) .Já mám v zásuvce pod indukcí kovové věci a ničemu to nevadí. Nádobí - hrnce na indukci mám z Ikei sada 365 (sada vyšla do 1000,-Kč) a spokojenost. Jsem vychovaná na Zepterech takže i dost nročná a ujde to, mají taky silnější dno. Akorát bych ocenila pánev s keramickým povrchem vhodnou na indukci, ale to jsem v jiné cenové kategorii a musím si počkat na ježíška. Jinak existují podložky na indukci které lze použít spolu s nádobím které na indukci nefunguje, ale asi to už nebude tak úsporné a spíš to bude jako el.plotýnka. S tím zatím nemám zkušenost, ale už tu proběhla debata.
Odpovědět
Děkuji moc za odpověď. Hrnce budou investice.. ale nejsem vůbec schopna rozeznat, co je akorát a co už je předražené. Za titanový hrnec jsem ty tisíce klidně dala a vařila v tom 3 roky denně a naprosto všechno. Ke keramickému povrchu tu důvěru zatím nemám... Ale děkuji za podnětné info!!
Odpovědět
@gabrielkak my máme titanové nádobí od BAF a zatím jsem velmi spokojená...Údržba je jednoduchá...Cena je vyšší, ale vyplatí se:)
Odpovědět
Profilova fotka
Zkusmo jsme koupila hrnec české firmy Belis, je to klasický smalt (tj. vhodný na indukci) se současným designem a jsem s ním moc spokojená. Cena 499Kč za největší hrnec so měli, tj. asi na 4 litry.
Odpovědět
Dobrý den všem :-) chtěl bych manželce k narozeninám koupit pánev, pořád se při vaření totiž rozčiluje, jak se jí to pálí, nebo jí to nepeče apod. Pročetl jsem nějaké diskuze, a ještě bych se rád zeptal na názor tady :-) vybral jsem tuto pánev: http://www.litinove-nadobi.cz/nadobi/... hledal jsem použití také na indukci, což tato splňuje, je mi sympatická přítomnost poklice a materiál, zatím nemáme ozkoušen, ale zaujal mne. Nemáte některá zkušenost?? Díky a hezký den.
Odpovědět
@gabrielkak Ahoj, já jsem měla na elektrice Tescomu, která byla i na indukci, ale jak jsme změnili na indukci, tak to nesnesitelně pískalo. Je to prý špatným slisováním dna na nádobí. Tak jsem to byla reklamovat, teď čekám na vrácení peněz. Jediné, co mi nepískalo, je starý hrnec ze smaltu. Takže jsem také zvědavá, kdo jaké nádobí doporučí :-) Asi bude nejlepší zase nějaký smalt v moderním provedení - alespoň pro mě :-)
Odpovědět
@symcca Nádobí od českého výrobce Kolimax naní špatné, podle mě určitě kvalitnější než od Tescomy.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám základní sadu Ikea 365+ a zatím velká spokojenost ;-) Jeden hrnec mám z Tescomy a ten při vaření hvízdá :-D Schází mi hluboká pánev a velký hrnec na knedlíky, určitě se nejdříve kouknu do Ikei, poměr cena a kvalita mi vyhovuje.
Odpovědět
@ludva O nádobí z Ikea také uvažuji, mám odtud celou kuchyň, tak možná i ty hrnce nebudou pískat :-)
Odpovědět
Tak včera jsem si hrnce a pánve koupila v Ikea - 365+ a jsem naprosto spokojená, nic nikde nepíská. A za rozumné peníze :-)
Odpovědět
Profilova fotka
na indukci funguje uplně obyčejný hrnec,stačí aby byl kovový,mám na indukci i obyč smalťák
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám Tescomu,sadu hrnců.Nic nepíská,nehouká.Ani na nejvyšší výkon.Kamarádce divně hučela deska z Ikea,měla na ní hrnec z Ikea.Ale to může být jedna z mnoha.A panve mám Tefal.Také max. spokojenost.Cenově normal.Žádné hogo fogo ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@ludva @symcca @kkaccullka chtěla bych se zeptat, zda jste s hrnci Ikea 365+ na indukci i po více jak roce stále spokojené? Úchyty pálí/nepálí? Jaké jsou na údržbu? Jsou stále jako nové? Pískají? Váhám zda si je také pořídit nebo zda jít do Tescomy.
Odpovědět
@calwenka s hrnci jsem spokojená. Vařím pořád a jsou jak nové, úchytky nepálí, nepískají, mají tlusté dno, dobře se mi v nich vaří, dávám do myčky. Poměr cena výkon, víc než dobrý. Jen bych potřebovala nízký rendlík, velký jak ten velký hrnec a ten tam nemají, uvažuju, že koupím jinde a už i z nepřilnavým dnem na pudink a omáčky, to mi chybí. Zatím vařím omáčky v hrnci nebo ve wok pánvi taky z té sady a docela se to ujalo. V té sadě jsou i samostatné hrnce tak si jeden kupte a vyzkoušejte. Já jsem spokojená.
Odpovědět
@calwenka My si koupili o víkendu Tescomu, ještě jsem v nich nevařila,moožná dnes, tak pak můžu podat referenci :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@januliik15 taky uvažuji o tescomě, tak mě tady celkem zarazilo že hrnce někomu na indukci pískají to je divný. jinak mohu vřele doporučit pánve keramické z dedry na indukci jsou parádní plánuji rozšířit sbírku ale až do nové kuchyně :-)
Odpovědět
@svatba1261987 My tu Tescomu máme a je pravda, že malinko na indukci hučí, ale to když je třeba v hrnci jen voda, když to ní člověk má maso, či brambory, tak to nedělá... pánve máme od Tefalu a zatím spokojenost :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?