Nákup elektrospotřebičů v zahraničí (lepší cena)

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli jste si někdo koupil spotřebič z Polska, Německa, Maďarska.. Vím, že je to v přepočtu levnější než u nás, někdy je to podobné, ale často je to levnější třeba o polovinu nebo i víc. Přemýšlím nad spotřebiči od AEG/Electrolux a Siemens/Bosch. Např. deska, která u nás stojí 30 - 35 tisíc by vyšla o 10 - 15 tisíc levněji. Jen má každý stát trochu jinou nabídku, něco se shoduje, něco se tady neprodává, v tom už ale mám jasno. Ptali jsme se v AEG na záruku, když koupíme varnou desku v Německu a prý není problém, pokud budeme mít fakturu a záručák. Máte zkušenost s objednáním spotřebiče ze zahraničí? Pokud ano, objednávali jste přes e-shop a jaký, kolik stála doprava? Nebo jste objednávali přes e-shop a vyzvedli si to osobně a kde? Jsme z Prahy, takže blíž to máme do Polska směrem k Wroclawi a pak do Německa. Díky! :-)
Odpovědět
A ještě bych se chtěla zeptat, zda neznáte v Německu nebo Polsku názvy obchodů typu Datart, Electroworld a OK elektrospotřebiče.
Odpovědět
Ahojky,tak my jsme zvolili spotřebiče z Polska.Vyšli nás o cca 40 000 levněji.Samozřejmě záleží na typu a značce.Máme AEG.Nebyl žádný problém,jen jsme si museli pro spotřebiče dojet,nevím jestli by to vyšlo výhodně nechat si je doručit.Stránky na internetový obchod v Polsku www.central.pl
Odpovědět
mausinko, děkuju moc za odkaz. Koukla jsem tam a vidím, že varnou desku tam mají levnější než v obchodě, který jsem si původně vybrala, ten je tedy mimo jiné v Jelení Hoře, je po celém Polsku (velká prodejna elektro). Jmenuje se RTV Euro AGD. Ráda bych se tě zeptala ještě na to, zda jste pro to jeli do Wroclawi nebo někam jinam, jak dlouho trvalo objednání, za jak dlouho jste pro to jeli a zda všechny papíry byly v pořádku. Pak bych se ještě zeptala, zda jste to s nimi nějak domlouvali mailem apod. nebo zda jste prostě nějak vyplnili formulář na jejich stránkách a pak si proto rovnou jeli do jejich prodejny. Také zda vás informovali o stavu objednávky, že zboží je připraveno k odběru atd. nebo zda jste se museli ptát.. Díky! V AEG i u Bosche mi potvrdili, že stačí záručák a doklad o zaplacení, s tím, že záručák není třeba, ale na dokladu o zaplacení musí být jasně uvedeno datum, razítko a tak a také chtějí, aby tam bylo co nejpřesněji uvedeno, o jaký spotřebič se jedná. Já už koukala na diskuzi na slovenské modré střeše, která je hezky rozjetá, ale města v ní uváděná mám trochu z ruky :-N ;-) Mně vyhovuje tak ta Wroclaw, Jelení Hora... Ten Central vypadá cenově dobře. http://www.modrastrecha.sk/forum/show... Já bych si to nechala i poslat, ale netuším, kolik by to stálo a jaké jsou zkušenosti. Oni si pro to všichni jezdí osobně :-D
Odpovědět
Ahojky Yanna,spotřebiče jsme objednali pomocí formuláře,poté se nám ozval mailem pan Tomko(nevím jestli majitel nebo ten co to má jen na starosti),že bohužel varná deska a digestoř bohužel není a neví zda bude za stejnou cenu nebo jinou,tak jsme ten zbytek digestoř a varnou desku objednali u nás.Po uzavření objednávky si pan Tomko vyžádal platbu,ale domluvili jsme se jen na záloze,protože jsme neměli vůbec ověřeno, jestli ten obchod funguje.Zbytek jsme platili až na místě,papíry byli všechny v pořádku.Pro spotřebiče jel manžel do Wroclavi.Nemůžu ti říct jak dlouho to trvalo,protože si to nepamatuju,ale řekla bych týden než jsme se tak nějak mailem domluvili.My jsme na ty spotřebiče nespěchali,takže nám je tam nechali odložené asi tři týdny.Nemám představu kolik stojí doprava,ale zkus se zeptat.
Odpovědět
Jinak manžel toho na netu hodně projížděl a ten central ho vyšel nejlevněji,ono je nejhorší najít obchod,který má vše,co člověk chce a ještě za nejlevnější cenu.
Odpovědět
mausinko, díky! ;-) :-) :-) No to je ono, vždycky najdu v jednom obchodě levný to, v jiným ono, pak se to blbě kombinuje. Pak zkoumat ještě jak je kdo solidní.. :-| Já myslela, že objednám, v objednávce zaškrtnu osobní převzetí v prodejně a pak to teprv zaplatím =-)
Odpovědět
Ahojky Yanna,nevím třeba to tak jde,ale my jsme docela odkládali termín,kdy se pro spotřebiče pojede(bylo to něco kolem měsíce až dvou),tak asi chtěl pan Tomko zálohu,ať mu to tam neleží a pak si nikdo nepřijede.Veškerou komunikaci zařizoval manžel.Jinak včera nám montovali kuchyň a spotřebiče jsou úžasný a funkční.I chlapi co to montovali byli úplně paf,když zjistili kolik to AEG stálo a odkud jsou.Včera jsem se nemohla vynadívat.
Odpovědět
mausinko díky! :-) Jasně. No a k těm cenám.. jako když tady stojí indukce od AEG v katalogu 40 tisíc a na internetu si dovolí napsat, že ušetříš 10 tisíc, neb jí mají za 30 (až 35) a v Polsku jí seženeš za 17 000,- .. tak to je fakt o ničem ;-)
Odpovědět
Ahojky Yanna,není zač,jsem ráda,že jsem mohla přihodit názor a někomu tak pomoci v rozhodování.Ten rozdíl v ceně je dost veliký,ne teda na všech spotřebičích,ale když se to sečte a podtrhne,tak jsou to docela pěkné penízky,které se dají dát jinam a nebo ušetřit :-) .
Odpovědět
Yanna, my mame vysavac (Bosch), mycku (AEG), troubu a digestor (Whirpool), mikrovlnku (LG) a rucni vysavac (Philips) koupeny v Nemecku a uz to mame nejakou dobu, nic jsme nemuseli reklamovat, ani vracet a vse funguje, jak ma. Ceny byly u vseho zbozi vyrazne nizsi nez v Cechach. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme byli právě minulý týden v Polsku na "nákupu spotřebičů" a s cenou jsme více než spokojeni.. Vybrali jsme troubu a indukční desku značky Electrolux plus americkou lednici LG.. to vše nás vyšlo asi o polovinu levněji, než u nás.. takže zatím velká spokojenost 8-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Ahoj, něnakupoval někdo v poslední době elektroniku v Německu? Mám tam vyhlédlou například lednici značky Smeg (o polovinu levnější než v ČR). Nezná někdo osvědčený e-shop? Díky za info
Odpovědět
Článek se načítá
Já se chystám nakoupit něco v Německu, pravděpodobně myčku Miele, ale co se týká lednic, vzala bych ji spíš v kamenném obchodě. Je jedno jestli u nás nebo v Německu. Pokud jí vezmeš přes internet a obchod nemá svoji vlastní dopravu, tak přepravní společnosti prý často dělají chybu, že lednici položí.......kvůli lepší stabilitě při převozu. Lednice jsou pak o hodně víc hlučnější.
Odpovědět
Aha, díky za info, no podívám se tedy i po kamenných obchodech. Myčku bych taky ráda z Německa, ale ještě nemám vybranou:-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Ahoj,máte nové zkušenosti,museli jste už něco reklamovat?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Take by me zajímala reklamace spotřebiče z Polska,?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?