Nákup kuchyně Ikea v Polsku. Máte zkušenosti?

Ahoj, zajímalo by mě jestli je tu někdo, kdo si jel pro kuchyň do Polska? :-) Napíšu tu pár bodů, které mě zajímají. 1) Jak to probíhalo? Zda jste tam prostě vyrazili a doufali, že tam budou všechno mít, nebo jste si to přes ČR nějak zjišťovali? 2) Je kvalita opravdu stejná? Nejednou jsem se setkala s tím, že v některé zemi je kvalita výrobků určité firmy / firem uplně jiná než jinde, nebo než u nás. 3) O kolik jste ušetřili? Nechce se mi klikat a složitě hledat jednotlivé položky na polských stránkách a srovnávat, je toho hodně. Stačí mi vědět kolik zhruba se ušetří při koupi kuchyně za cca 70.tis - opravdu jen orientačně. 4) Jak se řeší případná reklamace? Bez problému v ČR? 5) V které polské Ikea jste byli a spokojenost? Děkujůůůů :-N
Odpovědět
oplati sa pre to ist, ked nebyvas pri polsku?
Odpovědět
Profilova fotka
Tak k výše uvedeným dotazům se beze zbytku připojuji. Je tu někdo, kdo by toto už absolvoval? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
V nejakem tematu to tu uz zaznelo, bud v ikea nebo ikea kuchyne. Rozdil byl tusim 20 tis. Chci si zkusit stahnout polsky planovac a nakreslit si kuchyn v nem - pak to spocita konecnou castku a staci jenom prevest...
Odpovědět
Ene, já o tom právě v tématu IKEA zaregistrovala asi jeden nebo dva příspěvky, tady bych to ráda rozebrala víc. Kdybych se na to zeptala v tématu IKEA možná by se mi dostala zase jen jedna odpověď jak to tam bylo už dřív. Nějak se to tam pak zazdilo ;-) Cuttysark, myslim, že se to vyplatí, ikdyž pro to pojedu z Prahy, zaplatim cestu a ještě mi fut něco zbude, respektive měla bych ještě něco ušetřit. Ale zajímají mě právě osobní zkušenosti, nebo zkušenosti některého známého a musim si dát podle těch odpovědí všechna pro a proti a pak uvidim :-)
Odpovědět
Jo a no vidíš s tím plánovačem, to mi nedocvaklo, to by byla jedna z mých otázek zodpovězená :-) Věděla bych do koruny o kolik ušetřim 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyz vydrzis mesic, odpovim i zbytek :-D
Odpovědět
A jedeš si tam teda taky pro kuchyň? A nebojíš se, že tam nebudou mít všechno? Kamarád si šel v Praze koupit kuchyň, předtím mu bylo řečeno, že se neobjednává, že jí mají na skladě , zaplatil celou a nakonec mu dovezli jen půlku a na druhou čekal asi týden, protože jí na tom skladě neměli.
Odpovědět
ještě jsem teď našla tohle http://forum.living.cz/viewtopic.php?... Já chci kuchyň ABSTRAKT-bílá
Odpovědět
My to absolvovali, byli jsme v Katowicich, nešlo ale o nákup kuchyně,ale taky o nabytek. Vše v pohodě, jenom něco nebylo na skladě, což se ale dá lehce zjistit na www.ikea.pl stejně jako v ČR co je a co není na skladě přímo z formuláře na webovkách. Kvalita naprosto stejná jako v ČR, jsme spokojení, v dubnu to bude rok. Zase se tam chystáme pro zahradní nábytek. Před cestou jsme si srovnali ceny v ČR a PL a taky vynásobili ceny kurzem a zjistili, zda se to vypaltí nebo ne, nám se to vypaltilo bohatě, takže se chystáme zase. ;-)
Odpovědět
Děkuju ;-) Já bych si právě větší věci porovnala na webu, ale u té kuchyně bych strávila týden :-N , no ještě se uvidí, ale asi bychom tam brali možná i něco jiného (do dětského pokojíku, možná sedačku) To si pak samozřejmě porovnám. Jen doufám, že Ikea není expert jako jiné firmy, že něco v krabicích bude chybět ]-( Ale to by snad šlo vyřešit doobjednáním u nás. :-) A ještě otázka, zjišťovali jste si tu reklamaci? Můžete jí uplatnit v ČR? =-)
Odpovědět
nikka.vo: tak to jsem nezjišťovala s tou reklamací. Mě se teda ještě nestalo, že by v krabici něco chybělo... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud opravdu pojedeme, tak koupime, co budou mit, zbytek si dokoupime pak u nas, to uz neni zadna traga. Vetsinou je to par dvirek, pripadne jeden rozmer korpusu. Jenom se nemuzeme shodnout, kolik toho bude. Kupovali jsme v ikea kuchyn pred tremi lety a meli jsme dodavku. Mam za to, ze v ni byly naskladane krabice jen tak do pulky max., manzel je presvedceny, ze toho bylo cele auto. Podle me by nam na to stacil vlek, s dodavkou by to bylo horsi..
Odpovědět
Článek se načítá
No my bychom tam jeli asi s dodávkou, ale to záleží jestli bychom brali i tu sedačku nebo ne :-S
Odpovědět
Podle mě uplatnit reklamace v ČR nelze, určitě by to na svých stránkách prezentovali jako ostatní firmy (třeba Olympus). A zrovna u těch kuchyní se stává, že třeba něco chybí, hlavně to je tím, že se bere hodně krabic a může se něco přehlédnout. Třeba sestře dali dvoje jiná dvířka...
Odpovědět
Profilova fotka
Jednou jsem pokladala do IKEY dotaz ohledne reklamaci sa vraceni zbozi a bylo mi odpovezeno, ze to lze, pokud se zbozi prodava i v CR, ale zkusete se zeptat na chatu a uvidite, co vam odpovi
Odpovědět
Podle mě by s tím byly problémy už jen kvůli tomu, kolik by vůbec měli vrátit peněz apod.
Odpovědět
Profilova fotka
na livingu .. v tom odkazu výše někdo psal, že není problém.... vrácení peněz asi ne,.. ale výměna zboží určitě možná bude.
Odpovědět
Já jsem dělala v prodejně nábytku a tam se třeba vůbec neřešilo, když něco chybělo, prostě přišel člověk, řekl co mu tam chybělo a my mu to doobjednali a nebo se většinou rozebrala krabice toho samého zboží co byla na skladě, vybralo se to z toho a do té krabice se to pak doobjednalo ;-) A nikdo neřešil na jaké prodejně to bylo zakoupené, nebo jestli to fakt chybělo, nezbývá než věřit. A říkám si, že v rámci firmy by neměl být problém doobjednat součástku. :-S No ještě se na to určitě zeptám.
Odpovědět
Nikki - v létě jsme v Ikee kupovali PC stůl a chyběly tam šroubky - reklamace byla v pohodě, dokonce nám to poslali poštou, jen chtěli číslo účtenky a to možná problém byl... nevím... Každopádně díky za téma ;-)
Odpovědět
Lidičky a vy všichni věříte kvalitě kuchyní Ikea? Já si myslím, že je to velmi nekvalitní věc od desky přes dvířkovinu až po korpusy. Levná věc - drahá věc. Ale možná měníte často kuchyň. Tak pak potom asi Ikea ano.
Odpovědět
Profilova fotka
Kuchyň z Ikea jsem měla v jednom z minulých bytů a musím říci, že jsem byla během roku jejího používání moc spokojená.Překvapila mě kvalita kování, dojezdů, korpusů,vše na ni perfektně fungovalo.Měli jsme jednu z jejich levných, neboť jsme byt chtěli v dohledné době prodávat a nechtěli tak zbytečně investovat.Třeba na kvalitě hran byl poznat rozdíl, takže mít ji na delší dobu, tak bych si pořídila nějakou dražší, ale jinak mě jejich kuchyň přesvědčila, že je kvalitní za málo peněz.Udělala mi tu samou službu, jako pak následující kuchyň od Sýkory,ta ale byla nesrovnatelně dražší.Takže já bych si naopak už nikdy nekoupila kuchy'n, kde platím jen za značku a ne kvalitu.... ;-)
Odpovědět
nemluvím o kuchyni (jak už jsem psala výše), ale osobně mě přesvědčilo zatím v podstatě vše z Ikei, možná jsem ale jen měla štěstí, ale tím pádem nemám důvod Ikea kuchyni nevěřit.... nicméně zakladatelka fóra nechtěla vědět jestli kuchyním z Ikei věříme nebo ne, nýbrž jak to chodí při nákupu v Polsku.... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja uz take mela ikea kuchyn v minulem byte, mela jsem ji tri roky a nevahala jsem ani ted, ze ji chci urcite znovu :)
Odpovědět
Taky se přidám- koupili jsme linku o rozměrech asi 7m v květnu- montovali až v září, nechyběl jedinej šroubek , spíš toho bylo fůru navíc a zatím naprostá dokonalost a spokojenost, samozřejmě uvidím za pár let. A třeba se mi za 10 let bude líbit úplně jiná a snáze jí vyměním, než kdyby stála 250 000- což by od Hanáka stála- v Ikea 120 000.Rozhodně se vkus mění a vyvíjí a mám ráda změny, takže to se časem uvidí.
Odpovědět
Jo a omlouvám se, že to nebylo úplně k tématu- s nákupem v Polsku to samozřejmě nesouvisí :-)
Odpovědět
Takže co se kvality týče, ač je to trochu mimo téma, ale v podstatě s tím i souvisí, v Ikea se dá najít kvalitní kousek co vydrží, ale taky jsme tam koupili levný konferenční stolek, který se hned oprýskal, ale za tu cenu mě to fakt nemrzí a samozřejmě nemůžu očekávat za málo peněz, že to budu mít na celý život :-N . Jsem navíc člověk, co se mu snadno nábytek a zařízení okouká a ráda ho po pár letech měním a co se týče konferenčního stolku za 1000,-, to klidně vyměním za rok :-p Ikdyž samouřejmě nekoupim to samé, už si materiál lépe vyberu, ale věřim, že pořídíme zase v Ikea. No a teď ke kuchyni - kamarádka má přesně tu kuchyň co chci já a je spokojená a já prostě odmítám dát za kuchyň peníze jako za ojeté auto a nechci mít doma kuchyň za 200-300 tis a za 10-15 let se mi už nebude líbit :-p A tedy nehledě na to, že zrovna Abstrakt bílá z IKEA se mi fakt moc líbí. Dojezdy, doplňky apod je podle mě kvalitní, na tom si celkem i zakládají, na dvířka si nikdo nestěžuje. Zatím čtu na kuchyně samá superlativa, nemám důvod IKEA nevěřit :-) A třeba se spálim, co já vim, ale hodlám to zkusit :-p
Odpovědět
Tak my zrovna montujeme kuchyň z Ikei:-) Abstrakt kombinace šedá s bílou.Ještě to není hotové,ale vypadá krásně,navíc perfektní dojezdy ....cena nesrovnatelná s jinými kuchyněmi:-)a navíc radost z toho,že si ji skládáme sami :-) Až bude hotová-dám do alba :-)
Odpovědět
Jinaks tím Polskem jsme o tom taky přemýšleli,ale sleva nakuchyni nám vyšla 7000 plus cesta,tak jsme se nato vyprdli...Bylo to o dost jednodušší koupit u nás,ale rozhodně to není špatnej nápad,kdyby nám vyšla lepší sleva tak do toho taky půjdem .-)
Odpovědět
Suki, aha, já to právě ještě nepočítala, ale je dost možné, že než to komplikovat, zhánět auto, dorozumívat se tam a řešit reklamace, tak se na to taky vybodnem. Ikdyž kde těch 7000,- najdeš, že jo, na zemi ne :-| Já už se na fotky těšim!!!! x-)
Odpovědět
Profilova fotka
suki: tak kdy bude nějaká fotečka?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?