Nákup spotřebičů předem před rekonstrukcí. Co myslíte?

Profilova fotka
Zdravím všechny střecháče. Na jaře bychom chtěli začít s předělávkou jádra a kuchyně. Abych řekla pravdu, lákají mě výprodejové ceny elektro spotřebičů. Chtěla bych se zeptat, co si myslíte o kupování elektra do "zásoby", kdy bysme ho začali používat cca za půl roku. Jedná se o vestavěnou troubu, sporák a myčku... Předem díky za Vaše rady, zkušenosti, názory...apod.
Odpovědět
1
2
Ahoj, tak pokud maji neco, co ti fakt vyhovuje, tak bych to koupila. Ja cekala na vyprodej na pracku a teda nic extra - ceny, kterej jsou oznaceny jako akce - vyprodej, tak kdyz si zadas na heurece, tak jsou v jinych obchodech stejne, takze velky napis povanocni vyprodej a ve skutecnosti kulovy. Ja kupovala spotrebice koncem leta - potrebovali jsme je na vyrobu kuchyne, ale dokoncovat se bude teprve tento tyden. Co jsem koukala, tak treba trouba je sice o 500 levnejsi, ale mikrovlnka o nejakou stovku drazsi (ty same typy), takze to vychazi sul nul. Mycka zustala podobne. On si clovek moc nepomuze, pokud nechce takovy ty vyprodejovky typu Zanussi a pod.
Odpovědět
@ruzenkas jo, jeste jedna vec - pokud mas vybrano, kupuj. my cekali dlouho na vyklizeni bytu, takze jsem mela cas a loni kolem unora jsem stravila nekolik hodin vyberem, nakonec jsem vybrala. Kdyz jsem pak v lete sla kupovat, uz nebyly dane spotrebice skoro k sehnani (z takovych tech zapadlych eshopu se mi kupovat nechtelo), takze jsem vybirala nanovo.
Odpovědět
Ahoj Mončo, já je vybrala v katalogu Whirlpool 2010, objednali jsme je v březnu 2011 a montovali se v červenci. Nechali nám je u nich na skladě a až jsme je potřebovali, tak nám je dovezli. Bez problému.
Odpovědět
Profilova fotka
@kamiska Vybráno ještě nemám, ale budeme si nechávat dělat linku od truhláře a tak bude asi i potřeba, aby věděl, jaké rozměry bude trouba a myčka mít. Pokud se nepletu...?
Odpovědět
Profilova fotka
@veronika.deskova Aha, to taky jde, jo? :-) a jaké máš, prosím, typy a jak jsi spokojená? Já vůbec netuším jakou značku, ať je to trouba, sporák, myčka či pračka...
Odpovědět
@ruzenkas máme vše Whirlpool, spokojenost :-) vzala jsem si v elektru katalogy a proštudovala ... Ten Whirlpool měl dobré ceny a spotřebiče pěkné, Fagor, Gorenje a Bosch byly dost drahý, Beko a Mora a Concept se mi nelíbily, Indesitu nevěřím, Siemens a Miele ještě dražší ... takže taková vylučovací metoda.
Odpovědět
@ruzenkas Věřím, že každé elektro se může specializovat na nějakou značku, kde mají lepší cenu jedné značky oproti druhé ... a třeba Whirlpool má dobrý servis, dostala jsem od nich dárek - tlakový hrnec Tescoma za 3tisíce, a při reklamaci myčky nám dali jinou a lepší bez doplatku :-) abysme byli spokojení.
Odpovědět
Profilova fotka
@veronika.deskova A jak jste to měli cenově? Já jen jestli je např. vestavěná myčka za deset tisíc levná a nebo drahá... :-D . Jsem takový trdlo na to...
Odpovědět
@ruzenkas Původně jsme koupili myčku za 15tis. a něco se tam porouchalo ... při reklamaci jsme dostali myčku za 30tis. bez doplatku. V životě jsem nemusela nic předmýt, ani týden zaschlý zapečný pekáč. Digestoř stála asi 4tisíce - nerez, komínová, 90cm Trouba kolem 10tis., varná deska plyn asi 8tis, mikrovnka asi 7tis., lednička asi 12tis. Musela bych se na přesný čísla podívat doma :-)
Odpovědět
@ruzenkas Záleží na tom, kolik peněz do těch spotřebičů chcete investovat a potom se po nich koukat. Koupíš určitě i levnější ... někomu stačí jedna funkce, někdo jich chce mít dvacet .... A máš to zase dva-tři roky rozdíl ode mne, takže dneska možná koupíš za stejný peníz lepší věci :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@veronika.deskova Já se v těch funkcích stejně nevyznám. Máme obyč.plynový sporák po babičce, kde teplotu odhaduju, takže vše bude asi lepší než to, co máme :-D Máte horkovzdušnou? Nebo s ventilátorem? Já ani nevím rozdíl mezi tím...:-/
Odpovědět
Profilova fotka
@veronika.deskova Teď ještě jestli sporák indukce, sklokeramika a nebo plyn. Celý život jsem zvyklá na plyn. Tak nevím.
Odpovědět
Článek se načítá
@ruzenkas Samotná horkovzdušná má topné těleso a to máme asi my. Pak máš parní troubu, pyrolitickou troubu ... toho je ... a taky se od toho odvíjí cena ... Mně ta naše stačí a to peču několikrát týdně ...
Odpovědět
@ruzenkas Šla jsem taky zase do plynu ... na indukci snad musíš mít speciální nádobí ....
Odpovědět
@ruzenkas tak houby, troubu máme asi s ventilátorem :-D asi tuto ... http://www.elektrohome.cz/trouba-whir... oni podle těch obrázků jsou si hodně podobný :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ruzenkas Taky jsem šla vylučovací metodou jako Verča a nakonec jsem došla ke Gorenje. Máme od nich indukci, vestavnou troubu, myčku a volně stojící lednici. Digestor jsme nakonec vybrali od Electrolux, protože se nám líbila nejvíc. Jsem maximálně spokojená, jen teda lednici bych si příště asi rozmyslela - ty prachy jen za design už vnímám dneska trochu zbytečně :-D Troubu jsem měla u našich ve svým dětským pokojíku ještě dřív, než jsme začali pomalu vymýšlet kuchyň, protože jsem kápla na super akci :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@veronika.deskova Tak jsem vybrala: http://www.datart.cz/Trouba-vestavna-... ale na stránkách Whirpoolu je za 7500Kč
Odpovědět
Profilova fotka
@ruzenkas http://www.centrumobchodu.cz/Vestavne... to mi řekni, jak je tohle možné, že je tady za půl ceny oproti Whirpoolu?
Odpovědět
Profilova fotka
@ruzenkas Dobrý deň,len by som Vám chcela povedať k tým spotrebičom aby ste si premysleli pred kúpou ktoré funkcie bude používať alebo ktoré používate najčastejšie a podľa toho si vyberali spotrebiče. Čo sa týka pyrolízi tak to je si myslím úplne zbytočné ale na to ma každý iný názor. Pyrolitická rúra je rúra s funkciou samočistenia to znamená že do nej dáte prípravok a zapnete ju a ona sa vyčistí. Mala som jednu zákazníčku silou mocou chcela mať rúru s pyrolzou tak si ju kúpila a keď sme jej po roku boli dorábať nejaké veci v dome tak mi povedala že úplne zbytočne ju platila že ju využíva asi tak raz za rok a ešte pri tom to berie aj elektrinu...:) takže je to na každom ako to chce. My tiež ponúkame spotrebiče akejkoľvek značky ale najviac sa nám predáva Whirpool sú to pekné spotrebiče a hlavne čo sa týka servisu tak sú veľmi rýchli a ochotný...čo sa týka toho že ich chcete kupovať skôr tak aj my to robievame teda naši zákazníci zakúpime spotrebiče priamo z Whirpoolu a zakazník si ich berie až ked ich potrebuje a originál doklad o predaji mu dávam až vtedy keď si vezme spotrebiče aby sa mu nestrácala záručná doba.
Odpovědět
Profilova fotka
@ruzenkas no napríklad my túto rúru predávame za cca 3700korún českých napríklad, to všetko zaleží na obchodníkovy akú cenu dá a od toho sa odvíja aj predajná cena
Odpovědět
Profilova fotka
ešte by som si dávala pozor na internetové obchody...nie všetky sú košér a férové...:( bohužiaľ
Odpovědět
Já bych to nekupovala, protože ikdyž to nepoužíváš, tak ubíhá záruční doba a abyste nedopadli jak moje máma, taky se rozhodla rekonstruovat kuchyň, doba rekonstrukce se odhadovala na 3 měsíce a už od toho uběhli dva roky a kuchyň není dodělá ani není ve fázi kdy by se měla objednávat
Odpovědět
Profilova fotka
@tapetypatindesign tak já zase vybírám troubu jedině s pyrolýzou, protože nenávidím klasické čištění trouby umýváním, pro mne mor největší :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ruzenkas Mončo a už víš, jaého truhláře budete mít? Já stále čekám na cen.nabídky.
Odpovědět
Profilova fotka
@michaelka83 Ještě nevíme, musíme ještě nakraslit jak bysme to chtěli. Míšo, máš někde jak si to truhlářům posílala? Já vůbec netuším co vše napsat, abych věděla přibližnou cenu...
Odpovědět
Profilova fotka
@tapetypatindesign A řekni mi, prosím, jak je možné, že je na myčce třeba 7tisíc rozdíl? Na whirpoolu jí mají za 24000Kč a na Mall jí mají za 16500Kč - přitom na stránkách whirpoolu tento obchod doporučují...
Odpovědět
@ruzenkas Mončo, cena u výrobce bývá uvedená vyšší - to je jejich doporučená, aby obchody mohly dávat slevy ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@veronika.deskova Tak já se v tom vůbec nevyznám. Ale když to objednám od výrobce, tak to budu mít za tu vysokou cenu? Já jen že porovnání cen výrobce a mall je na 3 spotřebičích rozdíl 14 300Kč, což je fakt hodně. Ráda bych měla ale zase jistotu, že je to kvalitní - že to není nějaký "vadný" výrobek který je vyráběn speciálně pro nějaký obchod.
Odpovědět
ja v tom nevidím problém niečo kupiť tearz uskladnim to dovtedy, kym sa pojdem sťahovať a bude. Na druhej strane by som si dal pozor aby som potom vyšiel aj s peniazmi lebo nákup spotrebičov a zároveň investovanie do nehnuteľnosti je tak trochu dosť veľka položka.
Odpovědět
Profilova fotka
@ruzenkas Mončo, já posílala nákres s rozměry kuchyně, nákres jak bychom si to představovali, nějaký obrázky kuchyní,co se mi líbily a náš reál:-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?