Návrh - Jaký tvar kuchyně zvolit?

Dobrý den. Chtěl bych poprosit střecháčky, aby nám poradily jaký tvar kuchyně zvolit popřípadě si necháme poradit. Já jsem pro kuchyn tvaru U a manželka pro tvar L s tím, že by jídelní stůl byl uprostřed. Pokud by byl tvar U byly by pouze barové židle a jídelní stůl by byl v obývací části. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě do U, ale varnou desku s digestoří bych dala vedle trouby. Pokud chcete barový pultík využívat, tak proč u toho koukat na bublající kastrol a poslouchat hučící digestoř...nehledě na to, že pokud budete na sporáku opravdu vařit, tak je potřeba za varnou desku dát alespoň nějaké sklo, jinak Vám to bude prskat všude okolo. Ostrůvky s varnou deskou v prostoru jsou teď sice moderní, ale za mě dost nepraktické (samozřejmě pokud doma nevaříte a kuchyni máte jen na efekt, tak proč ne). Mám také kuchyni do U (sice malou), na pultíku mám volný prostor a neměnila bych... Kuchyně do L se stolem uprostřed mi přijde neprakticky uspořádaná... manželka by se v ní opravdu hodně naběhala... navíc ještě kolem stolu (pokud máte malé děti, tak si představte, že stále nechávají odsunuté židle a vy to po nich rovnáte, aby se vám lépe běhalo po kuchyni. Navíc pokud máte prostor dát jídelní stůl mimo kuchyň, tak si myslím, že je to super.... pozvete návštěvu na oběd, ta se posadí ke stolu v uklizené obývací části a co se dělo v kuchyni je jedno, takže nevadí když nestíháte smýt při vaření nádobí, utřít sporák, prostě nemusíte tak řešit, že kuchyně není zrovna jako z katalogu. Kdybych dnes mohla něco změnit, tak bych určitě chtěla kuchyni oddělenou od jídelny....hodně zdaru a dobrých rozhodnutí (ta špatná se pak těžko napravují ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj a co u te kratke steny dat vysoke skrine z toho kuchyn do L a ostruvek bych udelala prisunuty k te zdi co mas varnou desku :-) jestli chces napis mi do IP neco vymyslim:-)
Odpovědět
Dobrý den, zvážila vaše paní, že se v té L-ové kuchyni vážně hodně naběhá? Jestliže je lednice umístěná úplně nalevo, tak ke dřezu to má dobré kolik?, tři, čtyři metry? Pokud bude uprostřed jídelní stůl, bude s ním navíc muset počítat při rozletu v kuchyni. Bude ho obcházet a používat i tak jako odkládací prostor při vaření. Osobně bych tedy hlasovala pro kuchyň do U, ráda mám kompaktní prostor, kde mám všechno blízko. Sáhnu sem, otočka, položím, krok stranou, umeju. Nevím, jak často vy nebo vaše paní vaříte, každý to má trochu jinak, ale zvažte i toto. Pokud už bych měla takto velkou kuchyň, volila bych buď prostor do U, nebo kuchyň L, ale s odkládacím ostrůvkem. Jestli ještě můžete, popřemýšlela bych ještě o té vzdálenosti lednice od dřezu. Ten jídelní stůl v obýváku není zase až tak nepraktický. Pokud jste třeba zvyklí se při večeři dívat na zprávy v TV, budete stolovat kultivovaně a přitom vám nic neunikne ;-) Naopak co tak slýchám od známých, tak barové židle nepoužívá nakonec skoro nikdo. Mají je jako odkládací prostor na mikiny a nikdo na nich nesedává. Přišlo by mi to jako škoda prostoru pro něco, co nikdo nevyužívá. Buď bych udělala velkorysou kuchyň L s ostrůvkem a jídelním stolem v obýváku, nebo kompaktnější kuchyň U s jídelním stolem přiraženým ke straně s varnou deskou (ale na to vypadá, že není dostatek prostoru). :-|
Odpovědět
Z těchto dvou bych volila kuchyň do U. Shodou okolností máme ve stávajícím bydlení hodně podobnou linku, jen dřez v rohu (což mohu doporučit, jelikož je tak lépe využita plocha a máte víc lehko dostupné pracovní plochy). Sporák v prostoru je mnohem výhodnější než u zdi (žádná zeď se nemusí otírat od poprskání a nikdy se mi nestalo, že by se umazala podlaha za sporákem). Jinak za mě, pokud bych na Vašem místě dělala novou kuchyň, tak bych volila modernější tvar, a to rovnou linku na stěně s dvěma velkými okny a před ní delší ostrůvek s barovými židličkami, jestli to prostor dovoluje.
Odpovědět
Profilova fotka
nedalo mi to a musela jsem ti to nakreslit :-) zhruba :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nebo tak
Odpovědět
@verunky jee děkuji za snahu, ale ty rohový okna se tam dávaly proto, aby pod nima byla linka, podobný návrh jsme měly, ale přišly nám pak ty okna nevyužitý a samozřejmě je to vše o ceně, chtěly jsme se vejít do 100tis. bez spotřebičů, ale po pár cenových nabídkách mi to přijde asi nereálné
Odpovědět
@verunky a můžu se zeptat jakým způsobem podle tvého plánku využít to místo pod druhým rohovým oknem?děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@boert muze se ten ostruvek udelat treba hlubsi, nebo tam udelat "snidanove" sezeni, nebo jako pokracovat dal s kuchyni a vyuzit to treba na kavovar nebo tak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@boert Dal bych do L a stůl dal do kuchyně. Nějak by mi tam neseděly ty barové židle, těm moc nefandím, ale záleží na vás jak to chcete mít.
Odpovědět
za mně tvar písmena U, je to nejvíce praktické a hezky to oddělí kuchyn od obyvacího prostoru
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?