Návrh koupelny se mi nezdá. Poraďte

Ahoj lidičky, nechali jsme si od koupelnového studia zpracovat návrh na koupelnu coral béžový. Moc se mi líbí daná řada, ale nevěděla jsem, jak jej poskládat. Nechali jsme to tedy plně na koupelnovém studiu a jsem z toho jaksi nesvá. Na můj vkus je tam moc bílé a a taky se mi moc nezdá návrh obkladu kolem záchodu a ve sprcháčí (tam bych asi dala jen perličky s kombinací základní dlaždičky). Neporadíte někdo? Vůbec nemám nápad. Předem děkuji za jakékoli připomínky. (na návrhách je koupelna plná světla, ale v reálu je tmavá - kvůli přesahu střechy - nevpustí tolik světla).
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky :-) mozná by pomohlo vyhnat obklad az do stropu... pises zde ze je koupelna tmavá, pak bych se tý bílý nebála... A měli jste návrh zpoplatněn? at Vám zkusí nakreslit jinou variantu ;-)
Odpovědět
JJ, právě že měli. Jen jsme si zaplatili jen ten základní, takže můžu žádat jen změny. Zapomněla jsem zmínit, že právě bych chtěla jen nízky obklad, protože bych chtěla do koupelny zrcadlo v rámu. Zbytek by byl vymalován bíle. Představovala jsem si takový francouzský styl. Ale možná že máš pravdu, že by ty obklady vypadaly jinak, kdyby to bylo až ke stropu.
Odpovědět
@slunecnice12 já bych to obložila taky až do stropu, je to moc odskákané a navíc i ty proužky vodorovné a svislé-na mě divoké:). zrcadlo v rámu se dá pověsit i na obklad. Teď možná ta místnost se jeví tmavě, ale ten svělý obklad ač bíly nebo béžová to hodně zesvětlí. stejně tam budete většinou svítít. alespoň pul roku přez zimu určitě.:)
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám tento obklad teké vybraný. Do malé koupelny chci ten béžový a do větší horní bílo-tyrkysový. Když jsem se po tomto obkladu dívala v koupelnových studiích, jak je mají vyskládané, tak jsem přišla na to, že v kombinaci s bílou se mi líbí jen ta tyrkysová, ta béžová ne. Ona to totiž není vůbec béžová, ale spíš vanilkově žlutá a k té studené bílé mi vůbec nejde, takže u nás bude pravděpodobně koupelna celá béžová jen s jedním pruhem dekoru na jedné straně, kde bude zrcadlo a umyvadlo. K tomu vašemu návrhu. Také se mi nelíbí ty výškové přechody a pruhy...působí to na mě chaoticky. Moc si s tím v tom studiu nepohráli.
Odpovědět
@betakaron: divoké...to je to slovo...přesně takové se mi to zdá taky. Moc překombinované :-( Včera jsme dostali návrh horní koupelny - dělal jiný návrhář a ta nás uchvátila. @kirik: no, abych pravdu řekla, já si také představovala jen béžové dlaždice s kombinací několika s dekorem. Ta bílá se tam vyskytla omylem, když tam paní přepisovala kód. Ale říkala jsem si, že to nechám být a uvidím, jak si s tím pohrajou. A ve finále mě to právě zklamalo. Do těch dlaždiček jsem byla zamilována, protože jsem viděla ukázku koupelny jen v béžovém a ta mě učarovala, ale po návrhu teda nevím. Byla jsem se ještě jednou na ně koukat a ta bílá se mi prostě v kombinaci s vanilkou nezdá. Bílá je totiž leská, ale ta vanilková ne. Ještě jsem si všimla, že dekorované dlaždice bílé, nejsou tak uplně bílé, jen o něco světlejší než ta vanilková. Tak to třeba nakombinovat s tím. Babo raď. :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@slunecnice12 Bílou bych s tou béžovou nekombinovala vůbec...bílé jsou studené, béžové teplé, nejde mi to k sobě. Jednobarevné obklady-bílé i béžové- jsou lesklé. V dekoračkách se střídá lesk a mat, takže ty dekoračky pak vypadají, že jsou o něco tmavší než ty jednobarevné. Ty bílé dekorační obklady vypadají spíše šedé, k té béžové by se mi to nelíbilo. Ty modré vyloženě volají po kombinaci s bílou, protože samotné modré vypadají hrozně...jako pitevna.
Odpovědět
My jsme si taky nechali udělat návrh, ale nic zajímavého nevymysleli, takže jsme si to nakonec navrhli sami. Lepší by asi byly obklady až ke stropu....
Odpovědět
@petranick: také není špatné ;-) To mě na tom nejvíc mrzí, že zaplatíš za návrh, který se ti nelíbí, ale máš malou možnost úpravy nebo větší, ale zas připlatíš. Já vím, že to nemají designeři jednoduchý....s těmi lidmi se nesetkají a stref se do vkusu. A nejhorší je ještě, když ještě klient nevím, jak to osázet (viz já) :-N @kirik: Tobě modrá připadá jak pitevna a mě ten náš návrh nemocnicniční prostředí :-D No, je pravda, že jsou lesklé obě, ale přijde mi, že když dáš tu bílou vedle té vanilkové, tak ta bílá působí leskleji. To je však jedno...důležitá otázka zní, jak to napravit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@slunecnice12 Pokud ses už rozhodla pro tento obkla, tak se musíš dál rozhodnout, jestli chceš kombinaci bílá-žlutá, nebo jen žlutou. Dále se musíš rozhodnout, jestli chceš obklad po strop, nebo nižší. Mně by se ve vašem případě líbil více obklad ke stropu. Vím, přesně, jaký jsi asi chtěla styl, ale připadá mi, že se k tomu tento obklad moc nehodí.
Odpovědět
@kirik: víš, co jsem teď zjistila? Stavíme stejný domeček :-D Takže máme do té malé koupelny vybraný úplně stejný obklady. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@slunecnice12 :-) A máte jednu nebo dvě koupelny?
Odpovědět
Mne osobne sa kombinácia s bielou páči,ale ako nevkus mi pripadá obklad pri sprcháči a kúsok steny pri dverách bez obkladu. A zdvihnúť obklad buď po strop,alebo cca do výšky 2,4 m,podľa toho,v akej výške je okno treba prisposobiť,aby nevyšiel tenký pásik. Okolo dverí by som šiel až na hranu steny,obložky časť prekryjú,skúste si to nakresliť na papier,prípadne možem zaslať nejaké foto. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Tyto obklady máme v koupelně v kombinaci bílá a béžová a nějak mě nikdy nenapadlo, že se ty barvy k sobě nehodí, právě naopak. Velký problém obkladů je fotografie, protože na živo jsou mnohem pěknější a vypadají vážně luxusně. Proto přikládám pár fotek kombinace bílá béžová. 3D návrh ze studia je úplně o ničem, protože nikdy neukáže jak je vzor plastický. Nám ve studiu řekli, že ty perličkové nemáme dávat kolem vany a umyvadla, protože se to bude hned špinit a opak je pravdou, v těch perličkách se ztratí cákanečky, zato tu lesklou je třeba přeleštit (občas). Výšku obkladu bych srovnala a možná by to chtělo přepracovat tu divočinu kolem sprchového koutu a trochu to sjednotit. Ty pásky vypadají moc hezky. Asi bych ubrala bílé a přidala béžovou. Třeba jen udělat z bílé jeden nebo dva pruhy dokola. Ta béžová (obyčejná) je světlá sama o sobě,dekor béžové je o dost tmavší.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se také více líbí dlaždičky až nahoru. Z vlastní zkušenosti určitě nedoporučuji hodně svělou barvu na podlahu. Jinak zrcadlo jsme vrtali bez problémů do dlaždiček.
Odpovědět
@kirik: máme dvě. Nahoru přijdou obklady Cosmopolitan.... @hertha: jj, beru to, že na návrhu ty dekorované nevyniknou. Mě se právě moc v katalogu nelíbí, ale když jsem přišla do jednoho studia hned mě praštila do očí....vypada luxusně a moc krásně, moc jsem se zamilovala. A když vidím tvoji koupelnu, je to tu zase....máte ji fakt krásnou, tohle se mi moc líbí. Strašně moc děkuji za fotky....určitě pomůže pro inspiraci, jak to poskládat u mě. Jak tak koukám, tak všichni navrhujete srovnat obklady....no, možná ze svého "francouzského" stylu ustoupím ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hertha Máš pravdu, první, co mě napadlo, když jsem je viděla v obchodě, že vypadají fakt luxusně...nádhera...to ty perličky. Tu bílou se žlutou bych osobně ale nekombinovala...líbila by se mi buď bílá s bílým dekorem nebo žlutá se žlutým dekorem. Mám ráda jednoduchost. Myslím, že v jednobarevné variantě by i více vynikly ty dekory...člověk by se tak nezaměřil na barvy, spíše na ty dekory. To už je ale věc každého, co se komu líbí. Já se momentálně rozhoduji mezi žlutým Coralem nebo bílohnědou kombinací Tulip (mám foto v albu). Nevím...asi si hodím korunou.
Odpovědět
Profilova fotka
@slunecnice12 A použila bys do jedné koupelny oba dekory...květy i vlnky? To zrovna řeším já.
Odpovědět
@kirik: no, taky jsem o tom přemýšlela. chci ty perličky (vlnky) použít ve sprcháči - evokujeme ti kapky vody, ale už si nejsem jistá, zda to zopakovat pak v prostoru.
Odpovědět
Taky máme Coral v koupelně, je to malá koupelna, tmavá (malinké okno) a proto jsem chtěla koupelnu bílou, aby se trochu prosvětlila. Béžový obklad je pouze v pruzích ve sprcháči, za radiatorem, jinak za záchodem máme béžový dekor a kolem zrcadla béžový dekor úzký. Mě osobně tyto obklady zaujaly na první pohled, právě kůvli tomu že jsou světlé (nikdy mě nenapadlo že by k sobě bílá a béžová nešly) a mají nádherné dekory.. Žádné jiné obklady už mě pak tak neoslovily jako tyto..
Odpovědět
@brasilka děkuji za příspěvek. Já myslím, že to ani není o tom, jestli a bílá a béžová je kombinovatelná....ale že je to spíš, co se líbí člověku. Každému se prostě líbí něco jiného. Asi to nakonec dopadne tak, že ji hodím jen do béžové, jak jsem původně chtěla....
Odpovědět
Profilova fotka
@brasilka Mně padly taky hned o oka. Bohužel ty "béžové" jsou spíše vanikově žluté...především ty obyčejné obkládačky. dekory už působí více béžově, protože v nich jsou ta tmavší matná místa.
Odpovědět
Profilova fotka
@slunecnice12 Taky popřemýšlej o spárovačce. Pokud bys měla jen béžové, mohla bys vyspárovat praktičtější béžovou spárovačkou. Bílou spárovačku mám doma, je to děs. Kdybys dala kombinaci bílo-béžovou, tam by se mi více líbila bílá spárovačka.
Odpovědět
@kirik diky za pripominku....vidis, tohle me nejak nenapadlo...ty uz mas v hlave, jak to udelate vy?
Odpovědět
@slunecnice12 No každopádně to není o bílém a béžovém obkladu.. Každému se líbí něco jiného. To bychom měli všichni stejné koupelny a byla by to nuda.. Já chtěla světlý bílý obklad a tak ho i mám... Koupelnu obloženou Coralem pouze béžovým jsem ještě neviděla a jestli to zrealizuješ, budu se těšit na fotky (jestli ji zveřejníš). Určitě to bude zajímavé.. Jinak s tou spárovačkou to je pravda.. Ten béžový obklad dovolí použít tmavší spárovačku, která je praktičtější.. My máme bílý obklad vyspárovaný jasmínovou spárovačkou a nevypadá to vůbec špatně. Taky jsem nechtěla čistě bílou spárovačku.
Odpovědět
Profilova fotka
jé, Coralové témátko, to mě těší, zrovna jím oblkládáme koupelnu :-) vybrali jsme béžovou, kterou oživíme pouze dekory květin. Ve studiu jsem viděla béžovou v kombinaci s bílou a osobně se mi líbila, ale chtěli jsme jednoduchou variantu - moc nejsem na nějaké proužečky a tak... @slunecnice12 já bych to taky hnala do výšky, mě se třeba moc nelíbí, že to zdrcadlo vyjde useknutě - půl na půl... jinak musím říct, že ta béžová, která je fakt jemňoučká ji krásně celou prozáří (taky máme malou koupelnu). a ten studiový návrh mi přijde nejšílenější kolem toho záchodu, ty pruhy napravo a nalevo nechápu... @petranick ačkoliv jsem psala, že nejsem na pruhy, tak vaše koupelnička je krásná x-) . myslím, že už jsem ti ji někde chválila... @hertha taky nádhera!!! já bych řekla, že ten Coral snad ani nemůže vypadat špatně :-D fakt suprové, zvlášť kolem té vany a kolem záchodu se mi to moooc líbí :-) tady jsem našla na netu ještě jednu coralovou koupelničku, přijde mi naprosto dokonalá x-) http://www.rekonstrukcebytovehojadra-... jo a ještě jsem se chtěla zeptat na tu často diskutovanou dlažbu... vy co ji už máte hotovou - je to fakt taková hrůza s údržbou? my máme vyhlídlé náhradní řešení, ale ta origoš k tomu jde samozřejmě barevně nejlíp...
Odpovědět
Profilova fotka
@zmyzulka Moc se přimlouvám za fotku koupelny. Já mám předběžně v plánu také vše béžové, jen na straně, kde je umyvadlo, pruh s květy. K té dlažbě...schválně jsem si ji v prodejně hladila. Ty korálky na ní nejsou zdaleka tak vystouplé jako na obkladě, myslím, že to nebude problém.
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik já ji sem hodím, ale asi až bude úplně hotová, zatím máme jen obložené obkladem, musíme ještě objednat ty dekorativní obklady (ty budou kolem vany a za záchodem) a nějakou tu dlažbu k tomu... a k té dlažbě - já na ni právě taky sahala a přišla mi v pohodě, ale někdo tu na střeše psal, že je to děs a že by ji nejrači vybouchal... tak se docela bojím a rači asi půjdu na jistotu s něčím hladkým abych se pak nemlátila do hlavy
Odpovědět
Profilova fotka
@zmyzulka No mně se právě ta dlažba líbí, ty perličky na ní krásně korespondují s obkladem. Četla jsem obecnou radu pro údržbu světlých obkladů a dlažeb se světlými spárovačkami, že se mají před každým umýváním a vytíráním vysát vysavačem, aby se prach vysál a nezanášel se do spár nebo se nezachytával do dekorů. také jsem četla, že je dobré světlou spárovačku štětečkem přetřít penetrací na omítky. Vznikne tak hladký povrch, jakoby nalakovaný, který nepustí špínu dovnitř, nezažírá se.
Odpovědět
K coral dlažbě. My jsme dali tmavě hnědou spárovačku a nevypadá to špatně, určitě lépe než špinavá bílá. Jinak co se týče údržby koupelny, tak v jednom rohu máme žlábek, takže jednou za čas vezmu sprchu a celou koupelnu vysprchuju a protože máme podlahovku je to za chvilku suché, takže bych řekla, že údržba tímto způsobem je jednoduchá, pokud bych to měla vytírat, nevím asi bych tolik nebyla spokojená :( Ovšem jinak je ta dlažba nádherná, ale pokud máte rádi chirurgickou čistotu není to pro vás pokud neplánujete odtokový žlábek.
Odpovědět
My jsme položili i dlažbu Coral, béžovou. Ty perličky jsou viditelné jen pod určitým úhlem-ale pravděpodobně je to naší malou koupelnou. Kdo netuší že tam jsou, tak si na té malé ploše ani nevšimne. S ulpíváním špíny na těch perličkách nevím, zatím jsem vytírala jen během spárování (na čtyřech :-D ) ale nevšimla jsem si, že by tam něco zůstávalo..
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?