Návrh kuchyně

Ahoj všem, plánuji novou kuchyň a řeším její rozmístění. Oproti stávajícímu vybavení kuchyně (jak je na fotkách) přibude nová vestavná myčka. Na centimetry to vychází, jen nevím zda to bude praktické. Varnou desku nechci totiž mít umístěnou v rohu, ale tak cca 5-10 cm od rohu kvůli lepší manipulaci s hrnci. Skříňky nad linkou budou až do stropu, kvůli využití prostoru. Kuchyňská linka je totiž pouze na této zdi, lednice stojí v protějším rohu spolu s jídelním stolem. A ve vrchních skříňkách bude schovaná obyčejná mikrovlnka. Moc vám všem děkuji za názory a kritiku. Katka 8-)
Odpovědět
já bych asi sjednotila počet šuplíků ve spodní lince, je to takové hodně rozbité...
Odpovědět
@krtek2013 a nebude praktictejsi misto tech supliku vedle sporaku skrin s policemi? ja vim, ze nekdo preferuje police, nekdo supliky.. ale z me zkusenosti, treba zrovna hrnce se v policich dobre naskladaji na sebe a je to prehledne, dobre se to vytahuje.. kdezto do supliku bych sla jen pokud je v kuchyni dost prostoru a "muzu si to dovolit" ;-) pribory a jine varechy atd se ti krasne vlezou pod drez do supliku.. ja mam ted podobnou kuchyn v pronajmu a jedine supliky o vel 40cm - a staci (tak tak ale staci :-) )
Odpovědět
@lucinkafr na oko hezké to není, to máš pravdu. Jen mi přišlo, když jsem to malovala že šuplík hluboký 30 cm na příbory a vařečky je moc, proto jsou tam dva. @kaeth01 skříňka mě popravdě ani nenapadla. :-)
Odpovědět
@krtek2013 ted se divam, ze mas jeste misto pred sporakem (je tam zed) jak je siroka ke dverim? napadlo me dat tam roh - sporak dat bud do rohu a nebo posunout blize ke drezu.. budes mit vetsi pracovni desku a prostor a i o skrinku dole i nahore vic.. jen napad ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
vím, že řešíte každý centimetr, ale když se na to tak dívám, napadá mě že to působí hodně rozbitě kvůli naprosto nejednotným šířkám skříněk: spodní řada: 60-75-60-50 a nad tím 80-90-80. V takových malých prostorech by mi přišlo lepší to nějak sjednotit, dodržet alespoň nějakou symetrii (ať už stejně široké skříňky v horní a dolní řadě, nebo i v rámci řady)
Odpovědět
@kaeth01 ke dveřím od sporáku je místo na 1 a 1/2 dlaždičky takže nic. Ale díky za nápad :-) @tynka9 máš pravdu. Když se na to teď dívám, tak stejně nevymyslím nic lepšího než je stávající rozmístění. :-| A rozhodně bude hezčí mít stejně široké skříňky. Děkuji za nakopnutí. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kaeth01 Vidis a mne zrovna prijde, ze ted kdyz mam hrnce v hlubokem plnevysuvnem supliku, tak je s nimi lepsi manipulace nez kdyz byly ve skrince.. mam jich klidne v sobe naskladanych vic (2-4 vetsinou) a tim ze se ke vsem dostanu naraz, tak konecne vyuzivam vsechny a ne jen ty co byvaly ve skrince vepredu, je to asi fakt o osobnich preferencich :-) ja ted vlastne mam dolni skrinky jen same supliky a jsem spokojena @krtek2013 Urcite souhlasim se sjednocenim sirek dolnich a hornich skrinek, ty ruzne vysky supliku mne az tak neirituji, ale muzes to vyresit treba skrytym suplikem v supliku, do ktereho nastrkas veci pro ktere nechodis tak casto.. a jeste mne napadlo to otevirani hornich skrinek, to mas dva vyklopy nad sebou? nebude ten horni uz moc vysoko? ono jedna vec je na nej dosahnout , otevrit a sahnout pro neco do policky, ale horsi je dosahnout na dvirka na zavreni.. mozna bych radsi zvolila klasicka oteviraci dvirka rozdelena na dve skrinky nad sebou (jakoby 3+1 police), ze by ty uplne horni skrinky u stropu byly mensi, protoze by stejne byly asi ve vysce ze by si clovek musel asi brat nejake schudky aby tam dosahl, ale z te dolni casti bys mela dobre dostupne 3 policky misto 2 (ale samozrejme zalezi jak jste vysoci)
Odpovědět
Profilova fotka
Udělala bych: Dole: 100 poličky (treba na kucharky) - 600 trouba - 700 výsuvy (šuplíky) - 600 myčka - 500 dřez Nahoře: 800 odsavač (který by byl 600) - 900 - 800
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
@martaveg dobrá poznámka k horním skříňkám. Já mám 180 a manžel 175 a stejně počítám že úplně nahoře budou broušené skleničky, vykrajovátka na cukroví a tak. Takže tam by se až tak často nelezlo. @verunky mnohokrát děkuji za překreslení do koukatelné varianty :-) Takhle to vypadá nádherně a ani se moc nemlátí že horní a dolní skříňky jsou jinak široké. A můžu se zeptat jaká je ideální vzdálenost od pracovní plochy a vrchních skříněk? Teď máme cca 55 cm (nepamatuji si to přesně) a přijde mi to hodně nízko. A tu skříňku pod dřezem jsi myslela jako dvířka bez výsuvu? Omlouvám se, že mám tolik dotazů 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@krtek2013 dělá se 480 - 610mm tich 480 je akorat pod dřezem je většinou odpadkový koš (výsuv) http://www.blanco-germany.com/assets/... http://www.blanco.sk/items/518722.jpg
Odpovědět
@verunky Koše máme v komoře. Pod dřezem by byla pekárna, kráječ na chleba, mixéry. Takže by tam mohla být polička pod dřezem a hluboký šuplík...? Díky.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
No já bych pod dřez ty elektro věci nedávala! a to budes k každou "blbostí" běhat do komory? - no udělej si to jak chceš, jen řikam že dřezova skrinka je tzv. technicka na odkadkový koš a mycí prostredky. ;-)
Odpovědět
Jestli mohu radit, přístroje /mixér, pekárnu a ost. / si dej do komory do výše očí, tak je budeš mít pěkně na očích a používat. Když to strčíš pod dřez vyndáš a používat je budeš velmi málo. Tak se opravdu dává odpadkový koš na třídění 3 dílný nejlépe a když se porouchá dřez v nejhorším ti voda nateče do koše a ne do skříněk a mixérů. Přece s každým odpadem nepoběžíš do komory.
Odpovědět
A ještě bych dala ty skříňky až do stropu. Viděla jsem tak provedenou kuchyň ve světle šedém provedení a byla úžasná. U stropu má kamarádka formičky, zavařovací víčka, vázy a věci, které potřebuješ jednou za rok. Náhradní talíře, hrnečky, prostě část svat. výbavy, která se tolik nepoužívá, jen když přijede početnější návštěva.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?