Návrh kuchyně - doladění

Ahoj, chtěla bych vás poprosit o radu. Už máme +- finální návrh kuchyně, je potřeba doladit už jen pár detailů. V rohu je skříň na pračku se sušičkou, pak šuplíky cca 30 cm, sporák, slepý roh, šuplíky cca 85 cm, skříňka pod dřezem a myčka. Ve skříňce nad sporákem bude zabudovaná digestoř, horní rohová skříňka je na tip on a pak je 120 cm dlouhá horní skříňka s dvojitým výkopem - viz návrh. Záda linky budou ze skla s grafikou. Chtěla bych vás poprosit o názor / radu na dvě věci: 1) úchytka pro šuplík pod sporákem mi přijde rušivá - dali byste tam tip on a přišli o šuplík, nebo tam nechat úchytku, případně tam dát úchytovou lištu (ta by ale asi byla ještě víc rušivá, když by tam byla jediná). 2) výška linky bude standardních 87 cm a řešíme, jak vysoko od linky dát vrchní skříňky - standardních je 50 cm, hloubka horních skříňek je 32 cm + dvířka. Jde nám o to, ať se přítel nemlátí do hlavy při mytí nádobí :-D. Má 183 cm - nechaly byste těch 50 cm, nebo to zvedly na 60 cm? Tam byl ale zase mohl být problém s výškou mikrovlnky - už by byla moc vysoko.. Máte s tím někdo, prosím, zkušenost? Děkuji za všechny rady, názory a připomínky - ne jen k výše zmíněným 2 bodům :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Nejdřív k tomu nač se ptáš: 1) úchytka na šuplíku rušivá není, vzhledem ke všem ostatním úchytkám mi ale přijde nesmyslný její rozměr, dej stejný jako ostatní úchytky. 2) Máš pocit, že přítel se 183cm je nějak nestandardně vysoký :-) ? Určitě se do hlavy bouchat nebude. A teď obecně, linka je dost malá, takže mi přijde dost škoda mít slepý roh hlavně ve spodních skříňkách. Když máš myčku, přijde mi zbytečné zabírat pracovní plochu odkapávačem, takže bych dala dřez úplně na kraj a myčku do vedlejší skříňky. A místo těch širokých šuplíků si můžeš dát taky 30 cm (abys to měla symetrické s těmi vedle trouby) a pak skříňku, která ti zpřístupní i ten roh ;-)
Odpovědět
Děkuji za komentář! Slepý roh jsme řešili několikrát, bohužel se nám nepodařilo najít nějaké funknčí řešení - jediné, co mi tam navrhli bylo, že by tam byl dřez, takže technická skříňka s tím, že v rohu by byly pevné police a mohly by se tam davit málo používané věci. Tohle nám přišlo hodně nepraktické, přišla nám lepší varianta, kde je dřez dál a roh zůstane bohužel nevyužitý. Prohození myčky s dřezem jsme řešili, ale v kuchyňském studiu nám řekli, že to z technických důvodů není možné, ptže myčka bude na doraz, takže by neměli jak přivést vodu a odpad ke dřezu. Nemyslím si, že přítel je nějak nestandardně vysoký, ale obává se, aby se nebil do hlavy (aby tam taky třeba nevyšel roh úchytky). Tak řešíme, jestli tam nechat těch 50, nebo to zvýšit..
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, uchytka mi nevadi ale jinak bych tam dala tipon, protoze uchytková lišta by tam byla jak pest na oko. kvuli m.t. bych to vys nedavala, ale m.t. bych presunula nad odkapávač, protože když budeš vařit a nekdo si bude chtit neco ohrat - buduete si prekazet.
Odpovědět
Profilova fotka
@makina14 Ahoj, tak já taky pár připomínek :) 1) buď stejnou úchytku, jako máš jinde (jak říkala @monny3) anebo tam nedávat žádnou - já to tak mám taky (mát to v albu) , nechodím do šuplíku moc často, takže jej chytnu zespodu a vysunu :) 2) jestli ty jsi menší (pod 170cm) nechala bych tam klidně 50cm, pokud jsi přes 170, můžeš dát 60cm. V kuchyni se budeš hlavně pohybovat ty, tak si to navrhni pro sebe :) Souhlasím s @verunky ohledně posunutí m.t. na kraj. Já bych ještě zmenšila spodní skříňky z 85cm na 60 cm a využila ten slepý roh - třebas na roboty, dortové formy, mixéry atd... bude ti chybět místo. A v horním rohu bych na kratší straně nechala jen tu jednu horní skříňku nad sporákem, a na té delší straně bych dojela horní skříňkou až ke stěně a dala tam rolovací skříňku.
Odpovědět
horny a dolny kut je hluchy? šufliky mi prijdu neprakticky vyriešené, a mala pracovna plocha
Odpovědět
Díky za Vaše názory! @majina.b V horním rohu je skříňka (na tipon), hluchý je "pouze" spodní roh. V jakém smyslu neprakticky vyřešené šuplíky?
Odpovědět
členenie šuflikov na 3 je určite malo pri takejto malej KL... šufliky v pravo (drez) by som zrušila a využila priestor a tie 30 cm , viem rozmer nepusti tak určite by som rozčlenila, minimalne ten prostredny... otazka... nepadla uvaha dať varnu p. a drez na dlhšiu stranu?? ak budete mať myčku odkladacia plocha pri dreze nemusi byť
Odpovědět
a ešte k uchytke pod šporak.... ja by som ju tam nedala.. neladi s ostatnými rozmerovo.... určite dotykove/pritlačne otvaranie
Odpovědět
podla mna je luxus v tak malej kuch. linke dať hluchý roh....a že sa to nedá? to je neprofesionalita kuch.štúdia....
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se to líbí. Jinak k tomu mlátícímu se příteli: u nás doma jsem já trpaslík 160 cm a přítel má přes 180 cm. Budeme řešit novou kuchyň a budeme extra řešit skříňky nad dřezem.. Teď je máme ve standartní výšce a přítel se k tomu dřezu prostě neposkládá, vadí mu ty horní skříňky ;-) Potřeboval by i zvednout linku, to zas nechce kvůli mě. Takže my nad dřezem mít skříňku určitě nebudeme. Ale fakt je, že nemáme myčku a přítel se tam mlátí pouze při mytí nádobí. Pokud máte myčku, tak nemá důvod se mlátit o skříňky
Odpovědět
Profilova fotka
taky si dovolím okomentovat a trochu vám asi zamotám hlavu. výšku skříněk bych nechala standardní, nějak jsem nenašla vaši výšku, ale my máme standardní, manžel má 184cm, o nic se nebouchá a nádobí myje zásadně on. já mám naopak dosáhnout na horní poličky, musím používat skoro denně schůdek pro něco rozhodně ponechejte odkapávací prostor napravo od dřezu, i když máte myčku. pokud jste tedy praváci. my to máme naopak, odk. prostor nalevo, dřez na kraji, naštěstí to nneí konec linky a podlaha, ale zeď, takže je trvale mokrá ta, navíc odkládání nádobí přes ruku je naprosto neergonomicky protivné. kdyby to bylo jako u vás, máte trvale nacákáno na podlaze. není pravda, že se neoplachuje, když je myčka. my oplachujeme dost. ne všechno lze dát navíc do myčky. vaše kuchyň mi přide takto OK, úchytku bych nechala stejného rozměru jako ostatní a samože bych lépe vyřešila ty rohy....navíc skříně 6 + 60 nabízí se šuplík 60, en 85 a hned je místo na rohovou skříň
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?