Návrh kuchyně - jakou kombinaci barev?

Ahoj, potřebuji poradit s barevností kuchyně, už to vymýšlíme s kuchyňářem dlouho a byla jsem rozhodnuta, jenže teď jsem zas musela z praktického hlediska měnit pracovní desku😕 a nějak to nemůžu doladit. Původně byla pracovní deska taky tmavá a jen šuplíky/skrinky světlé, jenže jsem byla u známé a ta měla tuto tmavou prac.desku a prej hrůza, vše na ní bylo vidět, tak jsem změnila, ale nevím, pořád to podle mě není ono. Máme rádi kontrast. Vymyslel by někdo ještě jinou variantu z těchto barev? Barvy chci zachovat, podlaha bude světlá, dveře wenge, zeď asi krémová. Poslední obrázek jsou vzorky, protože přeci jen na obrazku úplně nevynikne ta prac.deska atd.. Drež bude kašmír 😁
Odpovědět
Profilova fotka
No, mně se tahle deska k tomu celkově moc nehodí, bude to "vyblitý", co najít nějakou kompromisnější barvu, ne tak světlou ale zas ne úplně tmavou? Třeba nějaká středně šedá?
Odpovědět
Profilova fotka
Třeba taková nebo možná i světlejší.
Odpovědět
Profilova fotka
Něco takového?
Odpovědět
@ptjj já nechci nic do šedé barvy a manžel nechce tmavou desku právě :-| zkoušela jsem i takovou světlou hnědou, i jak máte na prvním obrázku ale do hněda,i takovou vícebarevnou ale neshodli jsme se, tahle jediná deska byl kompromis :-| jenže mě to právě přijde pořád moc světlé, ale zas to nechci úplně ztmavit...je to na :-D :-S
Odpovědět
pokud trváte na té pracovní desce, asi bych zrušila tu světlou dvířkovinu .... je ale otázka, jestli na celou tmavou kuchyni budete mít dostatek světla a jestli byste tmavou kuchyni vůbec chtěli..?
Odpovědět
Profilova fotka
A mi se ta barevná kombinace líbí :-). Světlou pracovní desku bych taky raději zvolil, na černé nebo hodně tmavé jde fakt vidět všechno a budete jít pořád leštit. My máme měsíční kámen a jsme spokojení.
Odpovědět
@kataw myslím, že by to bylo moc tmavé, kuchyň je cca 3x3m oddělená příčkou od obýváku a stěny nechci bílé, ostatní nábytek bude spíš světlí (dub san remo nebo něco podobného),takže bych kuchyň asi úplně nechtěla tmavou.
Odpovědět
Dala bych tmavší a s nějakým dekorem, aby tam na ni nebylo nic moc videt. Může být dekor mramoru/jiného kamene, na tom nejde vidět nic. Mamka má téměř černou desku, a přes to jemné světle žíhání, a vypadá to dobre a je i praktická.
Odpovědět
U tchyně mají tmavou desku a mi tam teda nepřipadá, že jde všechno vidět.
Odpovědět
@ivaa32 a o kuchyni v tom dubu jste nepřemýšleli ?:-) třeba byste se tam lépe shodli na jednotlivých komponentech ;)
Odpovědět
@78marcela no jo a co na stěnu k pracovní desce?
Odpovědět
@davex my právě byli u známé a měla úplně stejnou desku ten thermodub tmavý a fakt hrůza, otisky,bordel a někdo z rodiny na to položil pánev a má tam flek... a jiná se nám v tmavém dekoru moc nelíbí :-|
Odpovědět
Článek se načítá
@kataw v tom tmavém celou kuchyň myslíte?
Odpovědět
@ivaa32 pokud nejsi moc omezena finančně, dala krémové sklo.
Odpovědět
@ivaa32 nene, myslela jsem v tom dubu san remo :-) to by nebylo tmavé a třeba byste našli snadněji společnou řeč co se barevnosti jednotlivých částí kuchyně týče - když u téhle varianty se Vám nedaří se dohodnout :-)
Odpovědět
Já tmavou desku (Wenge) měla a s údržbou jsem neměla problém, občas na ní teda byly vidět otisky prstů, ale to je tak všechno. Teď mám desku světlou a naopak bych ji už nikdy nechtěla - zůstávají na ní mapy po barevném - mrkvi, rajčat, řepy, kari... - když to někde jen trochu ukápne, hned je tam flek a vydrží mnoho a mnoho utření. Možná je to jen kvalitou desky (nevím, jsme v nájmu), ale asi bych volila spíš tmavší, než světlou a asi s nějakým vzorem, než jednobarevnou.
Odpovědět
@78marcela uvidíme, ale jestli je drahé, tak spíš ne než jo :-|
Odpovědět
@kataw aha, to bych ale stejně nevěděla jakou desku, to by musela být zase tmavá. A mě se zas líbí ta tmavě hnědá kombinace s vanilkou :-D nějak se ji nechci vzdát...no je to těžký :-D |-|
Odpovědět
@margrethe5656 my máme doma světlou s jakoby kaminky a je supr, samozřejmě skvrny tam jsou vidět, ale v pohodě utřu, takže té se nebojím. Ale tahle tmavá mě fakt zklamala, když jsem ji viděla u známé, jak rozsvítila světlo nad linkou tak děs, i teda dost škrábance po noži jsou vidět, takže jsem se fakt lekla.
Odpovědět
Ještě mě napadla varianta dát pod tu pracovní desku ten thermodub tmavý a vrchní skříňky nechat jak jsou i u té příčky to nechat, zkusila jsem to napsat kuchyňářovi, tak uvidím co mi pošle. Ono kdybych si s těma barvama mohla hrát sama na počítači,tak by to bylo třeba jiné, ale tahle je celkem složité pořád mu psát a něco přehazovat a abych mu nspsala nekolik desek aby vyzkoušel...taky ho tím nechci úplně prudit, už tak jsem ještě museli měnit digestor, místo komínové tu vysuvnou a další vrchní skříňky, protože jsme zjistili, že od té kominove nemám kam vést odtah ( moc složité)
Odpovědět
@ivaa32 je dražší než třeba obklady nebo když se dá dozadu deska stejneho dekoru jako je pracovní deska. Ale vypadá to pěkně, dobře se to udržuje. Odhadem by to tu kuchyň prodražilo cca o 8-10tis
Odpovědět
Barvu skříněk a ostatního bych nechal, ale ta pracovní deska mi v tom připadá taková utopená a dal bych něco tmavšího, trochu světlejší odstín než jsou skříňky, ale černé zase úplně né, na tom jde všechno vidět.
Odpovědět
@kamilpo měla jsem vybrané takové světle hnědé, ale u manžela neprošli :-|
Odpovědět
Profilova fotka
A co dát celý vrch, obklad i pracovní desku ve světlém dřevě a jen spodní část tmavou? http://www.modrastrecha.cz/blog/jitul...
Odpovědět
@jitulkaka taky jsem přemýšlela, ale zas nechci mít moc kombinované světlé dřevo, protože podlaha bude "nějaká" světlé dřevo, pak pokud seženu k jídelnímu stolu nábytek dub san remo a ještě pracovní desku světlé dřevo.., vše asi bude jiná světlá barva dřeva protože se netrefím aby to bylo skoro stejné a mě už by se to asi moc tlouklo no
Odpovědět
Profilova fotka
@ivaa32 Tak právě proto bych dala spodní skříňky tmavé, aby to světlé dřevo nebylo vedle sebe. A vybrala bych je k sobě - podle vzoru jednoho bych vybírala druhé. Sama jsem šla podlahu vybírat s obkladovou dlaždicí v ruce :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?