Návrh kuchyně, jaký máte názor?

Ahoj, vytvořila jsem si návrh nové kuchyně do U v ikea planneru. Nejsem si pořád jistá, jak mám řešit úložný prostor, nejsem tolik zkušený kuchař,abych věděla co kde mam mít, aby to bylo co nejvíc příjemný nebo co se tam pořádně bude dávat za nádobí. To bych byla ráda, pokud by mi někdo ze zkušenosti poradil a vůbec celkově návrh kuchyně zkouknul,abych věděla na čem ještě zapracovat. Kuchyň bílý lesk chce dělat přítel sám, deska by měla být egger. S umístěním dřezu a varný plynový desky se už moc hýbat nedá, je to kvůli rozvodům. Pro popis jak jdou skříňky za sebou (z leva do prava): 1)skříň šuplíková (60), 4 menší,1 větší šuplík (tam asi příbory,vařečky,různý nářadí,sáčky, folie, do většího puklice nebo struhadlo apod) 2) plynová varná deska Mora (60), skříňka pod ní policová, buď jen police na základní hrnce, nebo ještě u přímo pod deskou jeden skrytý šuplík na vařečky) 3) 20 cm výsuv drátěný na olej, ocet, a takový ty základní ochucovadla 4) myčka 45cm, neni vestavěná 5) výsuv pod dřezem, 90 cm šuplík, zvažuju jestli jen na koše a saponáty nebo i nad tim výsuvný skrytý šuplík na hadry apod. 6) skříňky pod oknem, jsou dvě do rohu, plánujem udělat jen policové bez nějakého řešení, uvidíme časem jestli to bude moc blbý, nicméně šoupací dveře, skříňky méně hluboké než 60, pod oknem je radiátor, a také okno je ve 12cm hlubokém výklenku,plánuju na hrnce misky apod co se jinam nevejde 7) žaluziová skříň 60 na spotřebiče: kuch.robot, rýžovar,mixer apod, možná na pečivo nebo tak něco 6) vyšší skříňka s troubou a MW, dole něvím jestli šuplíky nebo jen police, nahoře asi jen police, uvidíme jestli MW vestavěnou, viděla jsem teď klasickou a otevírací dvířka nahoru, taky to bylo fajn 8) prodloužená prac. deska, na rychlé jezení, budou tam nějaký barový židličky (jíd stůl je jinak vedle v obýváku) 9)samostatná lednice, je v rohu místnosti, dřív byla na chodbě mimo - na chodbě máme samostatnou spíž - horní skříňky asi budu řešit klasicky policové, příteli by se líbilo zcela do stropu ale nevim jestli to nebude vypadat blbě -světlá barva je protože je byt docela tmavý (stromy a baráky naproti), dřevo protože dáváme skoro všude novilon. - Podlaha je novilon viva 5270, ještě řeším jakou k tomu vybrat pracovní desku, mám dvě varianty dub bardolino (světleší) anebo dub arlington (ten je o něco tmavší a výraznější), co byste řekli? a sokly - bílé či v barvě dřeva? - mezi skříňkami je obklad, dlouhé bílé dlaždice s jemnými šedými proužky a spáry jsou -pozn. u někt skříněk nesedí rozměry s popisem, ikea nemá takový rozměr jaký chceme, jinak vybíráme šuplata a pojezdy hettich a dráty Prosím tedy o nějaké zhodnocení, přikládám fotky.
Odpovědět
jo nepopsala jsem ty fota desek: foto 7- dub arlington (tmavší), foto8 - dub bardolino (světlejší něco jako bělený), posl. foto je novilon viva 5270
Odpovědět
já mám na první pohled tyto poznatky: - pokud je to možné, myčku bych dala určitě 60 cm - šuplíky č.1 mi přijdou moc členité .... o jeden bych ubrala .... k ostatnímu to moc nesedí - vedle digestoře z levé strany nebude nic? - dala bych tam třeba police - sice pracholapačka, ale zlehčí to prostor - oba rohy v dolní části jsou "hluché" - bez využití? co nějaký otočný koš aspoň do jednoho rohu? - skříňka č. 5 - určitě bych dala mimo koše i šuplík na hadříky, houbičky apod. - skřínka č. 6 - posuvné dveře? bude to úplně jiné než zbytek ... nechala bych to v jednom stylu toš tak ... ;-)
Odpovědět
ty posuvky me taky zarazily. k tomu novilonu mi jde vic ten svetlejsi dub (ten arlington se mi zda vic do zluta, kdezto v tom novilonu vidim taky krapet te nasedlosti jako je bardolino). taky resim MW- ty vestavene jsou za1.drahe, za2. se musi brat od stejne znacky jako trouba aby to nevypadalo blbe a to je omezujici. v kuch.studiu mi lec rekli, ze dat normalni MW za vyklopne dvirka neni dobre reseni, ze tam neni dost vzduchu na chlazeni :-S muzu se zeptat, co mate vybrane za obklady? a sparovacku sedou?
Odpovědět
jeste...co je ta listicka pod hornima skrinkama? svetlo? jo a mycku jsem taky za 60
Odpovědět
@lucijeje s tema suplikama souhlas, taky sem nad tim dumala, dame tedy o jeden mene:) -vedle digestore to uz mi rikala jedna dizajnerka na umimeudelatdomov.cz..bud prej jeste nakou skrin nebo dat digestor vestavnou...po zkusenosti z mamci kuchyne nejsem otevrenymu prostoru moc naklonena, fakt neustalej prach..leda korenky? - ano rohovy jsou bez pojezdu, rikali jsme ze zkusime jen police, kosik ci ledvinka se tam da udajne vzdycky dodelat - s tema posuvnyma dverma, mela jsem podobny nazor, ze to bude jiny,ale pritel se zatim dusuje, ze to chce udelat tak, ze krome jinych madel, ktery chce udelat zapustene by rad, aby to nebylo poznat..tak se asi budu muset nechat prekvapit,ale je fakt ze me to taky vrta hlavou:D diky za nazor: -)
Odpovědět
@driftule - diky za barvu, taky se priklanim ke svetlejsi,akorat nechci aby to bylo takove smutne..proto jsem trosku vahala:) - MW - prave jednak drahy a zadruhy kdyz se podela, tak se musi clovek strefit do stejnych rozmeru, coz taky je sila...jinak mikrovlnku mame tak se m i libilo to reseni vyklopu, zkoumali jsme to s pritelem na naky kuchyni v Kice, kde to meli hotovy udelany, jasne musi se tam nechat okolo a vzadu prostor na cirkulaci a zase vydechy,ale jinak to bylo ok..pritel byl tedy rozhodne jako konstrukter pro - obklady http://www.siko-koupelny.cz/obklad-bl..., je tam prd videt na fotce je to leskla bila a jemny milimetrovy sedivy prouzky s rozestupem 3mm, spara sediva..zaujalo nas to pro tu delku a v siku to meli na zdi..priteluv objev...puvodne jsem chtela zeleny sklo ale je to pakarna s tim vyrezavanim zasuvek, ja jich mam pozehnane... - mycku mame 45 Bosch a jsme spokojeny, proto i tedka, mama si ji pak taky koupila a to nas tam bylo jedno dobu 6 v baraku, nez se zaplnila velka tak to smrdelo a taky nikdo nechtel moc vyndavat tolika nadobi, ta 45 je na to tak ok bych rekla.. -ty listy pod horni skrinky tam strka ikea planner, ja zadny listy nechci, nevidim pres to, nekde sem to tu psala ze me to irituje:) svetla mit budem naky ledky pod skrinkama a nasmerovany dolu takze zadna lista nebude treba, centralni mame dlouhou prumyslovou zarivku (mmch. jit do prumyslovych svitidel se docela vyplati, jednak me se docela ten styl libi, zadruhy to fakt sviti dost a zatreti to je tretinova cena oproti zarivkam ktery oficielne prodavaj do domacnosti a pritom jsou uplne stejny) ..jedine este budem resit svetlo na prac plochu pod oknem, nak nasvitit dvema led smerovkama od hornich skrinek a od zaluziovky - posuvky budou asi zelezet na pritelovo sikovnosti, ja bych dala devere normlani,presne proto aby to bylo konzistentni, ale on me rika at se nebojim...tak nevim :D
Odpovědět
@driftule jo uz sem nasla kde je obkladacka videt: http://www.azuliber.com/es/productos/... kdyz se to zvetsi tak jsou videt i ty pruhy..
Odpovědět
s tou MW jsi me potesila :-D a diky obema za ten obklad- zkusim ho nekde vypatrat nazivo
Odpovědět
Profilova fotka
pokud je to jen trošku možné - z vlastní zkušenosti - doporučuji 60 cm myčku ... :-)
Odpovědět
mě tam přijde divný ten stůl a ta lednička v rohu. Lépe by vypadalo mít ledničku vedle toho sporáku jako ucelený blok, ale zřejmě nemáš stůl kam jinam dát že ?
Odpovědět
@kofinka no mam místo tý ledničky, tak to bylo dřív,ale zas překážely židle při průchodech dveřma...s tou ledničkou v rohu ještě asi uvidím až postavíme zbytek,ale vim že u sporáku to nebude 100%ˇmax třeba u trouby nebo tak
Odpovědět
@driftule heled nasla sem fotku s tou MW,my si to tenkrat i vyfotili, podle me uplne v pohode ne
Odpovědět
Článek se načítá
@connieblair snad jo. a treba to jeste pozichrovat nejakyma pruduchama v zadni stene srinky...? dvirka MW asi nejdou uplne rozevrit, ale na to si clovek asi zvykne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?