Návrh kuchyně- názor

Zdravím, do nového domečku jsem si nechala udělat návrh kuchyně. Mě se líbí. ale víc očí a lidí, víc ví :-D Nechám si ráda poradit. Jinak pod dřezem bych chtěla skříňky vysouvací (budou tam umístěny koše na odpad. Vedle pak bude myčka. Díky za názory
Odpovědět
Návrh máte podobný jako my. 👍🏻 Jen v tom našem máme prohozené okno a horní skříňky. Pro náš návrh jsme absolvovali tzv. "kuchyň na zkoušku". V showroomu nám připravili prostor dle našich parametrů a pak jsme si vyzkoušeli různé kombinace skříněk tak, aby se nám v kuchyni co nejlépe fungovalo. Já jsem například zjistila, že nepotřebuji spodní rohové skřínky. Jsou buď "za roh" s nekomfortním přístupem, a nebo mají mají sice snadno přístupný výsuvný drátěný program, přes který ale horko těžko ve skřínce uklidíte. Prach je potvora a usazuje se vždy a všude! 😅 Navíc - díky různým ledvinám a karuselům není daná skřínka využita na max. Proto jsme od nich upustili a máme slepé rohy. Pouze roh "u ocásku" je vyplněný skřínkou, krerá je otočená do prostoru s tip-on zavíráním. Dál bude jídelní stůl, takže bude sloužit na prostírání a podobné věci. A uspořené penízky jsme použili na jiné vybavení. 👍🏻 Jinak ještě za mě - zvykla jsem si na šuplíky, takže máme spodek vlastně kromě myčky a otočené rohové skřínky vše šuplíkové. Přijde mi to komfortnější. Maličko mě ruší množství horních skříněk v dřevodekoru. S tím jsem bojovala i u nás, aby mi spodek korespondoval s vrškem. 🫣😅 Ale pokud se Vám líbí a máte z ní dobrý pocit, dovedete si představit, že vám pohyb uvnitř kuchyně v návsznosti jednotlivých fází příprav a vaření nijak nepřekáží - pak je to správný návrh! Ať je brzy hotovo!!!
Odpovědět
Opravdu chcete dřez pod oknem? Okno neotevřete a pokud máte dřez na umývání velkých věcí co se nevejdou do myčky bude vám to cákat až na okno. Šoupl bych ho víc doleva aby jste měla odkládací plochu hned u trouby kfyž budete chtít zní cokoli vytáhnout nebo naopak přidat budete mít kde si to odložit.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od m2s:

Návrh máte podobný jako my. 👍🏻 Jen v tom našem má…
@m2s děkuji za názor. Všechny spodní skřínky budou šuplíkové, kromě těch rohových. jinak nad rohovýma jsem také přemýšlela, zda ano či ne. Nakonec si je necháme. u rohové skřínky u toho Lka, byhc chtěla nakonec otvírání z druhé strany, bude tam jakoby bar s alkoholem, takže se snad skříňka využije pořádně :-) Co se týče dekoru, podlaha bude jiná..budeme mít bílou dlažbu (mramorovou jakoby), takže toho dřeva tam nakonec nebude tolik. Jen pán nám to tam zapomněl dát.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od davyjones:

Opravdu chcete dřez pod oknem? Okno neotevřete a …
@davyjones dobrý tip...nad tím jsem se vůbec nepozastavila. Děkuji. Asi tedy zvolíme rohový dřez
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od curdoval:

@davyjones dobrý tip...nad tím jsem se vůbec nepo…
@curdoval U takhle pěkně velké kuchyně mi přijde hřích dávat dřez do rohu, budou vám tam vadit ty vrchní skřínky. Nepřemýšleli jste o tom, že by šel dřez otočit, dát odkapávač vravo a šoupnout ho co nejvíce doleva? Otevírat by šla pravá půlka okna. Opravdu budete v kuchyni otevírat celé okno? Nebude stačit větračka? Pokud ji máte propojenou s obývákem, nepůjde větrat tam?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od curdoval:

@m2s děkuji za názor. Všechny spodní skřínky bud…
@curdoval raději větší bar (úložné místo), než aby mi to pal postávalo všude a prášilo se na to. 👍🏻 Ještě zareaguji v návaznosti na příspěvek @davyjones My si třeba dali varnou desku i dřež na jednu stranu a před oknem je čistá pracovní plocha. Přípravou potravin strávím víc času než u dřezu a tak bych chtěla mít výhled ven. Ale to záleží na Vašich prioritách. 😉 @curdoval
Odpovědět
Profilova fotka
Osobně bych dřez dal vlevo. Tak aby okapová plocha byla v rohu. Potom u okna vznikne pěkný prostor pro chystání jídla. Pracovní prostor jako vyšitý.
Odpovědět
Návrh i provedení barev je moc pěkné, mi osobně by se však do tohoto moderního pojetí hodilo bezuchytkové otevírání, tj. aby nebyly vidět uchytky
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zps:

Návrh i provedení barev je moc pěkné, mi osobně b…
@zps To jsem právě nechtěla. Nemám s tím dobré zkušenosti (s tím systémem klik). Úchytky se mi líbí a pořád se utěšuju tím, že to bude mít oťapkané :D
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od eewin:

Osobně bych dřez dal vlevo. Tak aby okapová ploch…
@eewin Moje řeč :D teď se hádám s chlapem..ten chce dřez pod oknem :D
Odpovědět
Zdravím všechny...Mám tu ještě nový návrh. Takže teď se nemůžu rozhodnout :-D 1. původní 2. Změna barvy skříněk- z dřevěné na béžovou Tak který :D
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od curdoval:

Zdravím všechny...Mám tu ještě nový návrh. Takže …
@curdoval Za mě bych volila asi var.1. 🤔 Nějak mi k sobě neladí horní korpusy v dřevodekoru, zatímco ty spodní vypadají na béžovou. Vysoké skříně mají také béžový dekor? My je chtěli původně světlé, jako ostatní. Ale pak jsme si odsouhlasili rozdělení, kdy stěna s vysokými skřínkami je v dřevodekoru a ostatní světlé. Stejné dřevo bude na pracovní desce, obkladu za linkou a zakončení linky. A protože tahle strana bude dál do obýváku, bude i ten pohled z obýváku v dřevodekoru. Přidávám náš návrh, jen podlaha bude krapet jiná.
Odpovědět
Článek se načítá

Odpověď na příspěvek od curdoval:

Zdravím, do nového domečku jsem si nechala uděla…
@curdoval Nerobte si odpadkový kôš pod drez, máte tam dosť miesta. Robia to tak všetci a chvíľkami to vyzerá, že snáď iná možnosť ani nie je, ale ak kuchyňu používa viac než jedna osoba, bude neustále dochádzať ku kolíziám. Kombinácia drez, po ním kôš a ešte to celé v rohu je vražedná. Nikto z mojich známych, čo som sa s nimi o tom bavil, by to už nikdy znovu nechceli.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od m2s:

@curdoval Za mě bych volila asi var.1. 🤔 Nějak mi…
@m2s Děkuji za názor a ukázku vaší kuchyně. Co se týče barvy...všechny skříňky jsou ve stejné béžové barvě, asi to trochu zkresluje. Jinak to frézování tam nakonec nebude. Skříňky by byly hladké, tak jako ty vrchní..zapomněla jsem to napsat.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@curdoval Nerobte si odpadkový kôš pod drez, máte…
@roman_ Děkujiza názor. Odpadkový koš by byl v 2. skříňce zleva od dřezu a vedle pak myčka. Nebo byste to udělala jak?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od curdoval:

@roman_ Děkujiza názor. Odpadkový koš by byl v 2…
@curdoval Myčku určitě bokem, ať ji při vyklízení nemusíte obcházet a stále otevírat/zavírat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?