Návrh kuchyně - ostrůvek ano nebo ne?

Ahoj, na první schůzce s truhlářem mi bylo řečeno že se mi ostrůvek o délce 2metry nevleze do kuchyně resp. bude zabírat moc místa, a že bych měla přistoupit na variantu kuchyňské linky do tvaru U - prý se tím celý prostor otevře. Prosím vás o názor. V příloze jsem si rozkreslila na milimetry jak by měla být celá kuchyně s jídelním stolem postavena. Přijde mi že prostor okolo ostrůvku stačí a neměl by s tím být problém.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Z meho pohledu je misto kolem ostruvku dostacujici i velikost ostruvku je ok. - takze nevim co tim chtel truhlar rici :D jestli chces vizu napis mi do IP ale koukam jńa jinou vec co mi trosku nesedi - americka lednice hned u zdi.... pokud bude mit naběh dveří tak ji neotevřeš :-)
Odpovědět
@stavitelka_172 na to navazuje obyvak? Jak je velký? Já bych určitě nedělal ten roh, kvůli 40cm využitelné pracovní plochy to bude stát o 20tis. víc. Jinak mi nepripadne, že by kolem ostrůvku nebylo místo, ale je to takové celé kostrbate, jakoby jste si vybrala tvar kuchyně a chtěla ji nacpat k sobě do domu..
Odpovědět
Ano na kuchyň navazuje obývák. Obrázek není celý, jednalo se mi jen o ten ostrůvek. Celá místnost má 8,1 metru, takže pokračuje dolů od okna 3,3 metru a tam bude sedačka do tvaru U a naproti bude televize. Ten výklenek je tam zakreslený abych věděla kolik by tam bylo prostoru kdyby tam vůbec linka pokračovala. Myslím si že na vaření mi bude plocha necelých 6 metrů stačit, ale nevím jestli by rovná linka k tomu ostrůvku seděla. Vím že je problém s otevíráním americké lednice u stěny ale přítel ji tam chce a díky tomu že máme nad celou linkou okno tam jí nemůžeme nikam jinam dát. Pokud to nepůjde, bude normální.
Odpovědět
@stavitelka_172 asi bych to řekl jinak, kuchyně má přes 5m u toho je spiž, takže je ta kuchyně obrovská, místnost je velká a místa jak na zámku a mezi ostruvkem a hl. kuchyní budete mít metr, což by normálně bylo dost, ale pokud mám takový prostor proč se budu omezovat (dva lidi naproti sobě skříňku neotevrou), to samo stůl - taky nic moc na ten prostor. Podle mého názoru, je to celé neúčelné, hodně bych uvažoval o tom, to celé překopat.
Odpovědět
@stavitelka_172 my máme kuchyňský ostrůvek 144x120 cm s varnou deskou a je to bomba věc, i když raději nechci vědět, na kolik peněz vyšel (9 šuplíků a dvě skříňky). :-D Určitě bych ho i u vás zachoval. Spíš mi přijde, že je to otevřenější s ostrůvkem, když ho můžete obcházet z libovoné strany. My máme kuchyň do L a k tomu ten ostrůvek. Pokud stojím u ostrůvku, tak mám rovnou pracovní desku s dřezem za zády a po levé straně zbytek kuchyně, takže rovné pracovní desky bych se nebál. Kolem ostrůvku máme prostor 105 a 110 cm a přijde nám to naprosto v pořádku, u vás by to asi taky nemusel být problém. Ne že bych tomu nějak rozumněl, ale mě moc to vaše rozvržení kuchyně taky nesedí.
Odpovědět
Takže bych se měla vzdát ostrůvku a uvažovat o variantě “účka” viz. Obrázek? Co myslíš tím stůl - taky nic moc? Pokud budu mít tuto kuchyň tak mezi jídelním stolem a sedačkou bude ještě méně místa 😔
Odpovědět
@stavitelka_172 Učko je top! Nevím, proč ho máte tak široké. Kolem desky bych to lehce pokrátil (110 stačí, skoro až moc), a ten stůl natočil o 90%. Pak může být libovolně dlouhý a vejde se k němu 6 lidí na pohodu. Klidně 7 ;)
Odpovědět
Truhláře nechápu. Účkem naopak prostor zmenšíte a okradete se o místo mezi ostrůvkem a linkou. Vraťte se k původní variantě. Dřez pod okno, varná deska v ostrůvku. Místo z obou stran ostrůvku bych neřešil a raději jej protáhl až na zeď (jako ve variantě U) - získáte tím více pracovní plochy. Lednici u zdi otevřete, stačí myslet na přířez, tj. dát ji od zdi a mezeru zakrýt dřevěnou lištou s dekorem linky. Stůl otočte a zakousněte zčásti do ostrůvku.
Odpovědět
@stavitelka_172 souhlasím s mstrecha, ta kuchyně je vážně obrovská. Ja bych klidně i uvažoval jen o Lku...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@radim83 muzu poprosit o foto... Uvazuji tez o kuchyni do L a ostruvek (180x100) dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem jednoznačně pro ostrůvek, který se dá obejít z obou stran. Sama jsem U ve vlastní kuchyni zavrhla a jdu do ostrůvku, ačkoli se mi vejde jen mnohem menší. Pan truhlář s tím má také nějaký osobní problém, ale vařit tam budu já 😀
Odpovědět
Profilova fotka
A ještě bych dodala. Vzhledem k tomu, že máte k dispozici na kuchyni skutečně velkorysý prostor, tak bych zauvažovala o změně uspořádání. Je škoda strčit troubu hned k lednici, když nemusíte.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?