Návrh kuchyně - poradíte?

Dobrý den, chtěla bych se s vámi poradit - chystáme se koupit starší domek a přemýšlíme o dispozičních řešeních. Momentálně dumám o kuchyni :-) Pod text vám přidám nákres prázdné místnosti a pak jeden návrh na zařízení - budu vděčná za jakoukoliv připomínku nebo radu. Linka je oranžově, vysoká skříň zeleně, lednice žlutě, na stěně by měli být horní skříňky, trouba je pod varnou deskou. Osobně bych ocenila větší souvislou pracovní plochu, bohužel se mi nedaří vměstnat dřez a varnou desku na jednu stranu... A pokud by nějaký kouzelník vymyslel, kam postavit zděnou spíž... S dveřmi a okny by se teoreticky dalo ještě hnout, ale moc se mi do toho nechce :-p Každému přispěvateli předem děkuji.
Odpovědět
@luciezich Na některých stavebních úřadech můžete mít problém se vstupem na záchod hned z kuchyně.
Odpovědět
Profilova fotka
Zeptám se, na co je ta vysoká skříň? Tu už máte koupenou? Co v ní bude? Jak se otevírá? A rozvody pro vodu jsou hotové? Kde je dřez? A jak vysoko je to okno? Nevešla by se pracovní deska pod něj? Myčka bude? Dřez je předpokládám ten černý čtverec u zdi s koupelnou.
Odpovědět
Profilova fotka
Do obýváku se nechodí z kuchyně? Ten jídelní stůl, to je jen nástřel? Pořádně jsem si neprohlídla kam vedou jednotlivé dveře a jancip má pravdu. Nebylo by možné dveře zazdít a chodit na wc z koupelny? Linka by mohla začít za tím spodním oknem a tvarovat ji do U. Jídelní stůl přesunout do míst kde máš teď namalovoanou kuchyň.
Odpovědět
@evelynka25 Takto zkusím nějak shrnout - za zdí, na které jsou teď namalovány dveře na wc a do koupelny, je teď koupelna s wc dohromady, jedny dveře. Chtěla bych to oddělit příčkou, se dvěmi vstupy, přijde mi to praktičtější. Bohužel je koupelna tak malá, že si tam další dveře nedokážu představit. Nábytek ani linka ještě koupená není, jenom uvažujem. Ve vysoké skříni bych měla potraviny, možná zabudovanou mikrovlnku, panty samozřejmě u okna. Voda hotová není, dřez je černý čtverec, myčka mezi dřezem a lednicí. Pod okno by linka dát šla, ale nelákají mě dvě rohové skříňky :-| Ta "stěna" mezi obývákem a kuchyní není stěna, je to celý volný prostor, nechtělo se mi kreslit s obývákem... S okny je to navíc tak, že spodním je výhled pouze do sousedovy zdi, horním do zahrady... Pokud už dům stojí a dispozici neměníme, tak stavební úřad do toho nemá co kecat, ne? Navíc ty dveře na wc tam vedou už docela mimo kuchyň...
Odpovědět
Profilova fotka
@luciezich Samostatné dveře na wc chápu. Je to opravdu lepší. Kdyby byla linka do U, nutně bys nemusela mít dvě rohové skříňky. Také máme do U a jen jednu rohovou skříňku. V druhém rohu je zevnitř toho U výsuvná úzká skříňka a z venkovní strany, ale do volného prostoru je skříňka. Potravinová skříň by mohla být vedle dveří do koupelny, aby se uvolnil ten prostor u vchodu do kuchyně. To byste koukali na záda skříně? Vedle potr. skříně dát lednici. Pracovní plochy pod oknem bych se nevzdávala. Na fotkach je naše kuchyně, když nám ji montovali. V tom volném koutě teď stojí lednice. Na první a třetí fotce je vidět ten kout, o kterém jsem psala. Sporák bys mohla dát místo dřezu a dřez pod okno.
Odpovědět
Profilova fotka
@luciezich Ahoj, plne souhlasim s @evelynka25 Co se tyka stavebniho uradu maji holky pravdu. 1) z pobytovych mistnosti tj z obyvaku a kuchyne nesmis jit na zachod primo a 2) pridani steny a dveri kdy ti vlastne vznikne nova mistnost wc uz je zmena dispozice a o tom by mel byt stavebni urad informovan
Odpovědět
Ahojky, tak děkuju všem za připomínky, ty wc dveře ještě promyslíme, snad to půjde udělat jinak. @evelynka25 Děkuju za fotky, otevírat rohovou skříňku ven by mě nenapadlo, zas mám o čem přemýšlet. A s tou potravinovou skříní máš pravdu, vedle dveří by zavazela. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@luciezich A jeste neco... Taky zkousim usporadani kuchyne a jako velky pomocnik je 3D programek od IKEI. Mrkni se, je to fakt jednoduche :-) a kuchyn uvidis ve 3D to za to stoji :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?