Návrh kuchyně - připomínky

Taky se stavím do fronty o připomínky k návrhu naší kuchyně. Dělala jsem v ikea plánovači. Kuchyň bude dělaná na míru, takže krycí panely, které v návrhu jsou nakreslené, nebudou. Mikrovlnku si představuji výše (v plánovači nešlo výše umístit) a lednice bude nakonec vestavná. Dřez granitový, úchytky vybírám - nárážecí profily a nebo klasické dlouhé hranaté. Horní skříňky budou mít pokračování až k šikmině v podobě dvou silnějších polic. Co vy na to? ;-)
Odpovědět
Co by som zmenil, ked mas takto vela miesta - ruru urcite nie k zemi, ale do toho stlpu kde je mikrovlnka. Tj nechat len ten spodny suflik cca 40cm nad to ruru a nad to mikrovlnku. Na tie skrinky nad digestrom by som dal zalamovacie aventosy nech sa to otvara v kuse.(mozno ich tam aj chces, ale ikea ich nema.) . Resp by sa obe skrinky dali prekryt po sirke aj jednym celom po celej sirke. Aj ked to vyzera tak 140cm +- spolu a to uz je dost. Bolo by to skor pekne ako prakticke. Pod dres odporucam dat vysuvny odpoadkovy kos a mozem odporucit blanco select -60ku ked mas na to miesto. A dorobit k tomu servodrive- na odpadkovom kosi je to velmi prakticke, otvoris aj s plnymi/spinavymi rukami len tuknutim. Kukni ked tak moj album na SK streche.
Odpovědět
Podla mna to máš rozbité...var. doska-dres-chladnička-atd..... daleko od seba.....vyhladaj si podobne temy...je tu toho popísaného na tri dni čítania....
Odpovědět
@marek_k rozvody už máme hotové, tudíž trouba bude dole, nevadí mi to. Odpadkový koš blanco je super, ale je dost drahý. Nějaké doporučení z těch levnějších? Šla by udělat varianta, že po otevření výsuvu/šuplíku pod dřezem by se automaticky otevřel 20 l koš a vedle něj (v tom samém šupleti) by byl cca 10 l, který by se otevřel ručně? Vůbec nevím, jak jsou ty koše technicky řešené. Ten dvaceti plánuji na běžný domácí odpad a 10 l na biologický odpad. Třídění plastů, skla, papíru atd chci mít řešeno ve "špajzu" velkými odpadkovými koši.
Odpovědět
@hedviga2 jsme limitováni tou šikminou, pod kterou vysoké skříně a klasickou lednici nedám. Ještě jsem přemýšlela, že bych lednici vyměnila za tu potravinovou, ale to bych si asi moc nepomohla... :-S
Odpovědět
Tak natiahnut po stene jeden kabel v liste a dat novu zasuvku za ruru vo vyssokej skrini je robota na chvilu za par eur pre elektrikara. Takze to nieje dovod nechavat to dole. Tie kose som riesil ale lacnesjie moc nemaju zmysel. Lacnejsie blanco ktore maju taku konstrukciu zhora sa aj tak musia osadit na dno suflika http://www.drezy-blanco.sk/blanco-fle..., takze ked priratas cenu suflika si takmer na cene Selectu http://www.drezy-blanco.sk/blanco-sel... a ten ma kvalitne vysuvy poriamo v sebe , ide perfektne lahucko, je premysleny a este aj dobre vyzera. Ten kos fakt nelutujem a to servo na nom uz vobec. Nebolo to lacne ale je to super. Mas plne resp spinave ruky staci tuknut a kos je otvoreny a priamo donho hadzes. Nezaspinis uchytku ani dvierka a nemusis to co chces vyhodit pustit z ruky aby si otvorila kos. Tie lacnesjie kose co maju vlastny vysuv nejaky gulickovy v cene okolo 50€, tym by som sa ani neobtazoval ak to ma sluzit dlhsiu dobu a hlavne byt prakticke, kedze kos otvaras asi najcastejsie v kuchyni..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Zdravím, obnovuji diskuzi - Začínám váhat, jestli je lepší mít vysoké skříně - v našem případě lednice+mikrovlnka s troubou tady vedle franc. okna nebo na protější straně a tady mít sporák+digestoř? Díky za rady :-)
Odpovědět
ty poličky bych se skříňkou vyměnila, ať je to u okna vzdušnější
Odpovědět
Profilova fotka
@adjanni dekuji za radu a ty vysoke skrine bys nechala? Ja to zmenim zrcadlove 😉
Odpovědět
co se mi osvědčilo je lepší jedna skřínka široká než dvě na sobě, je v tom více místa a praktičtější, takže jak máš ty poličky tak v takové délce skříńku a ty vysoké skříňě bych nechala, musí být zároveň s vestavěnou lednicí, jinak se rozbije prostor a ničemu to nevadí, taky to tak mám
Odpovědět
Profilova fotka
@adjanni ja jsem se skříňkami spokojena, slo mi ciste o lednici s troubou, ale presunu je ... Diky
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?