Návrh kuchyně, prosím o připomínky

Budu ráda za vaše připomínky. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zajímavý návrh. :-) Každý má jiné nároky na pracovní plochu, takže pro mě by ji tady bylo málo. Raději bych obětovala ty skříňky za krbem a dala tam vestavnou lednici, aby se mi tím zvětšila pracovní plocha. Zároveň bych tím pak protáhla ty horní skříňky i do místa původní lednice. Druhou variantou by pro mě bylo taky přesunout lednici na stejné místo a místo lednice dát věž s troubou a mikrovlnkou a na místě trouby s mikrovlnkou protáhnout skříňky a pracovní plochu za ten sloup. U dřezu je nějaká deska proti postříkání zdi, ale určitě bych nějakou ochranu dala i k varnému centru, tam bude to pocákání boční stěny ještě horší. Jinak mi vizuelně nepasuje k sobě ta tapeta a kamenné obložení, ale každému se líbí něco jiného. A moc se mi líbí krb. :-)
Odpovědět
Pro mě by toto uspořádání kuchyně bylo špatně, nemá logickou návaznost. Vyděláte si suroviny na vaření z lednice, přejdete polovinu kuchyně k dřezu, aby ste je umyla a potom přejdete zpět polovinu kuchyně, abyste je uvařila a pokud jídlo, potom budete např. zapékat opět polovina kuchyně do trouby. Linku budete neustále obcházet, když půjdete k jídelnímu stolu. Toto uspořádání není, myslím šťastné ani z hlediska světla. Máte v kuchyni okno a pod ním nemáte umístěné vůbec nic. Ale pokud se Vám uspořádání takto líbí, tak bych aspoň přehodila lednici a troubu, ať máte návaznosti skladování, mytí, příprava, vaření, pečení.
Odpovědět
Profilova fotka
Zeptám se asi hloupě.. musí tam být ten sloup uprostřed? On je to celkem malý prostor a tak to zabírá zbytečně místo, na mě je tam taky málo pracovní plochy. Jinak bych taky prohodila troubu s lednicí, i pohledově to bude vypadat líp.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych prohodila varnou desku s dřezem...... jinak proč ne
Odpovědět
Ještě doplňuji další varianty...večer napíši víc. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
za mě bych tam ten sloup nedávala, je tam k ničemu a zmenšuje prostor. Lednici bych dala vedle krbu a tím by ta linka byla krásná jednoduchá, více pracovní plochy, troubu bych dala pod varnou desku jako je na tomto spodním obrázku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak v nové verzi bez toho sloupů je to lepší, ale chtělo by to vestavěnou lednici, tohle vypadá pohledově nic moc. Pak bych udělala barový pultík směrem ke stolu. A zvážila bych jinou digestoř, aby nad tím mohla být skříňka jako jsou ty vedle, taky mi to tam moc pohledově nesedí.
Odpovědět
Profilova fotka
Jo takhleeee, on tam ten sloup být nemusí, no tak to bych jednoznačně volila variantu bez sloupu, akorát se tam plete a budí horší celkový dojem. Ale stejně bych šoupla tu lednici za ten krb a nechala ji jako vestavnou. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
za prve bych dala ten sloup pryc, bez nej je to vzdusnejsi... a zkusit si pohrat s ergonomii, at na to koukne nekdo povolany...
Odpovědět
Moc vám všem děkuju, ten sloup byl v původním projektu (kvůli vyvýšenému stropu). Strop budeme mít v normální výšce, tzn. sloup být nemusí. Původně jsme to mysleli jako "dekorační" prvek, ale teď vidím, že to ten prostor akorát zmenší a vypadá to vůbec divně. Jen jsem na to chtěla slyšet víc názorů. ;-) Řešili jsme variantu var. centra vs. mycího centra v tom barovém pultu a z více důvodů zvítězilo to mycí. K lednici, já vestavěnou nechci (j menší než klasická) a proto ta přiznaná varianta. U toho krbu právě nevím, jestli je to dobré řešení, jako z pohledu vzhledu kuchyně určitě, ale bojím se právě té přímé blízkosti s krbem, teplem. :-p
Odpovědět
Krb v kuchyni? Byl už jsem v hodně domech, ale tuhle parádu jsem ještě nikde neviděl, ikdyž asi někdo musí být průkopníkem... :-) Jinak bych se možná zamyslel nad celkovým uspořádáním, kuchyň má být pokud možno i praktická, přece jen je prvotní účel ohřát si tam mrtvé zvíře k snědku, design je taktéž důležitý, ale na tomto mi přijde, že je to kuchyň spíše do katalogu než na pohodlné používání. Nejvíc by mi vadilo to, že když vařím, jsem tam uvězněn jak v uličce v metru v ranní špičce (tedy pokud se metra nezměnili, už jsem ho dlouho nepoužil právě kvůli tomuto :-D )
Odpovědět
Jen ještě doplněk, varná deska u zdi je nejhorší varianta, olej prostě cáká ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já bych zase zrovna brala varný centrum na ostrůvku, když by to bylo možné. 1) není kam cákat olej, chybí tam stěn kolem, 2) při vaření koukám do prostoru a na TV a můžu konverzovat s rodinou, nečučím do zdi. Jinak jsme původně plánovali něco podobného s tím, že jsme krbem a kratší linkou s barem chtěli oddělit prostor od obýváku.. nakonec jsme to vzdali, jeden z důvodů byl i ten, že jsme se báli, že v zimě, když zatopíme v krbu, tak v kuchyni padnu vedrem anebo se při první příležitosti spálím, jak kolem poběžím ;-) Jestli máte možnost, dejte krb jinam, pak tam nemusí být ta zeď a kuchyň se může zvětšit.. v tom případě bych tu lednici dala někam na tu stranu, co je teď krb.
Odpovědět
loop a slabici mne předběhli. Každopádně sloup pryč a krb bych posunul minimálně na předěl mezi jídelním koutem a obývákem (pokud je to ještě možné).
Odpovědět
Prohodila bych dřez a varné centrum. Místo digestoře u zdi bych doplnila skříňky, aby to vypadalo celistvěji. Nechtěla bych mít na ostrůvku špinavé hrny ve dřezu nebo podobně. A zase cítit nutnost mít to pořád čisté, aby to bylo hezké, nic moc pocit.
Odpovědět
Profilova fotka
Kuchyním moc nerozumím, takže radši nebudu radit hlouposti, jen pochválím vzhled, ten je moc povedený:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky mi přijde hodně nepraktické mit krb tak blízko kuchyně a uz vůbec ne lednici. Muze to vubec tahle byt?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?