Návrh kuchyně - lesk nebo mat?

Ahoj všichni, kuchyň mám vybranou viz příloha, ale nemohu se rozhodnout zda lesk nebo mat... Úchytky stříbrné, spotřebiče nerez, dřez a indukce černá a pracovní deska šedý kámen nebo dub, obklad sklo nebo deska. Tak a teď mi prosím poraďte :)
Odpovědět
Dobrý den, já mám barevně podobnou kuchyni. Zvolila jsem lesk. Připadá mi to lepší na údržbu.
Odpovědět
@luckapol děkuji za názor 😊
Odpovědět
@pcprincess pololesk :-) Je tam velká plocha, lesk by na mě byl příliš výrazný....ale záleží na spoustě věcí-v jaké místnosti, jaká jídelna, podlaha....
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj co se tyce barvy tak za me leskla svetla, ALE urcite bych se zamyslela nad sestavou - drez hned vedle varne desky, to neni dobry. Pokud bys chtela nakreslit neco jineho tak mi napis :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pcprincess Zvolil bych lesk, to mi jde více k tomu černému dřezu a indukci, obklad bych dal kámen a obklad bych dal sklo.
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlas a Verunky - u varne desky nemas misto na odkladani hrncu, coz dle me by melo byt z obou stran...jinak lesk se dle me bude lepe cistit...
Odpovědět
Náčrtek barevně moc neodpovídá realitě. Ptát se na to, zda je to takto ok bez dalších parametrů mně nepřijde zrovna ideální. Zaměřil bych se na celkový kontext prostoru, tj. jak vypadá celá místnost, kde jsou okna, jaké případně osvětlení apod. Lesk a mat není zas tak důležité jako zvolit správné dekory. A to takto opravdu není vidět. Pokud jste to již někde viděla naživo a líbí se Vám to, pak ok. Obklad udělá hodně, stejně tak deska. Stejně jako spotřebiče - není nerez jako nerez. A to, co Vám tady někdo poradí na anonymním fóru aniž by kdokoliv viděl, jak vypadá celý prostor, to není asi moc vypovídající. Budete to Vaše kuchyně, rozhodněte se podle sebe a hlavně podle toho, co se líbí Vám. Ano, rozdělení není ideální, ale barevně je to jen a jen na Vás.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem pro lesk. Mohu srovnávat, lépe se mi udržuje. A jak už bylo zmíněno, kde jsou okna atd, jak se bude ladit zbytek. Já bych dala desku, ale to proto, že si neumím představit čistit kámen za kuchyňskou linkou. Dále z vlastní zkušenosti mohu napsat, že dřez do rohu bych v životě už nechtěla a prostor kolem vaření vpodstate žádný...
Odpovědět
Mezi dřezem a varnou desku bych nechala minimálně 80 cm, budou se hodit jako pracovní plocha (ikdyž by byla rohová je to ještě lepší - z vlastní zkušenosti). V podnájmu jsem měla dřez v rohu, k varné desce 20 cm a za varnou deskou 20 cm a hned byla lednice - opravdu prostor na houby, žádná odkládací plocha kolem desky, takže nepoužitelné. Samozřejmě je to na vás, ale to umístění bych zvážila. Navíc dvířka v nějakém vanikovém matu - vůbec se to nedalo vydrhnout od nějakých odolných skvrn, za deskou byly kachličky takže jsem furt drhla spáry jako pako - nikdy více. V domku mám teď mezi dřezem a deskou asi 70 cm (chtěla jsem více, ale truhlář byl aktivní při vyřezávání otvorů, než jsem se vrátila z práce) a navíc ještě pře rok a jsem opravdu poc spokojená. z drhé strany desky mám dalších 85 cm a prostor je to konečně dostačující, pohodlně přístupné z obou stran.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?