Návrh kuchyně v bytě - co na něj říkáte?

Ahoj střecháčci, co říkáte na první návrhy naší kuchyně? Jedná se o kuchyň v bytovce. Co by jste udělali jinak atd? Děkuji V kuchyni musí být umístěná pračka V jednom návrhu je lednice součástí kuchyňské linky a v druhém bude mimo Děkuji za všechny připomínky
Odpovědět

Odpovědět
@pcprincess Čistě laicky - kulatej dřez a ještě v rohu, to je dvojitý peklo. Jinak varná deska hned vedle trouby myslím není ergonomicky ideální, i když v takto malé kuchyni je asi jedno, že budeš muset udělat s horkým plechem jeden krok navíc. Líbí se mi, že nemáš nikde otevřené poličky, který mi přijdou v kuchyni zbytečný a nepraktický.
Odpovědět
dobrý den, já bych osobně dala vysoké skříňky a vše do výšky k sobě - tzn. potravinovou skříň, tu s troubou a lednici aby udělaly takový jeden "panel " a druhou stranu linky bych nechala zase v jedné rovině s vrchními skříňkami. Nevím, jak vypadá celá místnost ale máte tam malinko pracovní plochy a ten dřez v rohu bude za trest. Pokud by to vyšlo, udělala bych zleva ten panel - lednici, pak vysoké skříňky s troubou, pak by tam měl zbýt kousek místa k rohu, kde by se daly odkládat věci vytažené z lednice či trouby, dřez bych posunula jako první v druhé části, pracovní prostor a pak varnou desku. Pokud by to šlo, ideální by bylo udělat ještě jednu stranu do U, kde byste měla pracovní prostor. Skříňky bych včetně té nad digestoří udělala v jedné rovině.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme taky takovou klasickou panelákovou kuchyň a vyřešili jsme to tak, že u dveři v pravo máme ledničku, vedle troubu s mikrovlnkou (nad sebou), pak máme myčku, vedle dřez a v čele máme sporák a v rohu špajzku. A pod oknem máme ještě pracovní desku až ke dveřím. Máme takové skoro účko. Nejvíce využívám pracovní plochu pod oknem, je to všude blízko a při krájení a chystání koukám z okna co se děje na ulici :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nevím Vaše kuchyň se mi jako chlapovi líbí, ale dřez v rohu ne, dřez v rohu zabere moc místa - zbytečně. Nám doporučil truhlář dát klasický dřez na rovnou desku s odkapem, a odkap namířen do rohu - je pak víc pracovní desky foto ze starého bytu, než jsme ho prodali ale je to jen názor - jsem jen chlap -)))
Odpovědět
Profilova fotka
ještě sporák a lednice -) jídelní stůl v obýváku - do této mini kuchyně v paneláku se stůl nevejde
Odpovědět
Profilova fotka
@pcprincess Druhý návrh se mi líbí asi více, jen by mě zajímalo, kde budete mít umístěnou tu pračku? To bude zavřená za dvířky? Nebude potom problém s tím že začne pračka smrdět, když se nebude větrat? To mě zajímá, protože se zrovna chystáme na předělávku kuchyně.
Odpovědět
@lahm ve staré kuchyni je to přesně tak. Ano zavřená za dvířky a dělám to tak, že doperu a nechám otevřená dvířka i pračku a větrám
Odpovědět
Děkuji všem za příspěvky :)
Odpovědět
Profilova fotka
@pcprincess Díky :-) třeba se nechám inspirovat i v naší kuchyni, předložím doma návrh :-) a uvidíme.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?