Návrh kuchyně - vaše připomínky

Ahoj, je něco co se vám zdá na návrhu nepraktické, nebo ošklivé... z vlastní zkušenosti...Děkuji, R.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Za me ok :-) (osobne mam radsi vyklopy, ale k tomuhle stylu se klasika hodi)
Odpovědět
@verunky A jak bys využila roh? Ve studiu radí nechat prázdný...
Odpovědět
Profilova fotka
@rona17 presne tak .. nechala prazdny, protoze pokud bys ho chtela vyuzi, musela by si bud zmensit vysuvy (coz neni prakticke) nebo protahnou drezovou skrinku do rohu, ale to zase prijdes o moznost mit vysuvny kos (a to bych taky nedoporucovala)
Odpovědět
A nahoře taky prázdný?
Odpovědět
chybí mi tam potravinová skříň, nebo bude někde špajz?
Odpovědět
@subsomi Ano, máme samostatnou spíž...
Odpovědět
Profilova fotka
@rona17 nahoze by se dala dat rohova, ale prohodila bych ty skrine - rohova dvere 600 a 900 (1000 nedokazu odhadnout) na kraj
Odpovědět
@verunky to mi taky radí a 900 rohová už je moc velké? Nebo proč se to nedělá?
Odpovědět
@verunky A nebo 600 na kraj, 45 a 45 rohová?
Odpovědět
Profilova fotka
Vypadá to dobře, promyšleně. Mě by jen zajímalo, kde budete mít myčku, jestli vůbec. Nejde poznat, kde bude odkapávač, tak to z toho nepoznám. Pokud ji máte jinde, tak bych ji dala hned vedle lednice, protože otevřená myčka vám tak nebude bránit stát u pracovní plochy. Zároveň nevím jaký průchod máte mezi linkou a ostrůvkem, aby se tam ty otevřené dvířka od myčky vlezly.
Odpovědět
Profilova fotka
@iiilinka já myslím, že myčka je v plánu právě vedle lednice :-)
Odpovědět
@iiilinka Ano, myčka bude hned vedle lednice. Odkapávač váhám, ale zřejmě nalevo od dřezu, aby byl volný roh (na kávovar, robot...??) Průchod bude 100 cm od linky, pokud by bylo víc ostrov by hodně zasahoval do prostoru a tam ještě musíme vměstnat obývák a jídelnu. Myslíte, že 100 cm bude málo? Případně by šel ostrov (nyní 140 cm) zkrátit...
Odpovědět
Článek se načítá
No a ještě jaký máte názor na pracovní desku s rovnou hranou... Je lepší s oblou, nebo je to vcelku jedno...??
Odpovědět
Moc pěkná linka, akorát bych možná ještě přidělala jednu skříňku nad troubu/mikrovlnku, aby byla ve stejné výšce jako zbytek kuchyně ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rona17 A odpadkový koš budete mít kde? Protože jestli vedle myčky, tak odkapávač musíte dát jedině do leva nad myčku a vanička bude nad košem.
Odpovědět
@iiilinka Nejspíš ano, lépe to asi vymyslet nepůjde...
Odpovědět
Profilova fotka
@rona17 Je to nejpraktičtější a ani jsem u nikoho neviděla, že by to dělal jinak, pokud tedy měl vestavný koš. Díky té vaničce totiž přijdete o místo kde by mohl být třeba šuplík. Kdežto když pod to dáte koš, tak vám to ničemu nezavazí :)
Odpovědět
Profilova fotka
@rona17 okapávač řešte podle toho zda jste praváci či leváci. já jsem třeba obojetná, tak je mi to jedno, ale přítel je pravák a když jsme v nájmu měli vpravo okapávač a měl to přes ruku a dost mu to vadilo. do domu budete dávat tedy okapávač vlevo. tím nám vznikne i ten volný roh na kuchyňského robota :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rona17 100cm mi přijde dost na hraně, aby to nebylo málo. záleží kolik se vás bude v prostoru pohybovat. my se tam běžně pohybujeme 4, někdy i šest, občas k tomu zvířata, nám by to nestačilo. máme na doporučovaném minimu 120cm a stejně se bojím, abychom se vešli :-N hrana je sice hezčí ostrá, ale z hlediska bezpečnosti budeme mít oblou
Odpovědět
Profilova fotka
@iiilinka jakto? koš může mít pod dřezem, i kdyby okapávač šel doprava, ten by šel do rohu a myčka by stále zůstala u lednice, takže koš vedle. nevidím problém. ale také bych okapávač dala vlevo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rona17 no 450 rohova - do ni se spatne leze, proto doporucuju rohova 600 a vedle 900 uz z duvodu ze do 900 das pohodlne tri talire vedle sebe :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea To ano, ale psala že chce nechat volný roh na kávovar apod. Ale druhá varianta je samozřejmě odkapávač do prava ale tím pádem posunout až do rohu :)
Odpovědět
Odkapávač asi doleva, jsem na to zvyklá a přijde mi to i v rozmístění lepší. @blahova_andrea Ještě zvažuji, že by ostrov byl 600 cm a né 900 cm, šířka. Z domova si myslím, že 100 by stačilo, ale teď jsem zjistila, že pracovní desky dělá Egger 920 cm... což mění situaci a musel by se ostrov kus "vystrčit do obýváku" nebo ubrat v kuchyni, ale to už by bylo 800-900 opravdu málo... Tak teď nevím....
Odpovědět
Profilova fotka
@rona17 pracovní desku ti nábytkář upraví na požadovanou šířku, hloubku, délku. je to jen maximální rozměr. menší můžeš mít jakýkoliv. jen se pak musí ohranit, no. my budeme mít "ostrůvek" jen 60, víc prostě vzhledem právě k jídelně a obýváku nejde, ač nám tvrdili, že je lepší širší, že ten úzký vypadá blbě. a to budeme mít U a ne ostrůvek v prostoru. ale v tom účku bude dřez a tam bude hloubka 68cm, takže z té velké plotny se prostě bude muset řezat, protože 60 je málo a 92 moc.
Odpovědět
@blahova_andrea Hmm, to ano, udělá ostrůvek na míru, ale doporučoval, že je lepší nechat míry od výrobce, přece jenom když už se do toho pak zasahuje, není to ono (znovu lepit hrany....) ale asi to jinak nepůjde, 92 je na nás právě taky docela dost...
Odpovědět
Profilova fotka
@rona17 Hezky řešeno, jen osobně bych uvítal skříňky až do stropu a nad troubou vpravo bych taky něco přidal, nějaký úložný prostor a nad lednicí bych ten prostor taky nějak využil, i kdyby měl být zatím prázdný, jsem zastánce toho, že úložného prostoru není nikdy dost :-)
Odpovědět
@ivko20 Z hlediska praktičnosti máte určitě pravdu, ale budeme mít i technickou kuchyň, takže v téhle chci mít opravdu jen potřebné věci.... :-) Vzhledově mi to přijde útulnější než vše vystavěné až do stropu, ale to je určitě otázka vkusu a priorit...děkuji za postřehy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rona17 já to mám nastavené jako ivko20, ale je to tím, že máme malý dům a žádnou garáž, venkovní kuchyni, sklep apod, takže úložného prostoru pomálu a je potřeba fakt využít každý milimetr. mít dost místa, také bych asi volila něco hodně vzdušného. každý holt pracuje s mnoha faktory, které výsledek ovlivňují :-)
Odpovědět
Hezky vyřešeno, ještě mě napadlo si nad ostrůvek pořídit nějaký závěsný systém na něco, třeba na bylinky, pokud je využijete, jinak je to pěkné, čisté a útulné a pokud budete využívat ještě jednu, tak to bohatě stačí.
Odpovědět
@napoleoniii Ano, třeba až se zabydlíme něco vymyslíme a zavěsíme :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?