Návrh kuchyňské linky do L nebo U - vaše názory

Prosím o vaše názory, zda by jste zvolili větší kuchyňskou linku do tvaru U nebo kratší do L (podle nákresů v příloze). Jsme ve fázi, kdy musíme stavební firmě sdělit konečné umístění jednotlivých spotřebičů (kvůli rozvodům). U varianty do U si nejsme jistí, zda není zbytečně předimenzovaná. Jsme zvyklí na malou panelákovou kuchyň a neumíme si představit, zda tolik úložného a pracovního místa vůbec využijeme. U varianty do L bychom jídelní stůl umístili do kuchyňského prostoru pod okno. Mezi vysokými skříněmi a stolem by byla ulička 110 cm. Není to málo? Nebylo by to příliš stísněné? Pokud by někoho napadlo jiné řešení, rádi si necháme poradit.
Odpovědět
Za mě linka do U. Využitelnosti prostoru bych se nebál
Odpovědět
@zbranda za mě taky radši do U. To L má opravdu málo prostoru. Ono se to nezdá, ale zaplní se to rychle.
Odpovědět
Určitě U. Plánujeme U a ještě ostrůvek, záleží jak často vaříte a jak ráda :)
Odpovědět
Máme na chalupě U, doma L, za mě určitě U, je praktičtější :) Místo využiješ, ani nemrkneeš, ještě se budeš divit, jak jsi kdy mohla uvařit v té původní :))
Odpovědět
Profilova fotka
Mame obdobne reseny obyvak+kuchyn+jidelna do L. K nam jsem zvolila kuchyn do G,abych nestala pri priprave jidla k obyvaku porad zady. Vychazi to zhruba na pridani skrinek vedoucim smerem k troube, tam u nas maji byt mene hluboke a z obyvakove strany bar. Roh mezi oknem a drezem je u nas rohova spiz (bez podlah.vytapeni). Kdybych mela okno jako je v navrzich vyse, udelala bych spizirnu misto tech vysokych skrini. Kompromis by byla pro me U, L bych nevolila.
Odpovědět
Dal bych urcite U, mame podobny prostor a jsme s U naprosto spokojeni. Prospeje to i odsunuti toho stolu vice do prostoru..
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj obe varianty jsou ok.... tady je u varianty U vyhoda ze je vic spodnich skrinek a ze nebudes pri vareni uplne zady k deni v obyvaku
Odpovědět
Já bych hlasovala taky pro variantu U, dostatek (klidně i nadbytek) úložných prostor se přece hodí vždycky. Při té L-ové variantě je kolem jídelního stolu fakt málo místa a pokud jste chtěli mít stísněné prostory, mohli jste přece zůstat v paneláku, ne? ;-) Pokud bych se stěhovala z bytu do domu, chtěla bych mít všude velkorysé průchody, abych nemusela do všeho stále narážet jako v bytě. Toto mi na našem malém bytě vadí nejvíc. A u kuchyně do L by ten, který vaří, byl neustále zády k ostatním.
Odpovědět
Jsem pro U variantu, která má víc předností. Víc prostoru nikdy není na škodu a nebojím se, že zůstane nevyužitý. ;-) Horší je, když prostor chybí...
Odpovědět
@zbranda Máte to skoro stejně, jako my - kuchyni i obývák. :-) Udělala bych určitě do U, úložný prostor se vždycky hodí a místa máte dost. https://static.4nets.sk/photo/55/3511...
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím že do L je naprosto dostačující a pokud jste zvyklí na panelákovou kuchyň a navíc nevyužijete více úložného prostoru, tak bych to nijak nekombinoval a udělal to jednoduše. Navíc mi připadá ta kuchyň do L více ukončená a nezasahuje do obývací části.
Odpovědět
Všem děkuji za názory. Nejspíš se nakonec přikloníme k variantě do U. Jen budeme muset ještě promyslet nejvhodnější umístění jídelního stolu. V nákresu je stůl naproti krbovým kamnům. Ulička na průchod by byla 110 s tím že pod kamny bude podkladové sklo, které průchod zúží na cca 85 cm. Myslíte že je to dostačující? Nebo kam jinam stůl umístit?
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Chtěla bych obnovit diskuzi a požádat o vaše názory. Po nacenění kuchyně do U uvažujeme ještě o jedné variantě. Zrušili bychom jeden roh a aspoň něco bychom ušetřily. Jak se vám prosím líbí návrh v příloze?
Odpovědět
dokonce bych dala G tedy zakončit barem :)
Odpovědět
@inter71 O tom si můžu nechat jen zdát. Už teď nám linku nacenili na 180 000 bez spotřebičů :-N
Odpovědět
drsně :D a jaké že to jsou rozměry??? :D
Odpovědět
u koho máte kuch. linku? :D je to mazec
Odpovědět
@inter71 cenovou nabídku jsme si nechali vypracovat v Siku. U nich to tedy vychází na 185 tis. Čekáme ještě na nabídku od truhláře, ale ten taky naznačoval, že to nebude nic levného a ať zvážíme zmenšení. Velikost linky je ve tvaru U 3,55 x 2,9 x 2,3.
Odpovědět
hm my máme 3 krat 3 stěna, pak bude vysoká 80 lednice 80 trouba mikrovlnka a pak ještě bar... a pokud mě to vyjde na 200 tak to se můžu po :D
Odpovědět
A to jsme šli jen do foliovaných dvířek v bílém lesku, bych nechtěla vidět tu cifru v laku. Nakonec asi skončíme u Ikey :-|
Odpovědět
@zbranda Jak to dopadlo? Já si nechávala nacenit kuchyň v Siku a málem jsem se skácela. Cena byla masakr, nenakonfigurovali ji ani podle mé představy. Když jsem šla k panu truhlářovi, tak jsme ji vymysleli podle mých představ a cena za nábytek bez spotřebičů je cca stejná jako v Siku, ale za jednou tolik nábytku (skříně až ke stropu), ve spodní části jsou všude šuplata + jídelní stůl.
Odpovědět
@vcelinecka Tohle je ale realita. Prakticky ve všech studiích se dostanete na vyšší cenu než u kvalitního truhláře. Není tam vůbec žádná přidaná hodnota, protože dobrý truhlář to udělá přesně na míru, (leckdy o mnoho) levněji, většinou rychleji. Divím se, že ty "studia" vůbec přežívají.
Odpovědět
@zbranda Určitě varianta U a protáhla bych ji aby byla ta strana dlouhá až po konec panelu, celistvého pracovního prostoru tam není moc a obývák máte dost velký na to, abyste stůl o kousek posunula. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zbranda Tahle varianta se mi líbí více než U, ten kousek desky člověk oželí a ušetříte za druhý roh pracovní desky. Navíc to místo za rohem se určitě taky bude hodit, člověk tam občas opře koště apod. a nebude vidět při nečekané návštěvě...
Odpovědět
@vcelinecka Právě jednáme s truhlářem ohledně ceny. Předběžná kalkulace vyšla na variantu do U na 118 000 Kč a to v laku ve vysokém lesku. Takže super cena oproti Siku.
Odpovědět
@zbranda mám téměř stejné rozměry linky. Taky jsem přemýšlela jestli U nebo L. Nakonec jsem se podle vizualizace rozhodla pro L. To U bylo divné ukončené, pokud jsem stůl vyloženě nechtěla strkat až do obyvaku. Prostoru bude dost. Nechám si udělat na té stěně 3,8 vysoké skříně. A jinak ano, Siko je dost drahé, taky jsem šla do kolen
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?