Návrh naší panelákové kuchyně

Zdravím všechny, chtěla bych se Vás zeptat na názor na návrh naší kuchyně. Jde mi hlavně o to, aby byla praktická a abychom nezapomněli na něco důležitého. Co se týká odpadů a vody, dá se s tím ještě přesouvat, protože se zdi budou teprve stavět. Umístění vody je ideální na místě, kde je navrhovaný dřez. Dřez bychom chtěli granitový menší s malým odkapem. Myčka na nádobí je nutností 🙂 Oproti fotkám by se nám více líbila kuchyně s hladkými dvířky a místo úchytek otevírání Push to open. Nemáte nějaké postřehy, návrhy, zkušenosti? 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Kde máte v kuchyni okno? Varná deska nalepená na skříňku není dobrý nápad, po levé straně potřebujete min. 30 cm volné místo. Kvůli tomu bych obětovala vysokou skříň s troubou a mikrovlnkou, troubu bych dala pod varnou desku, mikrovlnku do vedlejší skřínky pod desku taky. Případně bych to celé změnila. Měli by jste zachovat postupnost činností v kuchyni: uložení potravin, pracovní deska, dřez, pracovní deska, varní deska. Je možné přehodit tu varnou desku na protilehlou stranu? Nejlíp by vám poradila @verunky
Odpovědět
@maty56 Děkuju za postřehy! 🙂 Okno nemáme, je to kuchyňský kout -vstup z obýváku. Prohodit varnou desku s myčkou by šlo, tím by se vyřešilo i místo vedle varné desky. V aktuálním bytě máme varnou desku přímo u stěny a celkem se s tím dá vařit bez většího omezení, je ale pravda, že by se to někdy hodilo. Rozložení na tyto strany je hlavně kvůli vypínači na světlo, který jinak moc nemáme kam umístit (v obýváku bude hned za stěnou TV, tam také nejde umístit). Uvažovali jsme i nad variantou uložení trouby do spodní skříňky, ale bojím se, abychom pak neměli málo úložného prostoru.
Odpovědět
Profilova fotka
@simonajel přehodit varnou desku a myčku by tomu prostoru rozhodně prospělo. Ale je to moc tmavé, nemáte tam zdroj přirozeného světla, rozhodně bych šla do světlých dvířek a obkladu. Obzvlášť, pokud budete mít dřevěný dekor podlahy. Nedalo by se to okno někam přidat? Pro práci v kuchyni potřebujete světlo, nejlépe přirozené. A co si budem povídat, my ženy v ní strávíme víc času, než by se nám líbilo. Proto bych kuchyni věnovala podstatně víc pozornosti. Nemáte ještě návrh půdorysu? Možná by šla tak kuchyň někam přesunout.
Odpovědět
Profilova fotka
Až teď to pořádně čtu, že je to v paneláku. Tam se s tím asi moc nebude dát hýbat. Každopádně bych nějaké změny provedla, málokdy je první návrh i tím posledním.
Odpovědět
Profilova fotka
Dejte tam světlejší obklad. Ideálně Egger 186 anebo klidně F637 jako my
Odpovědět
@sarka_kratosova díky za tip, dáme 🙂 máte fotku Vaší kuchyně pro inspiraci?
Odpovědět
Mne se to libi takto, mozna bych drez posunula jeste vic doprava, odkladani do rohu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?