Názor na moji kuchyni

Ahoj, zdravím všechny a prosím o názor na kuchyni, kterou chceme pořídit do nového bytu. Jelikož s přítelem moc nevaříme, tak je možné, že jsme si spoustu praktických věcí nevšimli a do kuchyně třeba něco špatně zakomponovali. Prosím tedy o názor, co si myslíte, co by chtělo předělat či vylepšit? Jinak barevně bych chtěla bílý lesk, horní skřínky mat barva capuccino a pracovní a zádovou desku nějaký dekor kamene - šedá barva se vzorem, aby na tom nebyl vidět nepořádek :-) Moc předem děkuji za jakoukoliv připomínku. Fotky jsou jako druhý příspěvek..
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj pokud muzu k sestave: prohod vysuvy a mycku - drez odkapavacem nad mycku (tak aby mycka byla vedle lednice a ne v prostoru mezi drezem a varnou deskou)
Odpovědět
@verunky Diky za rychlou reakci.. Mycka je planovana vedle vysuvnych spodnich skrinek vedle lednicky zatim..
Odpovědět
Profilova fotka
@tennismichaela jo aha tak to cele posun k lednici vznikne ti pak vic pracovniho prostoru :-)
Odpovědět
@verunky to je dobrý napad, dekuji :-) jen musim zjistit, jak je to s odpadem, myslim, ze ma ted vyvod presne za umyvadlem, proto to tak asi bylo navrzeno..
Odpovědět
Kuchyň vypadá dobře, není tam žádná chyba. Pěkná, čistá, praktická. ;-) Upravila bych maličkosti: Myčku bych nechala tak jak je (60 cm na sklonění se k myčce stačí) akorát bych otočila odkapávač na druhou stranu (do rohu) - ideální pro praváky. Hlavní pracovní prostor bude mezi varnou deskou a dřezem, takže bych posunula varnou desku do vedlejší výsuvné skříňky vlevo a zarovnala s jejím pravým okrajem - vedle varné desky by zůstalo cca 30 cm na odložení hrnce a případné teplé plechy z trouby bych pokládala na varnou desku.
Odpovědět
Profilova fotka
@tennismichaela pokud je voda dana tak jak pise @edcbubu varnou desku bych posunula vic doleva - aby mezi drezem a varnou deskou bylo alespon 900mm posli mi do IP jak je to rozmerove kouknu na to
Odpovědět
@edcbubu To je dobry napad, pak tam bude větší pracovní plocha.. zkusím to ve studiu navrhnout, zda tomu technicky nic nebrani.. a me prave prijde takto odkapavac lepsi pro pravaky :D respektive to mam takto ted a asi jsem na to zvykla.. ale uz chapu, jak to bylo mysleno, jakoze clovek pravou myje a levou odklada..popremyslim nad tim, moc dekuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tennismichaela
Odpovědět
Profilova fotka
@tennismichaela
Odpovědět
@verunky Tak to je lepší! :-))))))) a rozhdone praktictejsi opravdu.. jen mi pan ve studiu prave rikal, ze suplik pod varnou deskou se neda otevrit, je to tak? nebo to je treba jen u indukce nebo jen u sklokeramiky?
Odpovědět
@verunky Moc dekuji!!!
Odpovědět
Článek se načítá
@tennismichaela záleží na truhláři (dost z nich to nechce řešit a radši zákazníkům řekne, že to nejde) - může tam být klasická zásuvka. Náš truhlář to třeba řeší podobně jako IKEA - do zásuvky pod varnou desku se vložil ochranný kryt, který chrání elektrické kabely. Horní zásuvka je pak uvnitř asi o 3 cm nižší, ale plochou je pod celou varnou deskou. Naopak náš truhlář třeba nechtěl varnou desku dávat na spoj dvou skříněk a to z toho důvovu, že ta skříňka je pak oslabená a může v tom místě prasknout. Například u vás by to místo 90 cm + 60 cm bylo najednou 150 cm, které nejsou uprostřed podepřeny).
Odpovědět
takto vypadají ty oddělovací kryty varné desky: https://www.ikea.com/cz/cs/assembly_i... https://www.electroworld.cz/electrolu...
Odpovědět
@verunky obdivuji, že stíháš udělat takto na počkání návrhy komukoliv neznámému. Máš je moc pěkné. V jakém programu pracuješ?
Odpovědět
@edcbubu Diky, o tom se vubec v kuchynskem studiu nezminili :D a protom to jde vyresit celkem snadno..
Odpovědět
Profilova fotka
@tennismichaela co to je za blbost ze se vysuvy pod varnou deskou nedaji otevrit?? uplne normalne, jde spis o odvetrani kdyz jsou nizky vysuvy hned u varne desky (indukce) tak se musi pocitat s vetsim prostorem aby se deska "neupekla" - kde ti to prosim te rekli?? ani se tam nemusi davat ta kryci oddelujici deska. @edcbubu jj bavi me to, kreslim to v profi programu ktery neni volne pristupny :-)
Odpovědět
@verunky to chápu, že je profi, můžu vědět v jakém? Já pracovala v Arconu a trvalo mi to vždy strašně dlouho tam něco seskládat - nebo teda základní kuchyň byla docela rychle, ale pokud někdo chtěl cokoliv upravit, tak to bylo na dlooouho. Jinak o těch (ne)zásuvkách pod varnou deskou to tady holky píšou docela často.
Odpovědět
@verunky rekli mi to v kice.. mela jsem tam pred 6 lety nobiliu a jsem spoko, tak jsem tam ted sla znovu, ale asi jsem natrefila na nejakyho mladeho nesiku teda :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@tennismichaela jako Nobilka v pohode (kvalita super) ale ten co to rekl asi nevi ktera bije
Odpovědět
@verunky jsem si ni prave spokojena, tak jsem chtela stejny, ale uz jsem nemela moc stesti na prodejce.. v podstate mi moc nic nerekl no, spis mi jenom nakreslil moji predstavu.. tak snad to dobre dopadne :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@tennismichaela poslala jsem ti IP :-) at mas lepsi predstavu (ty dvirka jsou Flash vid? a deska Stromboli)
Odpovědět
Jedna z mála pěkných, čistých, funkčních kuchyní (a jen s jedním rohem :-)) V té bych si zavařil. Nicméně, @verunky, pro mne by byla ta 300 mm široká odkládací plocha vlevo od dřezu příliš úzká. I když bych nechal 60, zbude na plochu pro přípravu metr. Ale vešly by se mi tam 4 talíře pro servírování (vyndané nahřáté z trouby) nebo i velký rozpálený pekáč z trouby, aniž bych trnul, že opálím skříňku. Píšu "pro mě", kuchařka @tennismichaela to má třeba s kuchyňskou technologií jinak :-) Ještě připomenu moji pozitivní zkušenost s varnou deskou širokou 720 mm. Vejdou se na ni i velké hrnce a pánve 32cm a nepřekážejí ostatnímu nádobí.
Odpovědět
Profilova fotka
@pepitocz Jak pises kazdy ma jine zkusenosti a pohled, treba pro me osobne je široka varna deska zbytecnost, 70% vareni za me udela parni trouba od uvarenych priloh az po vývary ve velkem hrnci, takze plotnu pouzivam akorat na smazeni a obcasne ohrati čehosi :-) Varna deska posunuta o 300 neni nic proti nicemu a pokud by se posunula porad by to bylo ok :-)
Odpovědět
@pepitocz Ahojky, děkuji moc za tipy. Vetsi desku ja moc nevyuziji, nejsem velka kucharka, ale verim, ze pro lidi, co hodne vari je to super :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
zdravím, prosím vás, mohla bych vás poprosit o reálné fotovaší kuchyně?? máme vybrané úplně stejné odstíny od nobilie i s tou pracovní deskou a nejsem stále smířená s tou šedou pracovní deskou a tak mne zajímá, jak to nakonec vypadá 🙂, případně do mailu...předem vámmoc děkuji tana@innuendo.cz
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?