Názor na návrh kuchyně

Ahoj, s přítelem jsme se rozhodli pro kuchyňskou linku z Ikee. Plánovali jsme v jejich plánovači, který nám přijde docela povedený a hlavně ukáže hned cenu, podle které se rozhodujeme. Kuchyni chceme koupit vč. spotřebičů, které Ikea nabízí. Zde je první otázka: Jsou některé spotřebiče, které NEkupovat v Ikei? Nemyslím si, že bychom vybírali cenově levné spotřebiče, které jsou v nabídce, ale třeba máte jinou a lepší zkušenost. Dále bych se chtěla zeptat, co si myslíte o rozvržení kuchyňské linky? Po levé straně je vestavěná trouba a mikrovlnná trouba zn. RAFFINERAD. Indukční varná deska má cca 58cm a digestoř jsme vybrali vestavěnou UNDERVERK za necelých 9tis. Co si myslíte o dřezu? Nebudeme litovat, že nemá po straně odkládací plochu na odkapání? Po pravé straně od dřezu je myčka, tak tajně doufáme, že ve dřezu toho moc nebude. :o) Dále je lednice a spížka 40 cm na potraviny. Myslíte, že je kuchyňská linka dostačující? Prohodili byste nějaké spotřebiče? Co říkáte na cenu? Veškeré pojezdy jsou "tiché", úchytky 295mm nerezové v liště. Budu ráda za jakékoliv připomínky a názory. Díky moc, Jana
Odpovědět
1
2
@janaar Rozmístění není špatné, jen se mi nelíbí, že máš jiný roh na dolních a jiný na horních skříňkách, taky ta díra mezi horními skříňkami a troubou není moc hezká-ale dalo by se to vyřešit nějakými minipoličkami třeba na kořenky....Mě osobně by odkapávací plocha chyběla. Taky bych zvážila, jestli by nemohla být kuchyně trochu větší do U. Je celkově dost malá.
Odpovědět
Děkuji za komentář. Rozměry místnosti jsou na délku 3m a šíře pouze 2m. Proto jsme zvolili pouze variantu do L, protože by nám zbylo minimum prostoru na pohyb, kdyby byla linka do U. Mini poličky bychom, samozřejmě chtěli vedle digestoře, ale plánovač nám naznačil, že se tam nevlezou. Proto by se poličky dodali až poté. Jedná se o kuchyňskou linku do malého domečku, který stavíme.
Odpovědět
Profilova fotka
První co mě napadlo je nedostatek pracovní plochy. Pokud s přítelem moc nevaříte, je to O.K., pokud plánujete, že budete vařit - mít třeba kávovar, robot aj. je to podle mě málo. Radši bych obětovala jednu vysokou skříň na úkor prodloužení pracovní desky. Buď vpravo posunout lednici a vysokou skříň vynechat a nebo dát troubu do dolní skříňky a tím si prodloužit prac. plochu. Jinak mi rozmístění přijde dobré, tam kde to nevychází o ten kousíček, tak bych vrchní i spodní skříňku zaslepila - IKEA asi nemá horní malinkou skříňku že?
Odpovědět
Profilova fotka
taky stavíme malý domeček, ale kuchyni jsem zrovna chtěla mít větší :-N na mě tam máš fakt dost málo pracovní plochy. ale ono záleží dost na četnosti a stylu vašeho vaření. u nás by to neprošlo. chápu, že si nechceš pidi pracovní prostor ubírat ještě odkapovou plochou. nevím jak moc malý a jak rozvržený ten domeček máte, ale nešlo by si udělat aspoň malou špajzku? je to lepší než potravinová skříň a hlavně by ti přibylo kus prostoru na tu pracovní plochu.
Odpovědět
Mné by tedy hodně vadila baterie před oknem, která brání otevření okna.
Odpovědět
Pokud by to šlo, dala bych vysoké skřínky třeba vlevo.. lednička , trouba. a pak mít po celé delší délce linku. Jinak mi příjde kuchyň prťavá a nevím, zda to takhle prohodit všechno jde.
Odpovědět
@janaar Nevím, kolik se doporučuje místa, 80cm je asi málo, ale nemůžete posunout ty dveře více doprostřed a udělat U proti dveřím?
Odpovědět
@bamak bohužel dveře posunout nemůžeme, protože je za stěnou hned schodiště, které nám nedovolí dveře posunout.
Odpovědět
@dominika1989 Máš pravdu, pracovní plochy je opravdu málo, ale doufali jsme, že bychom odkládací prostor mohli vyřešit časem třeba malinkým ostrůvkem na kolečkách. V domě již není prostor na odkládání potravin a špajzky bych se nerada vzdala. :-|
Odpovědět
@llama určitě super poznámka, díky za radu :) Také jsme nad tímto přemýšleli, ale do teď jsme zvyklí okna otevírat pouze na na ventilačku a s tím problém nebude. Nebo by být neměl
Odpovědět
Máme rozpracovaných několik návrhů, tento je další, který by byl reálně možný. Myslíte, že je lepší? Skříňky by bylo potřeba ještě doladit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@janaar Já jsem se vysoké špajzky vzdala. Mám zkušenost z chaty, kde jako špajzka slouží skříňka nad lednicí (mouky, cukr, těstoviny, luštěniny, zavařeniny aj.) Aktuálně používané/přesypané do dóz jsou v šuplíku pod pracovní deskou a takto se to osvědčilo, tak jsem si to tak nechala dát i do své kuchyně :) Ale samozřejmě tady nikdo neví, jak jste/nejste zvyklí vařit a jak plánujete do budoucna kuchyň využívat. :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@llama v kuchyni většina lidí otvírá jen na ventilačku. navíc dnes už jsou sklopné baterie přímo dělané pod okna. to je to poslední, co by mi vadilo ;-)
Odpovědět
@janaar tak se mezi linkama doporučujr 120cm....nevím, já bych si šla někam vyzkoušet, jestli by mi těch 80 nestačilo, skříňku tam otevřeš, mořná s troubou by byl problém, ale tu bys pak mohla dát tam kde je teď lednice. Dej si 80cm od svoji linky nějaký stul, nebo skříňku a uvidíš. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak místa se všeobecně doporučuje 120cm mezi linkami. vím o lidech, co mají 100-110 a stačí jim to. musí :-N záleží kolik lidí a s jakými postavami se tam pohybuje ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak 80cm je fakt málo. jako pro jednoho ok, ale pokud vaří rádi jako pár, pokud plánují děti...tak to vyhovující nebude :-(
Odpovědět
@blahova_andrea Já nesnáším, když se mi v kuchyni někdo motá...tak možná protoby mi to stačilo ;-)
Odpovědět
@janaar Zvážila bych nízké okno a nad ně skříňky-další úložný prostor navíc.
Odpovědět
@dominika1989 Máš pravdu, že na potraviny můžeme využít prostor nad lednicí a na zbytek třeba spodní šuplík pod troubou. Určitě nad tímto ještě popřemýšlím a moc díky :)
Odpovědět
@bamak pro nás nepřipadá v úvahu, že by byl menší prostor, přítel je opravdu velikej a budu ráda když jednou za čas taky uvaří. Navíc plánujeme děti a to by se už prostorově 80 nebo míň jak 100cm nedalo.
Odpovědět
@bamak pravda, někdy je lepší když se tam člověk vleze sám :-D :-D
Odpovědět
@bamak okna už v domě jsou, to jsou pro nás zbytečné náklady kupovat nové okno jen abych tam dala jednu skříňku. Ale díky za tip :)
Odpovědět
@janaar JAsně, pokud už to stojí, tak bych to taky něměnila....já jsem nevěděla jak jste daleko :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak to nesnášíme skoro všechny, ale my třeba občas vaříváme ve dvou a čím jsou děti větší, tím více pomáhají. pro nás je víkendové vaření rodinná záležitost a místo je prostě potřeba :-)
Odpovědět
@blahova_andrea Ale jo, my to máme taky tak, chlap trval při navrhování kuchyně, aby bylo místo na vaření pro 4 :-D (proto máme tak velkou). Jenže když vařím já, tak holky "pomáhají" a já pak 2 hodiny uklízím a když vaří on, tak se vzteká, když mu holky na něco šahají, míchají, ochutnávají, přisypávaí a tak :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak všude je to stejné :-D i když přítel má teda s dětmi v kuchyni často více trpělivosti než já :-N
Odpovědět
@blahova_andrea My se s dávkou trpělivosti většinou střídáme, když jeden pění vzteky, tak druhý je klidný jak želva...málokdy vypěníme oba :-D ...naštěstí pro ty naše čertice.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak přesně :-D
Odpovědět
A co přehodit troubu na tu stranu, kde je lednice, zrušit potravinovou skříň, varnou desku posunout trochu doleva a k té prázdné zdi dát jen mělčí skříňky - ikea myslím nabízí asi 38 cm nebo tak nějak .. nění to sice plnohodnotná pracovní plocha, ale ten úložn prostor v nich by se dal využít místo té spíže a něco málo "popracovat" se tam dá taky.. A mezi linkami by byl zhruba ten metr, takže pro pohyb si myslím OK :-)
Odpovědět
@janaar viz výše :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?