Názor na návrh kuchyňské linky

Prosím o vyjádření ke dvěma typům uspořádání kuchyňské linky. První návrh je dvouřadá (s ostrůvkem), druhá je do U. Budeme rádi za zkušenosti všech, kdo jeden či druhý typ kuchyně máte, případné výhody/nevýhody. Děkujeme.
Odpovědět
Určitě návrh dvě - je estetičtější, máte v kuchyni více světla, a ještě bych zvětšil pracovní plochu vlevo od trouby místo té vysoké části. Pokud nemáte špajzku a chcete toto kvůli úložným prostorům, vyžeňte horní skřínky až ke stropu, rozdělte je horizontálně a otevírejte nahoru (jako páté dveře u auta). Na stěnu vedle ostrůvku přidejte poličky. U účkové varianty nezískáte téměř žádný prostor navíc, ještě byste museli řešit otevíratelnost skutečně malého okénka u dřezu, protože otevírání dovniř překáží baterie. Celkově nepůsobí tak čistě jako varianta 2, rohová horní skříňka u této varianty to navíc kazí. Účkem také přijdete o prostor pro příp. dva lidi v kuchyni.
Odpovědět
@evculinda Dvě řady se mi líbí více, také bych dala skříňky až po stropu-bude to vypadat lépe-čistější linie, méně úklidu-neebo ukončit SDK podhledem pokud nechcete šplhat tak vysoko. Kde je myčka? Ani na jednom návrhu to nedokážu odhadnout. Myčku bych určitě chtěla hned vedle dřezu. Taky bych zvážila "rozhození" vysokých skříní. Dala bych lednici-pak pracovní prostor, troubu, potravinovku-možná s odvětráváním ven. Jednak se mi takové uspořádání líbí, jednak byste myčlu mohla mít pěkně vedle dřezu a možná by se nějak vymyslela i vyvýšená-což by se zase líbilo mojim zádům :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@evculinda Ahoj pokud bys mi poslala do IP půdorys s rozmerama, kouknu na to :-) z tohodle toho moc nevyctu :-)
Odpovědět
Myčka je v plánu pod odkládací plochou dřezu.
Odpovědět
Možná je dvojka estetičtější, ale jednička dle mého praktičtější...nemusím nic přenášet, stačí přešoupnout po lince, je více pracovní plochy, okno tam máte, takže světlo bude taky...osobně mám kuchyň do L a nyní plánuju podobné řešení do U :)
Odpovědět
Co dát dřez i varnou desku k sobě (s cca 70 cm mezerou) na ostrůvek?
Odpovědět
@pavlik74 taky možnost, ostrůvek má 3m na délku a 90cm na šířku , manželovi se v kuchyňském studiu zdálo málo pracovní plochy pro toto uspořádání
Odpovědět
Za mě účko. Máme doma a naprostá spokojenost. Velice praktické.
Odpovědět
@evculinda Řešil jsem nedávno a taky jsem se rozhodl pro provedení podobné druhému obrázku. Prošel jsem si několik studií, a mi se ty rohy zdají prostě jako špatně využitelné. Tchyně má kuchyni do L a v tom rohu to prostě není ono. Ale oni to mají také dáno tím, že mají špatně zvolená dvířka bez výsuvu polic, takže dozadu do toho rohu jen horko těžko dosáhneš. Ale to vyřešíš jednoduše jinými dvířky, nebo šuplíky. Je toho mraky. Doporučuji zajít do studií, postavit se k těm rohům a něco vyzkoušet. Každému sedí něco jiného.
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky @evculinda můžu se zeptat k čemu jste došly? Mám v plánu kuchyni do U a říkám si jestli by ta druhá varianta nebyla vhodnější, díky
Odpovědět
Profilova fotka
@xhex ja nakonec doporucila takovou variantu
Odpovědět
My máme dvě rovné linky naproti sobě a naprostá spokojenost. Nesnáším rohové skříňky, takže u nás bylo hned jasno.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@verunky ta posledni verze je trefa do cernyho! Kdyz jsem videla ty prvni fotky napadla me presne ta posledni varianta.
Odpovědět
Více se mi líbí dvě vodorovné linky, tak jak nakeslila @verunky. @adelkav. Přijde mi, že variantou do U prostor víc nezískám, spíš ztratím (o dva rohy).
Odpovědět
@evculinda A pokud mezi těmi linkami budeš mít francouzské okno do zahrady, jako to máme my, tak budeš maximálně spokojená.
Odpovědět
Můžu mít ještě dotaz, kolik se doporučuje mít rozestup mezi ostrůvkem a skříňkou s výsuvnými šuplíky? Na obrázku jsem vyznačila šipkou, děkuji.
Odpovědět
tyjo nevím jestli bych se odvážil mít dveře hned vedle kuchyňské linky. pokud to tedy nejsou dveře do špajzu
Odpovědět
@milons ano, vedou do spize
Odpovědět
Profilova fotka
@milons Proč? Projít kolem ledničky vyžaduje nějakou zvláštní odvahu?
Odpovědět
@evculinda Závisí, jak moc exponovany pruchod to bude:-) Pokud víceméně jediný, tak jako dvě řady linky, tj. 1,1 -1,2m. Pokud je podruzny, tak 0,8-0,9m.. Nejlepší je si pstruvel vystavět např ze stolu a židlí, abyste získala představu o prostoru:-)
Odpovědět
@japona Děkuji, nakonec zvítězila varianta dvouřadé kuchyně s varným ostrůvkem.
Odpovědět
@rebe myslel jsem to tak aby se nikdo nepletl ženě v domácnosti pod nohy až se bude věnovat vaření
Odpovědět
Profilova fotka
@milons Tím, že projde kolem kuchyně, se snad nikdo plést nebude, při vaření bude žena v kuchyni, ne vedle kuchyně. Leda byste za dveře považoval to francouzské okno, které je mezi oběma linkami kuchyně...
Odpovědět
vypadá to moc hezky. Nechaš si linku i v tehle bílé barvě?
Odpovědět
@sayo ano, dáme bílou
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?