Nemáte mikrovlnku a jste spokojení?

Profilova fotka
Nedávno tu byla podobná diskuze na téma myčka, ráda bych se zeptala na stejné ale s mikrovlnkou, je tu někdo, kdo jí nemá a nevadí mu to? Plánuji novou kuchyň, nechci dát za vestavěnou 12tis a nikde volně jí mít nechci a tak přemýšlím, jestli jí vůbec dávat, podělíte se o své zkušenosti? Díky
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ja teds mikrovlnku potrebuju (meli jsme v byte, ted v najmu neni a spatenka). Nektery jidla (brambory, testoviny) se ohrivaj jinak docela blbe Navic nesnasim studeny mliko do kafe :-D Vestavenou davat nebudu, koupim nejakou obyc za 2 litry a schovam do skrinky. Nepotrebuju dalsi kram,co je videt. Nic extra krasnyho na mikrovlnce nevidim,aby musela byt vystavena ;-)
Odpovědět
Bez mikrovlnky si to dnes už nedovedu představit. Když náhodou vařím, tak v ní dělám prakticky všechno :) Jinak jak vypadá vestavná mikrovlnka za 12tis? Běžně se normální nechá koupit kolem 3tis.
Odpovědět
Já mikrovlnku používám snad akorát na zapečený chleba se sýrem, ale to se dá udělat i v troubě nebo v remosce, pár let jsem žila bez mikrovlnky a úplně v pohodě. Jídlo si ohřívám raději v kastrůlku na plotně, mikrovlnka jídlo ničí. Ted máme v bytě vestavěnou, ale spíš leží ladem a do domku vůbec nevím, zda jí budu kupovat...
Odpovědět
Profilova fotka
umim si predstavit zivot bez MW bez problemu a do novyho ji nechci, presne jak bylo receno - vestavby jsou drahy. To si radsi koupim troubu s parou .. nicmene tu starou, co mame ted si nechame a schovame ji do skrinky, protoze holt cekame mimino a obcas bude potreba neco rychle prihrat...
Odpovědět
Naprostý souhlas s @mr_falko Ani já do nového mikrovlnu neplánuji a chci si koupit troubu s párou. My budeme mít špajz hned vedle kuchyně, tak tu stávající chci dát tam. Ohřívám s ní jen mlíko do bramborové kaše. A časem na dětskou výživu:)
Odpovědět
řeším to samé, používám ji jen na příležitostný ohřev. Do vestavné nehodlám investovat a tak budu mít v novém obyč zavřenou ve skříni na zkoušku a časem se uvidí.
Odpovědět
Profilova fotka
Od te doby,co mam indukci, tak MW lezi ladem. Brambory a testoviny si radsi uvarim cerstve, nez ohrivat... Takze za me klidne bez MW,jen zrout penez a prostoru.
Odpovědět
Měla jsem a nepoužívala, chtěl ji muž. Teď nemám a do nové kuchyně neplánuji. Nakonec jsme s partnerem zjistili, že i popcorn se dá udělat v hrnci, takže poslední překážka poražena :) Tedy já to věděla, ale on tvrdil, že to nepůjde. Staré brambory mi nechutnají a když je chce dojíst partnr, tak je osmahnu, vše se dá ohřát s troškou vody. Nechutná mi suché znovuohřívané jídlo. Jídlo z ní mi nechutná, ohřívám v hrnci nebo v troubě.
Odpovědět
Mikrovlnku jsem měla a nepoužívali jsme ji.Takže ji uz nemáme ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Díky všem za odpovědi, shrnuli jste všechny mé myšlenky a názory ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
M.t. nemám vše ohřávám v páře (parní trouba)
Odpovědět
Profilova fotka
Mám, ale nepoužívám. Ohřátá jídla z ní mi nechutnají
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My mikrovlnou máme a přes rok jsem ji nepoužila, máme mimi a vse ohřejí normálně na plotně ;)
Odpovědět
Já mám, oceňovala jsem ji hlavně, když ještě děcka byly doma a chodily každý jinak ze školy. Na ohřátí oběda senzační. Ted ještě mám a v podstatě ji nepoužívám, leda občas na ohřátí hrnečku mlíka nebo rozpuštění tuku.
Odpovědět
MT v nové kuchyni nemám a dá se bez ní klidně žít ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My ji teda máme a nedovedu si to bez ni představit - malému tam ohřívám přikrmy, v hrnci s vodou to byla doba, stejně tak ohřívám vodu na sunar. My ji teda používáme i na ohřátí našich jídel. Používáme ji denně, hlavně kvůli malému. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Nemam, neplanujem... a to mame velku kuchynu. Mam 2 male deti a som schopna fungovat uplne aj bez nej... :-)
Odpovědět
@didinky Bože, co to chcete za mikrovlnku? Pěkně vypadající se základními funkcemi, které využijete, dnes stojí kolem 3 až 5 tisíc...
Odpovědět
Mikrovlnku mám, ale to proto, že nemám troubu. Takže když chci něco lehce zapéct nebo rozpéct, pustím tam gril. Pak ji používám už jen na rozmrazování, např. pečiva. Jídlo v tom neohřívám, neb jídlo ohřáté z mikrovlnky je hnus (a to mám takovou tu chytrou) a navíc se zahřívá nerovnoměrně a nejvíc pálí vždycky akorát talíř :). Ale když mi odešla první mikrovlnka, nová se musela koupit okamžitě :-D. Sice ji používám v průměru jednou týdně, ale když není, tak nejvíc chybí.
Odpovědět
Profilova fotka
máme vestavbu za 5tis, myslím, že to je běžnej pomocník stejně jako ta myčka :-D občas s prostě hodí něco rychle ohřát či rozmrazit... http://www.modrastrecha.cz/blog/petrs...
Odpovědět
Mam mesic novou kuchyn a take jsme se rozhodli ze ji nebudeme porizovat. Jednak proto ze jidla z ni nam nechutnaji,jedna proto ze to opravdu neni zdrave. Po mesici s klidnym svedomim rikam-bez mikrovlnky uplne v pohode:)
Odpovědět
@xsona v mikrovlnce zabijete vse dobre v jidle..je to jak kdybyste malemu davala jist treba papir:/
Odpovědět
@teron V tom případě neumíte mikrovlnou troubu používat. ;) @nnnadja Aneb největší mýtus ezo maniaků, který kdy vznikl. :-D :-D
Odpovědět
@sabejn Já se klidně přiznám, že nejsem mistr světa v používání mikrovlnky a to jsem četla i návod :-D. Na druhou stranu jsem se nesetkala s někým, kdo by ji "používat" uměl, protože jídlo ohřáté je hnusné, oschlé, nerovnoměrně ohřáté, i když se míchá a nechává ještě nějakou dobu odstát (jak píšou v návodu). Ale jestli máte nějaký tip, který by nám ulehčil život s MT, tak povídejte. Díky.
Odpovědět
na mikrovlnku jsem byl zvyklej od dětství asi dvacet let (koupená kdysi v rakousku a byl to držák, celou tu dobu fungovala). Nevím co se stalo, ale v době, kdy jsem žil sám jsem si odvykl a za šest let, co žiji s manželkou, jí nemáme a nepotřebujeme. Vůbec mi nechybí. Otci jsem předloni kupoval novou mikrovlnku asi za 2.500kč, fakt pěknou, ale mě osobně dnes přijde mikrovlnka jako zbytečnost. Myčku nádobí třeba nemáme, ale co máme dítě, tak s ní do baráku počítáme a těšíme se na ní.
Odpovědět
Profilova fotka
Mikrovlnku nemam,mam 2 male deti a jidlo bych v ni jim tam stejne neohrivala. Uplne v pohode se bez ni da fungovat,vse se da ohrat v troube nebo na paracku a je to mnohem chutnejsi. @sabejn mytus to neni,videla jsem vysledky krevniho obrazu pred a po poziti jidla ohrate v mt.
Odpovědět
Profilova fotka
5 let bez mikrovlnky a dáváme to :) Na baráku nebude vestavěná, koupím normální a dám ji do skříňky. Používat ji stejně asi budu minimálně :)
Odpovědět
@lusyy Tak a teď vypusťme nějaké odhady, povídačky nějakých babiček na vesnicích. Máte nějakou lékařskou nebo vědeckou studii o tom, že je ohřívání jídla v mikrovlnné troubě škodlivé nebo ne? Rád bych něco podobného viděl, jelikož články na ezo pako webech jako AC24 nebo protiproudu nemůže snad nikdo brát vážně...
Odpovědět
Profilova fotka
@sabejn ano,vypustme povidacky a ve vsi slusnosti,at si kazdy dela a veri cemu chce,tot jeho vec i nazor. Jsem zdravotnik a toto jsme zkoumaly s holkama na zdravce,mely jsme posveceno i od odborneho lekare,ktery nam podal vysvetleni,jedna z nas byla obetni beranek,vzala se krev pred a po.....vysledky byly jasne,bohuzel dokumentaci doma nemam,takze ani neukazu......pisi jen co vim a na ezo weby nechodim ;-) mimochodem,muj muz ing.technik,byt miluje techniku a vse s ni spojene zrovna mikrovlnce neholduje a asi vi proc. Nerikam,jiste je to rychly pomocnik, u rodicu jsme ji taky meli,taky jsem ji pouzivala......ale zivot bez ni se da zit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nnnadja :-D Tak pak mu ten papír dost chutná a my papír jíme taky už pár let, když tam ohřívám jídlo. :-) Četla jsem různé studie a podložen špatný vliv není při správném používání. Jde jen o ohřev jídla. :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?