Nerez dřez - kdo máte, jaký máte a jak jste spokojeni?

Profilova fotka
Už dlouho vybíráme dřez, původně granit, pak jsem se zamilovala do keramiky, ale ten z Ikey vyčuhuje z normální desky 60cm hloubky ještě 6cm, pak sjem se vrátila ke granitu, ale teď vážně a snad už na 100% uvažuju o nerez:) Ráda bych, přestože budeme mít myčku, dvoudřez, např. tento Franke GAX 620. Jaké nerezové máte vy a jak jsem spokojeni? Jdu do nerezu, že i víc se hodí celkově do kuchyně a není tam tak velký schodek jak u granitových... Moc děkuji za jakýkoli podnět!
Odpovědět
Profilova fotka
To jsem na tom naprosto stejně jen s rozdílem, že bude hodně tvrda voda a nerez mit kuli údržbe nemůžu, cerny gratinovy se bojím fleku od kamene na světlem prý zůstávají fleky třeba od řepy nebo čaje, takže asi budu muset mit keramiku.
Odpovědět
Profilova fotka
Napíšu to hodně stručně: Nerez + cena (pokud neberu ručně vyráběné dřezy) - údržba - poškrábe se, je na něm všechno vidět Granit + udržba, masivita a odolnost materialu, barevná stálost - cena Keranika + údržba - udržuje se jako klasické umyvadlo - oproti granitu je křehký, cena já bych volila granit nebo keramiku od Blanco
Odpovědět
Profilova fotka
Jo, ta keramika mi prijde moc fajn na udrzbu, ac zprvu se asi clovek boji a vklada tam nadobi opatrneji, preci jen, je to dost tvrdy material. Cena je vynikajici v Ikey, ale jine keramicke jsou fakt drahe.. Uz jsem chtela brat ten dvoudrez z Ikey, ale celkem dost couha, u nich vystaveny tolik ne, bo maji hlubsi desku, asi 64, oproti klasicke 60cm, tak to celkem mate..
Odpovědět
My máme nerez dřez a jsme moc spokojení...je pravda, že zaschlá voda dělá kapičky, ale stačí po umytí nádobí lehce přejet utěrkou a nic není vidět..teď budu řešit nové bydlení a s tím i novou kuchyň a sázím zase na nerez....já bych se toho nebála :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj, zkusím obnovit diskuzi. Mám teď šestý rok antracitový granitový dřez, a teda jsem naprosto hotová. Všechno je na něm vidět, furt to drbu, vypadá jak kdyby byl pořád špinavej, no už nikdy více... Chystáme se zařídit novou kuchyň, a proto se chci poohlédnout po nerezu. Měli jsme ho v podnájmu, tchyně taky má a žádný škrábance jsem nezaznamenala. Ani kapičky. Narozdíl od baterií, který se teda musej leštit furt :-D Takže pokud jste někdo spokojen s konkrétním typem nebo značkou, budu moc ráda, když se podělíte o zkušenost ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?