Nová kuchyně - co dát za materiál na zeď za linku?

Profilova fotka
Ahojda všem :-) konečně se chystáme rekonstruovat i kuchyň . Máme už hotový návrh ( viz. přiložené obrázky ) , chci se s Váma poradit co dát za kuchyňskou linku ? Spousta lidí mi doporučovalo Lacobel , ale přiznám se , že mě se to moc nelíbí . Kuchyň budeme mít v odstínech - spodní skříňky FINELINE , horní skříňky - ORFEO SVĚTLÉ a pracovní deska je VULCANO . Bude lepší obklad ? A popřípadě jakou barvu by jste zvolili ? Lesklý , nebo matný ? A jaký formát obkladu ? ( malé čtverce , nebo obdelníky jako jsou navržené na obrázku ? A Nebo zvolit stejný materiál jako je pracovní deska a sjednotit to ? Předem děkuji za rady a typy ;-) Martina
Odpovědět
1
2
Lacobel je asi praktický, co jsem tak slyšela, ale zkušenosti s ním nemám. Když se Ti to ale nelíbí, tak není co řešit :-) Já mám teď dva měsíce novou kuchyň a jsem spokojená se zádovou deskou stejnou jako pracovní a i s omyvatelnou barvou, kterou mám v části kuchyně taky. Takže musím říct, že obklady (kdyby mě nějaký vyloženě nefascinoval :-) ) bych si už nedala kvůli spárám. Ty tak v kuchyni vůbec neřeším a stačí mi v zádveří, kde na ně pořád nadávám :-) Takže když už, tak nějaký obklad, který by za to stál a radši větší rozměry. Hodně štěstí a ať se dobře vaří, ať bude cokoli.
Odpovědět
My máme v plánu dávat to samé, jako je pracovní deska....líbí se nám to a je to praktické...
Odpovědět
Profilova fotka
@kuliseks Děkuji .... no nám radili , že když už teda obklady , tak větší obdelníky a udělat to zcela bez spár ... že se to teď prý tak dělá , aby to bylo snadnější na údržbu ...
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac také jsem nad tím uvažovala , dát tam to samé z čeho je pracovní deska , ale nedovedu si to moc představit ...přijde mi , že to pak celé zanikne .... my máme světlé horní skříňky a světlou pracovní desku a když dám to samé na zeď , tak mi přijde , že všechno zanikne . Leda , že by se dala na zeď nějaká tmavší ? ...Ale pak by to byla asi pořádná divočina :-S
Odpovědět
@malyprcek Toto se Líbí nám...je to z Oresi, ale to je jedno...jde o tu kombinaci...
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac Jojo , také jsme tuto variantu viděli , když jsme se byli juknout na kuchyně v Oresi .... pán nám říkal , že je to teď docela oblíbená kombinace ;-) Ale nám by se tohle do naší kuchyně moc nehodilo ....
Odpovědět
@malyprcek ahoj, budeme mít stejnou barevnou kombinaci kuchyně. Taky jsme původně chtěla zádovou desku v barvě pracovní, ale pak jsme nad tím pořád přemýšlela, jak ty, že to bude takové nevýrazné. Chtěla jsem i kalené sklo, ale to mě z finančních důvodů přešlo :). Nakonec jsem rozhodnutá (zatím :-D ) pro obklad a to i z důvodů plynové varné desky.
Odpovědět
Profilova fotka
@mak07 Jééé , tak to je fajn .... ;-) úplná náhoda .... alespoň nějaká spřízněná duše :-) A vy už máte nějaký návrh ? My teda budeme mít indukční varnou desku , takže v tohle ohledu se nemusíme nijak vázat co tam dáme .... a myslíš , že by byl lepší světlý obklad , nebo třeba nějaký barevný ? ;-)
Odpovědět
@malyprcek na návrhu se pracuje, ale když mrknu na tvůj, tak hoodně podobný. Varná deska na stejném místě, myčka a dřez taky. Jen trouba a mikrovlnka bude v panelu, kde ty máš jen mikro. A mezi ledničkou (volně stojící) a panelem s troubou bude ještě 40cm - potravinová skříň. Mám strach, že světlá zanikne. Viděla jsem kombinaci bílé prac.desky a hnědé (ve stejném dekoru jak spodní skříňky), zádové desky nebo obkladů. Není to zlé, ale já zase nechci bílou prac. desku. Napadlo mě světlou a za varnou desku pruh až k digestoři tmavou, ale nemám představu, jak by to vypadalo.
Odpovědět
Profilova fotka
Na zdi máme pracovní desku. Spodní i horní skříňky Fineline.
Odpovědět
Profilova fotka
@evelynka25 A nemáš náhodou nějakou fotečku ? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@malyprcek Já jsem se ji ti sem už pokoušela vložit, ale hlásilo mi to chybu. Tak já to zkusím ještě jednou.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@malyprcek Tak se to snad povedlo. To je fotka, když ji montovali.
Odpovědět
Profilova fotka
@evelynka25 Ahojky ...vypadá to moc hezky - opravdu máte nádhernou kuchyňku ;-) a to máš stejnou desku na zdi jako pracovní ? Zřejmě je to jen tím světlem jak je to nafocené , ale připadá mi , že pracovní deska je o něco světlejší než deska na zdi .... a můžu se zeptat co je to za výrobce a jaký odstín ? Díky moc :-)
Odpovědět
Ahojky, kamarádka má na stěnách v kuchyni použité nějaké sklo či co.Když jsem to viděla prvně tak mě hned napadlo-kuchyně krásná ale ten lesklý povrch bych čistit nechtěla. Vyvedla mě z míry protože mi řekla, že veškeré nečistoty, včetně stříkající mastnoty od vaření, prostě po tom hladkém povrchu stečou dolů. že se to samozřejmě musí vyleštit ale na údržbu prý jedna báseň. Taky nevím, pro co se jednou do kuchyně rozhodnu.Teď mám dlažbu, ale až budem stavět tak to bude boj.Je moc materiálů na výběr.
Odpovědět
Profilova fotka
@malyprcek Je to vážně jen hra světel. Materiál i odstín jsou stejné. Kuchyňská linka je z Koryny. Deska měla označení Atlas 0385484. Na první fotce je deska zblízka a na druhé je linka, jak vypadá teď po "zabydlení"
Odpovědět
@malyprcek máme kalený sklo...je to úplně bez spárů,utěsněný jen transparentním silikonem a jsme moc spokojený...
Odpovědět
Profilova fotka
Také dáváme sklo - kalené sklo float
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte, chcem sa spytat tych, co realizovali kuchynu s obkladmi - musia obklady presne licovat so spodnymi resp hornymi skrinkami? Alebo nevadi, ked obklad trochu presahuje a je teda trochu aj za skrinkami? Problem by mozno mohol byt s tymi hornymi skrinkami - neviem celkom, ako sa uchytavaju, ale ak bude hore stena bez obkladu a dole s obkladom, tak to by potom mohla byt skrinka nasikmo, nie? Ako ste to prosim riesili?
Odpovědět
Profilova fotka
@jitulejan jj mám sklo, a na údržbu je bezkonkurenční
Odpovědět
Profilova fotka
@suzannehappy Můžu se zeptat, v jaké cenové relaci se to sklo za linkou pohybovalo? Já taky nevím, co dát, jestli kachličky nebo něco jiného... Děkuji :)
Odpovědět
@astrid_sk Ahoj, dobré je se poradit ze stolařem, který vám kuchyň bude dělat. Záleží totiž na dispozici kuchyně. Pokud je obklad s přesahem pod skříňkami, můžou lehce odstávat, ale tak to i tak stolař doladí, ale je to víc práce. Zrovna včera jsem to s naším stolařem a obkladačem řešila. My budeme mít kuchyň do L od stěny, ke stěně, takže stolař říkal, že v našem případě, je jedno jak je to obloženo.
Odpovědět
Profilova fotka
@mak07 Ahoj, vdaka za odpoved. My mame tiez kuchynu do L, pricom kratsia stena bude od steny k stene, ta dlhsia nie, ale tam zas nebudu skrinky na stene, kedze tam je okno. Preco vo vasom pripade je to jedno? Pretoze nevidno na skrinky z boku, cize nevidno ten pripadny skok? Inak planujeme kuchynu z IKEA a si zmontovat sami...
Odpovědět
původně jsme měli mít Lacobel...cca 7 500,- nakonec jsme šli do skla kalenýho, cena něco málo přes 20 000. Kachličky jsme nechtěli kvůli spárám a tohle je vážně praktický...trocha Cleanu a je čisto... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@astrid_sk mi ted mame obklady a mela by jsi vedet výšku kde budou končit horní křínky a obklad dat těsně pod ně,taky to tak máme jinak budou odklopené od zdi ono to dělá pomale 1cm
Odpovědět
@astrid_sk přesně jak píšeš, z boku nebude nic vidět.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme zvilili variantu dát na zeď stejný dekor jako je na pracovní desce, jen ten materiál je o něco tenčí a naprostá spokojenost. Svěle se udržuje a vypadá to jednolitě, protože i lišta je ve stejném dekoru. Myslím, že to je zároveň asi nejlevnější varianta. Předtím jsme měli klasické obklady, ale spáry nešlo vyčistit, takže to už jsme nechtěla.
Odpovědět
zašli jsme za normálním sklenářem a mám objednané průhledné kalené 6 mm sklo v délce 2,7 m za 4500,- (druhá nabídka byl Lacobel téměř za polovinu). Montovat budeme sami - dole mám nachystanou nerezovou lištu a nahoru lištu na LED pásek. Je to klasicky průhledný sklo a za něj můžu kdykoliv dát tapetu, nátěr...můžu to měnit podle nálady - teď tam mám barevné pruhy ze samolepky :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@suzannehappy Proboha to máš asi kilometr toho skla za tyhle peníze... a milion zásuvek (myslim jako otvorů -výřezů).. :-D
Odpovědět
Docela se mi líbí ten Váš nápad, i když to sklo je fakt veliké.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?