Odtah digestoře přes zeď a fasádu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na zkušenosti s odtahem digestoře přes zeď a fasádu. Budeme mít digestoř přímo na obvodové zdi a chceme tedy udělat přímo od digestoře díru ven z baráku, na fasádu dáme nějakou mřížku a do trubky těsnou zpětnou klapku. Zajímají mě zkušenosti, jestli v zimě přes tu digestoř netáhne zima, přece jen barák je všude zateplený a najednou taková díra v podstatě bez ochrany. Druhá otázka je, zda se nešpiní fasáda okolo té mřížky po nějaké době používání (fasádu máme bílou :). Děkuji za zkušenosti.
Odpovědět
Zdravím, my to tak máme. V zimě ta zpětná klapka nic pocitově dovnitř nepustí, ale pokud budete mít průvan zevnitř ven tak přes odtah to půjde ven. Ale to nevadí. Větrat se musí :-) Na fasádě máme plastovou mřížku a fasáda je naprosto v pořádku. Pokud by bylo -50 tak můžete mřížku sundat a nacpěte si do odtahu před klapku třeba hadr nebo vatu, pro klid duše.
Odpovědět
Fasádu máme čistou. Když v zimě dám pod digestoř ruku tak je malinko cítit chlad, ale bezvýznamně.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
@hannick Ahoj, můžu se zeptat, jak jste se nakonec rozhodli a co jste vybrali? Měla bych teď vyřešit to samé a vůbec z toho nejsem moudrá, podle čeho vybírat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,mě spíš zajímá jestli někdo má problém s tím stékajícím kondenzátem ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
obnovuji téma, jak je to se špiněním fasády, když je vývod skrz zeď? někdo říká ano, další že ne.....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?