Uspořádání kuchyně a oken - je to v pořádku?

Zdravím, zasílám plánek kuchyně, který jsme vytvořili v kuchyňském studiu. Jde mi hlavně o uspořádání oken a bylo mi řečeno, že pokud si lze vybrat umístění je právě roh nejlepší. Když si člověk může vybrat jaká okna tak je to snad větší peklo, než když už je má daná a hotovo :) Kamarádka přišla zase s tím, dát podlouhlé okno nad většinu délky linky, na které je dřez, ale to by tam pak nemohly být skříňky.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj takhle mi to neprijde blby :-)
Odpovědět
Profilova fotka
odsavač bych dala širsi, usporadani ok :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě přijde uspořádání taky ok. Doufám, že myčku máte pod odkapávačem :) Jinak já bych dala na kamarádku a určitě bych volila podlouhlé okno po délce linky. Teď se to tak dost dělá. Mrkněte do inspirací kuchyní nebo k uživatelkám do alb. Spousta z nich to tak má. Horní skříňky mít budete, jen ne možná tak vysoké, jak tady na vizualizaci. Ale tak jako je temno tady na obrázku, tak i ve skutečnosti si myslím, že budete mít dost tmu. Tím podlouhlým oknem se Vám tam více rozprostře přírodní světlo. Toto řešení oken mi nepřijde moc dobré ani hezké. Ani jím neuvidíte ven, pokud se hodně nenahnete přes linku. Prostě takové pic pic 2 okna a zbytek nikde. To už bych radši dala to nízké podlouhlé anebo normální okno v místě těch horních skříněk a ty skříňky dát do zbytku prostoru - vedle digestoře, do rohu až po okno.
Odpovědět
@iiilinka Ano, myčka je vedle trouby :) Jinak vím ,že je toto teď trend dávat tento typ okna, dokonce jsme nad nimi uvažovali také ve verzi rohové, ale pokud chci mít skříňky až ke stropu, tak si nemyslím, že by tam bylo díky podlouhlému oknu více světla a výhled asi taky nic moc, viz obrázky které jsem našla.
Odpovědět
Profilova fotka
@andy.fandy jj rozumím, nicméně hned na první pohled toto vypadá naprosto jinak, krásně :) Myslím si, že víc světla tam bude, protože tímto oknem se to rozprostře po celé místnosti, kdežto těma úzkýma na konci se světlo dostane jen do rohu. Je pravda, že výhled není žádný pokud se nepřikrčíte ale účel tohoto okna je spíš to světlo a pocit, že nejste v tunelu. Skříňky si klidně do stropu dejte i když budete mít toto podlouhlé okno. Na mě každopádně tato druhá verze působí o moc líp:)
Odpovědět
Za mě je teda varna deska dost daleko od dřezu a naopak vedle trouby.málo místa na položení plechu apod. Posunula bych dřez vice k.oknu. Nevím je to takové rozhazene. Když si vezmu že by měla být lednice, pak.místo na odložení věci, pak mytí a pak příprava jidla a sporák, tak vy vlastně vezmete maso z lednice, půjdete s ním na druhou stranu kuchyně kde ho rozbalite, vrátíte se ke dřezu( 90%lidí tam.má koš) vyhodite obal. Vrátíte se pro maso a půjdete ho treba oplachnout a zase jdete ke dřezu, pak zase zpět na plochu pripravite ho a na sporák, pak zas pres celou kuchyň pro vodu na podliti apod.Chápeme se? Kuchyň pěkná ale zbytečně se nabehate.
Odpovědět
Tak po konzultaci s rodinou jsme došli ke stejnému názoru jako většina vás tady. Tedy, že okna v tomto provedení nic moc. Zasílám novou úpravu, s tím, že jsme i umístili ledničku vedle špíže a trouby, aby nebyla tak daleko od všeho. Pokud bychom někdy přece jen chtěli americkou, tak bychom jí dali na původní plánované umístění a místo této normální lednice by přišla například skříň. Co na to nyní říkáte? Okno jsme dali 2m celkem délka ( 1m otevírání blíže u zdi a 1m fix u dřezu), výška 70cm, ve výšce 95cm tedy 5cm nad linkou. Nad oknem přijdou ještě skříňky až ke stropu
Odpovědět
@andy.fandy za mě teď lepší
Odpovědět
Profilova fotka
@andy.fandy takhle je to podle mě nejlepší. Mám to skoro úplně stejně, jen indukci mám naproti dřezu vlastně na druhé straně... Okno mám na místě jak máte na plánku indukci a digestoř 😉
Odpovědět
@andy.fandy ahoj, uspořádání linky je myslím ok, ale to okno v rohu bych dala na střed a větší, myslím, že takto bude osvětlovat jen část místnosti a vpravo to budete mít hodně tmavé...
Odpovědět
@andy.fandy Mě se tedy ty okna v tom rohu moc nezdají, vypadá to blbě a nepříjde mi to nějak super vyřešené. Přiklonil bych se k tomu návrhu s delším podlouhlým oknem a skříňky nad ním, jak má @andy.fandy takto to vypadá fakt dobře a prakticky rozmístěné. U těch oken v rohu mi to příjde jako nevyužitý prostor.
Odpovědět
Já bych asi taky zvolila to podlouhlé okna nad linkou, ne že bych k oknu v rohu měla něco špatného ale moc se mi to nelíbí :-)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?