Ostrůvková digestoř - Faber vs. Franke

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, jestli máte nějaké zkušenosti s ostrůvkovými digestořemi zn. Faber a Franke. váhám mezi dvěma modely: https://www.vestavnespotrebice.com/p2... https://www.vestavnespotrebice.com/p2... Musím se pohybovat okolo těch nížších cenových relací, cca kolem 15.000 Kč, takže chápu, že mi budete doporučovat spíše ty dražší. Na tyto dvě konkrétní jsem bohužel nenašla recenze. Díky za postřehy a rady.
Odpovědět
@ivankafiury vybíral jsem před nějakým časem a také se rozhodoval mezi Faber a Franke. Kdo nabízel jen Faber, ten doporučoval Faber, kdo nabízel obě značky, tak vesměs tvrdil, že je to skoro jedno, že je to téměř z jedné fabriky. Vzal jsem tedy Franke, která měla trochu vyšší výkon při stejné hlučnosti, konkrétně Franke FPL 657 I XS 645 H V2. Rad jsem moc nikde jinak nedostal, aby mi to pomohlo při rozhodování. Např. na stránkách výrobců si najděte veškeré parametry a zkuste porovnat. Trochu pochybuji, že tu na tyto konkrétní typy získáte recenze.
Odpovědět
@radim83 Já měla vybranou značku Faber, další člověk mě od ní zrazoval, že Franke je lepší značka... Ve výsledku je to možná prašť jak uhoď. Každopádně jste s digestoří Franke spokojen?
Odpovědět
@ivankafiury je asi 2 týdny nainstalovaná, ale ještě ne zapojená. Takže nemohu říct, jaké mám praktické zkušenosti, nicméně vybíral jsem podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, takže zatím spokojenej jsem, uvidíme až se rozběhne nad několika hrnci na varné desce. Je štěrbinová, takže to bude dobrý i na varné desce 75cm široký. Nabral jsem přesvědčení, že je to jak píšete.... prašť jak uhoď. :-) Ptal jsem se i místní odbornice Verunky a ta řadila digestoř Franke trochu nad Faber. Líbila se mi také od Falmec, ale ta byla už za třicet tisíc a to bylo už moc. Od Faberu mě nikdo nezrazoval, prodejci, kde jsem poptával, psali, že se Faber prodává a bývají bez problémů. Stejně tak ale i Franke. Obě jsou podle mě velké značky, které kšunty nedělají. Teď máme v bytě obyčejnou Cata za cca. 3000Kč a ta táhne výborně, jen je trochu hlučnější.
Odpovědět
U digestoře pokud je to stejný tvar a podobné parametry je to úplně jedno. Je to kus plechu a motor občas u levnějších kusů při zakoupení už dostanete špatný kus : je tam třeba zlomená vrtulka ale to je klasický problém který se reklamuje, opraví a vše ok.. Faber či Franke je úplně jedno... rada nad zlato :D
Odpovědět
@ivankafiury Dobrý den, tyto spotřebiče z vlastní zkušenosti neznám, ale vzhledem k podobné cenové úrovni bych se rozhodoval podle technických parametrů, které u Franke vypadají lépe. Při zhruba stejném výkonu má nižší hlučnost. S pozdravem, Jiří Vrzal
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem o Franke celkově, jako značce neslyšela nic dobrého... prý nic nevyrábí, jen odkupují, přihazují marži a dávají na to svou značku.. kluk, co nám kuchyň navrhoval, nic neprodával, jen se o spotřebiče zajímal, říkal, že prostě nechápe, co všichni s Franke mají, že to moc kvalitní není.. jinak já osobně se v tom nevyznám..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?