Ostrůvková digestoř s vývodem ven zdí. Jak to řešit?

Ahoj! Budeme mít v kuchyni ostrůvkovou digestor s vývodem ven zdí. vývod nahoru není možný, protože tam je další patro obytných místností ;-) Máte to taky někdo tak? Jak jste to vyřešili? Digestoř bude vzdálená od zdi, kudy projde vývod, asi 150 cm. Od jaké firmy jste si to nechali udělat a z jakého materiálu jste to pak zakryli? Sádrokarton nebo nějaká konstrukce z nerezu? Docela se bojíme, že díky této srandě se nám zvednou náklady za kuchyň o docela dost peněz- digestoř bude tak za 15tis, tak aby upevnění a zrealizování vývodu nebylo za dalších 25tis :-N
Odpovědět
Ahojky! Zkus se porozhlédnout po digestoři s filtrem, která vrací vyčištěnej vzduch zpět, nemusí se zapojovat do komína... Sice se ty filtry asi po půl roce musí měnit, ale neni to nijak zvlášť finančně náročný... mám jí doma a jsem spokojená, je dostatečně účinná... ;-)
Odpovědět
rehateha, krásne sa to dá skryť do sádrokartónu, ktorý nie je nijako finančne náročný. Recyklačný s filtrami je úplne odlišný, jednoducho sa to nedá porovnať, pokiaľ máš možnosť vyviesť potrubie von, nemáš čo riešiť. ;-) 150 cm je pohode, pokiaľ tam dáš aj svetlá, krásne ti to osvetlí pracovnú dosku.
Odpovědět
ahoj, tak mi máme taky ostrovní digestoř, chtěli jsme ho původně vyvést ven, jelikož nad kuchyní je pracovna, ale jelikož normální průměr vývody je 150cm a my máme 200 cm to nešlo, tak jsme museli zvolit vývod vrchem a skrýt to do nábytku, kdyby jsme měli vývod ven, tak by se to schovalo pod sádrokarton, jelikož stopy stejně budou všude pokryté sádrokartonem,jelikož máme všude bodovky a kyby se sekalo do stropů tak by to zabralo hodně práce a navíc pokud se něco stane, tak pod sádrokarton není problém se dostat.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 letech
Obnovuji téma :) Jak jste řešili tento problém? Budeme dělat sádrokarton.podhled v kuchyni, která je spojena s obyvacim pokojem a nedovedu si představit, jak to bude vypadat. .. Máte někdo takto? Odsavač jenom s filtrem nechci, děkuji.
Odpovědět
@rehateha, @marci_m normalně bych to vyřešila sádrokartonovým podhledem, nad kuchyňským ostrůvkem by ten podhled byl ještě snížen o potřebnou výšku kterou potřebuješ, do toho se pak schová odtah té roury od digestoře, a nakonec to bude vypadat dobře, ničeho se neboj, jukni na obrázek pro představu, tady to maj tak udělané podobně
Odpovědět
@medulijenka diky, diky za obrazek. nas to bde vypadat tak, ze odtah budu muset byt přes ulicku do protejsi zdi (jakoby nad protejsi linku).. a linka bude do "L" pridam obrazek..
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
@marci_m moc hezky navrh kuchyne!
Odpovědět
@petrusm diky .. to spachala @verunky ;-)
Odpovědět
Jen mam strach z toho podhledu..
Odpovědět
Profilova fotka
@marci_m to jsem poznala :) dela skvely navrhy! Vypada to moc pekne a z podhledu bych vubec strach nemela, bude to hezky!!!
Odpovědět
@marci_m vypadá to moc pěkně, ničeho se neboj, bude to krasný a ten sníženej podhled udělá krásnej efekt :-)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?