Ovládání indukční desky, uvítám Vaše zkušenosti

Profilova fotka
Výběr indukční desky dospěl do určité fáze a nyní se rozhoduji spíše v rozdílech ovládání. Mám vybrané dvě od AEG. Desky jsou naprosto stejné, jen se liší ovládáním. Jedna má ovládání tak, že se stupně přidávají + a -. U druhé se stupeň nastavuje tak, že tahem prstu po stupnici se nastaví stupeň, nebo se na stupnici může ťuknout přímo na číslici na stupnici. Je tam tedy samozřejmě i rozdíl v ceně. Ta, jak se ovládá posunutím po stupnici je dražší asi o 2500Kč. Proto bych ráda uvítala Vaše zkušenosti. Díky Jana
Odpovědět
Profilova fotka
@jeniki89 AEG s posuvným ovládáním.
Odpovědět
Profilova fotka
@jeniki89 Máme klasicky + a - a vyhovuje. Tahem po stupnici mi nepřijde moc praktické....kolikrát i to plusko musím mačkat víckrát...stačí mít trochu mokrej prst a nebere to
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj potřebuju radu jakej je rozdíl mezi indukcí a sklokeramikou co je lepší?už se musím prej rozodnout co budem mt za sporák
Odpovědět
@ratatooy ahoj, nebudu ti psát jaký je rozdíl, ale napíšu Ti to takhle, pokud si vezmeš sklokeramickou, tak na ni budeš normálně vařit a nebudeš nic řešit, ale pokud si vezmeš indukci, tak budeš nadšená, budeš si říkat jak si mohla být bez indukce a budeš šťastná, že ji máš a že ses rozhodla pro ni
Odpovědět
Profilova fotka
@novacek1612 no jo ale proč?na sklokeramice budu vařit a indukce bude vařit za mě?
Odpovědět
Profilova fotka
@novacek1612 leda že by indukce nepotřebovala elektriku:-D
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy Už tady pár diskuzí na toto téma bylo, koukni třeba sem :) http://www.modrastrecha.cz/forum/kuch...
Odpovědět
Profilova fotka
@jeniki89 Taky jsme řešili výběr klasického ovládání a posuvného, nakonec jsme zvolili - z finančních důvodů - tu klasickou verzi. Čekala jsem, že mi bude vadit pořád mačkat plus a mínus, ale jak jsem zjistila, pokud tlačítko podržím, jede teplota nahoru a dolů sama a nemusím mačkat kvůli každému stupni, takže nakonec mi ani nevadí, že posuvnou nemáme. U té posuvné je asi akorát ta výhoda, že stupeň jaký chceš můžeš dotykem zvolit okamžitě, otázkou je, jestli je to dost velké, aby se člověk hned trefil, z obrázku to člověk nepozná, že jo.....No asi jsem Ti moc nepomohla :)
Odpovědět
Profilova fotka
@jamesie diky už sem si početla na netu a volba je teda tim padem jasná indukce
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy Schvaluju :-)
Odpovědět
vybirala jsem indukci pred casem a resila jsem stejny problem. mimojine padla volba taky na electrolux. koupila jsem nakonec - i na zaklade rad z diskuzi - ovladani s ciselnou osou a jsem spokojena. mela jsem strach z nepresneho ovladani, protoze ta ciselna osa neni moc velka a jednotliva cisla jsou pomerne blizko sebe. naprosto bez problemu jde navolit stupne, ktere jsou oznacene nejen carkou, ale i cislici. ostatni netrefim vzdy na poprve, ale to vubec neva. protoze mam dany treba stupen 10 a potrebuju snizit. tuknu na osu nekde mezi osmickou a petkou a bud tam padne 6 nebo 7, coz je v podtstate temer to stejne. tech 14 stupnu je totiz az az a rozdily mezi nimi nejsou tak markantni. jediny problem nastava, kdyz chci nastavit stupen 1 nebo 2, protoze dost casto naskoci nula. ale uz jsem si zvykla zmacknout trojku a tahem posunout na 2 nebo 1, jak zrovna potrebuju. jinak s mokrymi prsty neni absolutne problem. vlastne se mi jeste nestalo, ze by deska nereagovala na dotek. ovladani + a - asi nebude taky nijak problemove, ale musim rict, ze me osa vyhovuje a prijde mi rychlejsi. ve finale stejne nejvic pouzivam jen par stupnu a to tech, co jsou oznacene cislicemi, takze zmena teploty je na jedno tuknuti, coz u + a - nikdy nebude (napr ze 14 na 10 apod.).
Odpovědět
Profilova fotka
@maffi. Jaký typ jste prosím koupili? Tento od AEG elektrolux, nebo jiný Elektrolux. Díky ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@jeniki89 Ahoj, ja jsem poridila indukci si cisly, jelikoz mackani plusu a minusu jsem zavrhla, z toho jsem byla v minulem byte hotova.
Odpovědět
Profilova fotka
desku s ovládáním tahem prstu po stupnici má kamarádka...ona je s tím spokojená,já jak tam vařím,či ohřívám jen málokdy,tak jsem z toho vždy hotová,příjde mi,že to blbě reaguje a i nepřesně...ale asi je to o cviku... ;-)
Odpovědět
@ratatooy já mám kombi - dvě plotýnky tak a dvě tak.. používám na "suché" pečení na pánvi teflon a ten na indukci např nejde ;-):-)
Odpovědět
@jeniki89 pořídili jsme tuto http://www.electrolux.cz/Products/Va%... chtěla jsem typ, kde se dají dvě plotýnky spojit do jedné velké multizóny. zatím jsem to nevyzkoušela, protože kuchyň využívám poměrně krátce a na velké vaření ještě nedošlo. dá se na eshopech sehnat za 12tisíc, ale pokud kupujete i další spotřebiče, tak doporučuji obchod oslovit s tím, zda vám poskytnou nějakou slevu. já brala ještě troubu a na oboje jsem takto dohromady dostala přes dva tisíce.
Odpovědět
Profilova fotka
@scared ale určitě je jiný nádobí co jde na vaření na sucho a na idukci?ja mam většinu nadobí třeba titan
Odpovědět
@ratatooy já nevim:-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?