Plánujeme kuchyň

Profilova fotka
Ahoj všem, nenašla jsem tu to, co jsem hledala a plánujeme kuchyň na papíře, tak se na vás obracím s dotazy: co byste ve své kuchyni udělali jinak, co byste třeba změnili, bez čeho se neobejdete, jak velké šuplíky máte a tak, prostě co vás napadne. Budu moc ráda za každý postřeh :-) Já budu mít kuchyň do tvaru U, délka 9m, sníženou varnou zónu, naopak zvýšenou mycí zónu a celou pracovní plochu na 105cm, protože jsem dost vysoká a nechci se hrbit. Také máme vyzděnou špajzku, takže nepotřebuji potravinové skříně. Lednice nebude vestavěná, abych si mohla koupit tu, na kterou mám zrovna zálusk :) atp. Díky moc všem!
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzaaanka Kuchyň máme taky upravenou na svou výšku, jsme taky vysocí, lednici máme klasicky postavenou, ať se může měnit za jakoukoli. Hloubku pracovní plochy máme 60cm a šuplíky jsou přibližně stejně velké, skříňky jako úložný prostor máme až do stropu, nemáme rádi škvíry nad linkou. Sporák máme vyvýšený společně s pracovní deskou, takže je vše v jedné lajně. Osvětlení pod linkou máme LED a po celé ploše.
Odpovědět
Profilova fotka
@karl32 Díky moc za odpověď, můžu vědět, jak máte hluboké nejhlubší šuplíky? :-) díky moc
Odpovědět
@zuzaaanka ja teda ted do baraku jsem taky ve fazi planovani...ale na byge jsem mela hl.prac desky 70 cm a ooo jak ja to milovala..kor pokud jste vysoky..tak neni problem s dosahem...v baraku mit nebudu..sem nejak uz tam nenarvala skrz dvere a dispozici....no a jinak kde to jde, supliky...sou proste vyuzitelnejsi nez skrinky s policema.. no a jeden kuchynar mi doporucoval sirokou varnou desku..ne to klasicky rozlozeni..ze pry se tam vejdou lip hrnce...ale sou holt drazsi...pak hoodne zasuvek..dobre osvetlit...
Odpovědět
Určitě dobře zvolit osvětlení, klasická hloubka šuplíku je 55cm za delší se platí o dost víc. Za mě teda moc nechápu šílenství kolem zasuvek :D tada dřív ano- na mikrovlnku, na konvici, na fritak a pak třeba na mixer. Ale dnes máte mikrovlnky zabudované takže tam se se zasuvkou počítá mimo hl.plochu, rychlovarnou konvici třeba považuji za zbytečnost pokud budete mít indukci, tam.se voda uvaří rychleji :) fritak nám do baráku už nesmí a dnes jsou mikrovlnky s funkcí crisp, které dělají luxusní hranolky a bez litrů oleje. Takže na opravdu nevím na co miliony zasuvek. My budeme mít kuchyň do L s ostruvkem, takže mám na každé straně Lka dvě zásuvky a dvě u ostrůvku :). Indukcni desku mam v plánu také tu širší. Jinak my budeme mít třeba takovou vychytavku, LED pásky dole v lince budou na nějaké čidlo, takže budou svítit od setmění do půlnoci :)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzaaanka Šuplíky máme hluboké 42cm a na příbory, pokličky a různé další věci to stačí :-) Nemáte zač :-)
Odpovědět
Pod vrchní skříňky určitě nějaké osvětlení, nejlépe LED. Mám pod linkou jedno na vypínač a další jde zapnout bezdotykově. Žena si to hodně pochvaluje, když dělá třeba maso, tak není vše zamazané. Širší sporák, koupili jsme předtím nějaký menší a až se tam daly hrnce, tak jsme si všimli, že je menší. A místo na odpadkový koš někde ve skřínce, nejlépe pod dřezem.
Odpovědět
led osvětlení pod skříňkou určitě je už standard a dobrá věc, koš vestavný ve skříńce mám a doporučuji, šuplíky praktická věc také, zrušili jsme mikrovlnku, zabírá místo a jídlo v ní nám nechutná, vestavnou lednici máme, líbí se mi vše skryté, vypadá to lépe, hlavně myslet na dostatečnou pracovní plochu
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?