Plyn nebo indukce?

Dobrý den, máme v plánu rekonstrukci bytu 3+1 v panelovém domě a s tím je spojená rekonstrukce kuchyně. Doposud jsem vařila na plynových sporácích a jsme s nimi spokojená, jediné co mi celkem vadí je takový mastný film, který se v kuchyni tvoří. Chtěla sem se zeptat, zda je to u indukce také. A jaké výhody a nevýhody jsou u plynu a indukce. Děkuji
Odpovědět
Zdravím, mastnota bude v kuchyni asi vždy, máme indukci a můžu 100% doporučit. Uvažovali jsme o klasické desce, nakonec jsme se nechali přesvědčit a nelitujeme.
Odpovědět
Profilova fotka
@isonic Nechali jsme si po kompletní rekonstrukci plyn. Důvodem bylo to, že by se musel zvednou jistič, dotáhnout 3fáze a ke všemu musíte mít povolení.
Odpovědět
@vendyh nevíte, jak se cenově pohybuje zvýšení jističe? Povolení udělat v bytě elektriku?
Odpovědět
Profilova fotka
@isonic to bohužel nevím, musíte zažádat někde na Eonu nebo Čezu nebo kdo Vám poskytuje elektriku. My od toho kvůli papírování upustili a teda vůbec mi to nevadí. Ale určitě Vám někdo tenhle dotaz zodpoví. Lidé to dělají celkem často.
Odpovědět
Profilova fotka
@isonic nebo jsem taky četla a i viděla na vlastní oči, že si někdo nechal menší jistič a u vaření musel přemýšlet, kolik na na jakou intenzitu může zapnout sporák. Což pro mě přijde hrozný. Já přiletím domů z práce a najednou vařím, peru, myčkuju a to by takto nešlo :-)
Odpovědět
Normálně elektrikář vám to zapojí, v jednom bytě co jsem koupil a rekonstruoval jsem to takhle měl, nikdy žádný problém nebyl, žádný čez jsem neobíhal, nevidím důvod. Stejně když budete rekonstruovat, tak budete dělat i elektriku předpokládám, navíc to dle mě nic nestálo, jen mu to řeknete a on vám to tam natáhne. Jinak bych asi volil indukci, prostě rychleji vaří a to je v dnešní uspěchané době plus.
Odpovědět
Profilova fotka
@isonic my sme v novostavbe nemali na vyber, plyn nemame...takze tym padom bola indukcia jasna a zatial nelutujem. Rychle varenie, ked ti nieco vykypi (mne sa stava casto) tak to len krasne zotres, nic sa ti tam nepripali, takze krasne jednoducha udrzba...pre mna je super aj casovac na doske (to na plynovom nebolo). Takze za mna jednoznacne indukcia
Odpovědět
Profilova fotka
@lopp elektrikář vam to zapojí, ale pokud chcete 3f hlavní jistič, je nutne zažádat cez,eon,... Někomu staci 1f jistič a neni pak treba o nic žádat.
Odpovědět
Profilova fotka
Já si v plánovaném domě můžu vybrat a zvolila jsem si plyn, vařím hodně a potřebuju rychlou a plynulou regulaci intenzity, prostě otočit kolečkem, ne mačkat čudlíky. Taky všichni známí, co mají indukci (a s vařením jsou spokojení) už jednou i vícekrát sporák reklamovali a to bych teda byla nahraná být nějakou dobu bez něj.
Odpovědět
Každého koho znám, kdo přešel z plynu na indukci, tak by už plyn nechtěl. Takže jedině indukci.
Odpovědět
@vendyh Tak ten uz ale mate v baraku na chodbach... A kdyz delate komplet rekonstrukci bytu, tak vcetne elektriky, zadne jednani nikde absolvovat nemusite
Odpovědět
Profilova fotka
@lopp :-D jak uz jsem psala: pokud máte do bytu nataženou 3f tak nemusite, ale většina to nemá. Pokud chcete fungovat na 1f tak nemusíte.
Odpovědět
Článek se načítá
Pokud bych dělal kompletní rekonstrukci bytu tak bych vážně uvažoval nad změnou z 1f na 3f. Ono není problém vyhodit ten 1f i bez indukce. Plyn je při hoření opravdu mastný a vím jak vypadá kuchyň po plynu.
Odpovědět
@isonic výhody či nevýhody vám nepovím, z hlavy je hned nevytáhnu. Nicméně v bytě máme momentálně plyn a v baráku, který stavím,e budeme mít také plyn. Jsme na něj zvyklí, vyhovuje nám a nemáme s ním problém. Co se týče mastnoty, tak bych řekl, že jsem nezaznamenal zhoršení oproti kuchyni, kde jsem vařil na elektrice (několikaleté zkušenosti). Řekl bych spíš, že mastnotu v kuchyni víc ovlivní to, co vaříte a jak vaříte, než na čem vaříte, jestli to píšu srozumitelně.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 ještě bych Vás doplnila k té mastnotě od plynu: ,,záleží na tom co vaříte a jak vaříte, než na čem vaříte .... a taky na tom jak jste na tom s úklidem a čistotou :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?