Podsazený dřez

Profilova fotka
Dobrý den, zajímalo by mě, jestli má někdo nějaké řešení?Právě plánuji naší kuchyň a velice by se mi líbil granitový dřez podsazený pod deskou, ale zárověň vím, že budu potřebovat odkapávač. Nechci nebo spíše se mi nelíbí myšlenka, že bych nějaký koupila a postavila na linku. Neviděl někdo nějaký zvlášt zabudovaný. Možná je to hloupá myšlenka z důvodu dalšího řezaní do desky. Jen mě zajímá jestli něco takového existuje.
Odpovědět
@junkovaden dobry den, podstavne drezy existuji a davaji se hlavne pod desky z umeleho ci prirodniho kamene. Do kamene je mozne udelat s mirnym sklonem ke drezu "cary", ktere slouzi jako odkapavac. Do nekamennych desek se podstavny drez nedoporucuje.
Odpovědět
Profilova fotka
@gepe super, díky. Přesně něco takovéhojsem si představovala.
Odpovědět
Profilova fotka
@junkovaden Odkapávač lze řešit různě, nemusí být třeba vůbec 🙂. My máme vedle dřezu pouze látkový od Tescomy a postačuje, přebytečné nádobí odložím buď přímo na desku nebo chvíli na utěrku. Sestra má vedle dřezu vyfrézovanou sníženou odkapávací plochu, ale takovém případě nevidím žádný rozdíl oproti tomu, pokud nádobí položím rovnou na desku, jde spíše o designovou záležitost. O samostatném podsazeném odkapávači jsem neslyšel. Pozn: za sebe doporučuji zvážit jako alternativu i keramický dřez, samozřejmě v podsazené variantě (desku máme Technistone) .
Odpovědět
Profilova fotka
A jakou budes mít Pracovni desku, material?
Odpovědět
@junkovaden neni zac :) my budeme mit podstavny keramicky dvoudrez usazeny v zule (pod zulou), ale drazky si frezovat prave nenechame. Nelibi se nam to a v pripade dvoudrezu nam to prijde i zbytecne. Ostatne stejne jako @awakened pouzivam jiz delsi dobu misto odkapavace pouze latkove "odkapavace", jsou pratelne, uschnou hodne rychle a hlavne je cista deska vedle drezu, coz za me prave dela i ta podstavba. V pripade mycky, stejne nechavam vedle drezu na latkovem odkapavaci doschnout par kousku, ci po oplachu lzicku apod. Urcite ale o podstavnem drezu premyslejte opravdu jen v pripade, pokud budete davit prirodni nebo umely kamen, jinak se vam ostatni budou nicit zbytecne. Podstavne drezy se delaji v granitu apod. modifikacich sloznim, nerezu i keramice. Osobne bych do granitu vubec nesla.
Odpovědět
Profilova fotka
Mame granitovy drez pod deskou a vyresili jsme to kosikem za par korun z ikei. Nadobi myjeme malo, vetsina se dava do mycky. Ale kdyz je potreba, poslouzi kosik. Mam ho v hornim supliku mycky a kdyz je potreba, vyndam...
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky Zatím je ve hře technistone, uvidíme po celkovém vyčíslení, jestli bude potřeba z něčeho slevit.
Odpovědět
Profilova fotka
@junkovaden do technistone se daji zafrezovat drážky Zkuste i pravý kamen někdy vychází paradoxně levnejs než kamen umělý jako třeba technistone
Odpovědět
@verunky s tim srovnanim ceny umeleho a nekterych prirodnich zul souhlasim 👍 a... prirodni je prirodni :-N
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@gepe @verunky ženy, mam dotaz - co si myslíte o dřezu přímo ze žuly/technistone, když je žulová/kamenná deska?
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt viděla jsem to ale osobní zkušenost nemám
Odpovědět
Profilova fotka
Máme nakonec granitový dvojdřez pod kompaktní deskou. Pravá menší vana funguje na střídačku jako odkapávač nebo prostor na čištění ovoce a zeleniny.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Přidávám fotku. Kamarádka mají také kompakt a v něm vyfrezovane drážky. Jiná valí všechno do myčky a další má odkapávač a hned utírá a sklízí...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?