Pomůže mi, prosím, někdo s návrhem kuchyně?

Rekonstruujeme přízemí rodinného domu a já s marně lámu hlavu s kuchyní. Mám už několik variant, ale žádná se nám nezdá jako ta pravá. Kuchyně bude propojená s obývákem průchodem asi 110 cm. Nyní máme šest let starou kuchyni, do které jsme tehdy pořizovali nové spotřebiče, mezi nimi je nerezová lednice vysoká 175 cm. Plánujeme myčku, mikrovlnku ne, jen pekárnu, kterou budu muset také někam umístit. Rozměry místnosti jsou 345 cm a 385 cm (strana se dveřmi na chodbu včetně 80 cm dveří a 20 cm k rohu stěny). Přikládám jeden z návrhů, ale jak jsem psala, pořád to není ono. Jsem zvyklá mít odkapávač vlevo a baterii vlevo. Když by to mělo být naopak, tak si člověk asi zvykne. Moc bych chtěla poprosit, jestli by se našel někdo, kdo by mi s návrhem pomohl. Mě se tu moc nezdá, že hlavní pracovní plocha je daleko od ledničky. Možná je to taky tím, že teď mám maličkatou kuchyňku do "C" a všechno při ruce. Moc děkuji.
Odpovědět
ahoj, napadlo mě takhle dát kuchyn, měla by jsi odkapávač jak si zvyklá.měla bych připomínku k původnímu návrhu, týká se myčky, pokud by jsi ji dala jak jí máš, tak by jsi jí měla daleko od dřezu a jakmile by jsi něco omyla a chtěla dát do myčky tak by jsi měla všechno pokapané. viděla jsem takhle někde daný odkapávač a vypadalo to pěkně.
Odpovědět
Jeniifer, děkuji. To není špatný nápad. Sice by byl odkapávač vpravo (jsem zvyklá vlevo), ale to by byla asi jediná nevýhoda. Můj původní návrh mi připadal krkolomný právě kvůli tomu pořadí lednice-sporák-dřez. A když bych dala myčku hned vedle lednice, pak dřez (odkapávač nad myčku), šuplíky, otočka za roh, skříňka, sporák a šuplíky? Teď mě napadá, že z obýváku by bylo hned vidět na dřez, kde pořád něco je, čisté nebo špinavé nádobí (teď myčku nemám a možná ji budeme pořizovat až časem, tak ani nemám žádnou zkušenost). Ještě jednou moc díky.
Odpovědět
ahoj, já si myslím, že nad myčku nemůžeš dát odkapávač, že by to tam musí být pracovní plocha,taky když instaluješ myčku tak nesmíš za myčkou mít nic, zásuvku, ani nic jiného, jinak by ti vystoupila do popředí.
Odpovědět
@jennifer Odkapávač nad myčkou být může, to ničemu nevadí a zásuvka se za myčku taky dává, jen musí být dodržená výška od podlahy, myslím že 15cm, ale nevím to jistě. Pak je přesně v spodní prohlubni v zádech myčky a nepřekáží. Elektrikáři to ale znají. Může se dát i za vedlejší skříňku a pak vyříznout otvor do zad. Pokud by myčka měla být umístěna daleko od dřezu, nezapomeňte i na samostatný vývod odpadu a vody. :-)
Odpovědět
@jenday nám když dělali kuchyn tak v návrhu jsme měli že za myčkou nesmí být nic, tak proto jsem to napsala. taky zvláštní zkušenosti vím, že když jsme dělali kuchyn v jiném domě, tak jsme hned od začátku řekli že vedle dřezu bude myčka a pan vodař nám dal rozdvojku na vodu za myčku a pak se nemohla myčka dorazit na zed a myčku jsme měli o pár centimetrů vepředu podle linky a co se mně nejvíc nelíbilo tak jak byla plně vestavěná tak panel byl vlastně před pracovní deskou, myslela jsem že mě klepne když jsem to viděla.
Odpovědět
@jarmila0 Urcite sa riad podla zon, ktore by mali nasledovat za sebou: - zona potravin - umyvacia zona - zona varenia Ten posledny navrh znie asi najrozumnejsie. Nasledne urcite nazabudni na spravne ulozenie "kuchynskych predmetov", aby si mala vsetko po ruke.
Odpovědět
@jarmila0 ještě mě napadlo a troubu si dávat nebudeš?
Odpovědět
Profilova fotka
ten nákres,co jsi dávala,tak to je plus minus podobně kromě lednice moje kuchyň,jen teda myčku mám hned vedle dřezu,ale já jsem levák,tak proto to tak mám,jinak pokud jsi pravák,tak by to mělo jít obráceně,pokud si to teda dobře myslím...mám ji v KZ,tak se můžeš kouknout @jarmila0
Odpovědět
Trouba bude pod sporákem, mikrovlnku mít nebudeme. Ještě jsem si vzpomněla, pokud bude sporák na straně u dveří, tak bude muset být delší, asi 2,3 m odtah digestoře. Nemáte, prosím, s tímto zkušenost? Při tom posledním návrhu jsem dala vedle dřezu právě šuplíky s nářadím. Vím, že tam má být myčka, ale připadá mi to už zase daleko od sporáku, když člověk bude potřebovat vařečku, naběračku apod. Vedle sporáku v šuplíkách bych chtěla mít umístěné potraviny. Taky mi dělá starost ta rohová skříňka, kterou bych potřebovala využít na nádobí a na koš mít tu menší pod dřezem. Ještě přemýšlím nad tím odkapávačem vpravo, jsem pravák a teď ho mám vlevo. Nevím, jak si pak člověk na to zvykne. Ach jo, ta kuchyň mi dělá takové starosti. Co myslíte ještě, když by ten dřez byl více vlevo otočený odkapávačem vlevo a pracovní plocha v rohu?
Odpovědět
Woods - přikládám plánky místnosti, pouze stůl bude asi kolmo k oknu. Klasickou spíž asi potřebovat nebudu, jen bych potřebovala někam umístit pekárnu a košík s pečivem - tak to je ještě jedno přání. Moc děkuji.
Odpovědět

Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?