Poradí mi někdo s kuchyní?

Dobrý den všem. Na jaře už nám vypukne stavba a já si stále nevím rady s kuchyní… třeba mi tady nějaká dobrá víla poradí :-)  Líbí se Vám některý z návrhů? Máte nějaké připomínky či návrhy? Se vším, kromě nosných zdí, se dá stále hýbat. Moc se mi zamlouvá mít pracovní plochu pod oknem, a také se mi v nových kuchyních líbí taková ta vysoká sestava s troubou a mikrovlnkou… ale nějak se mi nedaří to vše skloubit. Navíc bych chtěla zachovat spížku v kuchyni - netrvám však na jejím umístění ani tvaru - nechám si ráda poradit. Barový pult jsem zakomponovala jen pro osvěžení… není podmínkou. Přikládám pro představu rovněž půdorys celého domu, v podkroví bude jen jeden pokoj. Moc se těším na reakce… klikně i k celku. Hezký den
Odpovědět
1
2
Ahoj, vím, že si chtěla spíž zachovat, ale podle mě to tu kuchyni zbytečně narušuje, raději bych místo ní investovala do velké potravinové skříně. Jinak u té první varianty máš myčku v rohu- to bych určitě nedávala, je k ní špatný přístup. Kdyžtak zkus poprosit uživatelku verunky, ta dělá návrhy kuchyní a moc dobře poradí.
Odpovědět
Profilova fotka
když už chceš zachovat spíž, tak určitě druhá varianta mi příjde hezky uspořádaná, ta první je takový mišmaš a nedovedu si to vůbec představit. Příjde mi, že na jídelní stůl je tam málo místa, kvůli schodům, ale třeba to zkresluje
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mne se vic zamlouva prvni varianta, akorat tu mycku bych soupla trochu vic do prostoru, u druhe varianty by mi vadilo, ze pobliz trouby neni zadne odkladaci misto a pobliz baroveho pultu bych mela radsi pracovni plochu, protoze kdyz mi tam bude prskat panev nebo bublat neco v hrnci tak to nebude moc prijemne u toho s nekym kecat na baru.. jinak ta zdena spiz by mi tam asi fakt pripadala jako rusivy element, zkusila bych tam dat potravinovou skrin a urvat nekde jinde v baraku koutek, kde by se mohla udelat chladnejsi spizka
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se líbí víc 2 varianta - posunula bych dřez s myčkou víc k rohu, ať víc místa mezi dřezem a varnou deskou. Souhlasím s ostatními, že ta spíž narušuje kuchyň a také bych volila potravinovou skříň.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, jen malý detail, u varianty č.2 pokud máš stěnu ke dveřím 2300 a špajska ti zabírá 1200, tak se ti tam dvě 600 široké skříňě nevejdou. Vím se vším se dá hejbat jak si psala :-)
Odpovědět
Spíž je skvělá věc, chválím a určitě bych si ji ponechala, žádná potravinová skříň by mi ji nenahradila (dávám si tam chladit třeba koláč atd.). Mnohem více se mi z těchto dvou líbí varianta č. 1 je pěkně vymyšlená ale nejsem zastáncem dřezu pod oknem, dala bych rohový /i když se tady hodně lidem nelíbí, mám ho a jsem maximálně spokojená/ pod oknem by se mi líbila raději pracovní plocha, myčku bych dala místo toho dřezu., u varianty č. 2 je trouba s mikrovlnkou "odříznutá" od zbytku kuchyně, pokud vyndáš z trouby něco horkého, nemůžeš si to položit hned vedle na prac. plochu, taky mi připadá, že u var. č. 2 se spolu budou "bít" dveře od špajzu a od ledničky.
Odpovědět
Zajímavé postřehy... děkuji všem. Nenapadá Vás někoho, kde by šla do první varianty šoupnout mikrovlnka? Ráda bych vestavnou... napadlo mě, že bych vedle ledničky dala ještě takovou tu vysokou sestavu trouba+mikrovlnka.... ale nechyběla by mi právě tato pracovní plocha? Zbylo by tam pak jen cca 50 cm pracovní plochy + plus ten případný bar... nevím, není to málo? Jaké máte zkušenosti?
Odpovědět
Profilova fotka
Ja som teda rozhodne za variantu cislo 2. A paci sa mi aj viac nez to, co som tu videla 3D navrh od verunky. Paci sa mi na tom navrhu, ze je pracovna plocha celistva. Vysoke skrine su pri stene spajze, t.j. jedna cela stena su vysoke skrine a druha je pracovna plocha, t.j. prac. plocha nie je rozbita na niekolko casti. Nemyslim si, ze by sa dvere do spajze bili s tymi do chladnicky - do spajze sa chodi obvykle menej casto a vzdy sa dvere na chladnicke/spajze zatvaraju. Kazdopadne keby sa dvere do spajze otvarali na opacnu stranu, tak problem odpadne uplne. To, ze by kolac z rury neslo hned niekam polozit myslim ze nie je problem - tiez to takto mame a vobec v tom nevidim problem... Tu pracovnu plochu na druhej strane by som mozno usporiadala inak - urobila tam ohyb pre barovy pult ako je to na prvom navrhu. Drez s varnou doskou by som posunula viac k oknu - drez by mohol byt mozno az pod oknom a varna doska uprostred tej dlhej pracovnej plochy... Mne by sa to takto zdalo optimalne - do istej miery by sa to podobalo nasej kuchyni a s tou sme spokojni :)
Odpovědět
@ercoma ahoj, spíž bych taky určitě nerušila,jen mi přijde, že takto v rámci linky ti ubírá celistvou pracovní plochu a narušuje kuchyni. Nevím, jak vypadá ten prostor, ale nešla by umístit vedle toho schodiště do rohu s tím, že by se do ní vcházelo z těch 80´ dveří?
Odpovědět
@jenies S tou spíží hodně bojuju... ale chtěla jsem ji mít při ruce v kuchyni. V kuchyni, kterou aktuálně využívám, ji máme mimo kuchyni, a docela se naběhám... proto jsem se tohoto chtěla v novém vyvarovat. A jiné umístění v kuchyni nějak nemůžu vymyslet :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@ercoma http://www.modrastrecha.cz/blog/verun...
Odpovědět
@verunky Jeee, děkuji... ty jsi šikovná. Teď mám alespoň trochu představu, jak by to mohlo vypadat. Si moc hodná... Já vím, bez té spíže by ta kuchyň vždy vypadala lépe a celistvěji, ale i přesto bych ji tam chtěla. Docela se mi zamlouvá ten nákres, kde je napravo lednice a vedle sestava trouba+mikrovlnka. Když bych dala spíž také napravo, byly by veškeré vysoké záležitosti na pravo. Naproti u levé zdi pak varnou desku a do levého rohu vedle okna rohový dřez. A abych měla pracovní plochu i na pravé straně, tak by ty vysoké sestavy pokračovaly pracovní plochou a pak do L ten bar... to už by mi mohla ta pracovní plocha stačit. Co myslíte, bude pracovní plocha dostatečná?
Odpovědět
Článek se načítá
@lentilkah S tou myčkou máš pravdu... teď jsem se na to dívala v kuchyni a přístup tedy nic moc... děkuji.
Odpovědět
@kulashaker1 Právě si to také nedokážu moc představit... velikost schodů se bude řešit až v průběhu za běhu :-) Tak se všechno teprve ukáže.
Odpovědět
@martaveg S tím barem máš pravdu... když si představím, že budu smažit řízky a všude bude prskat, tak by tam byl ten bar opravdu nevyužitý. Přikláním se také k variantě 1.
Odpovědět
@katty.w To jsem také při té variantě 2 řešila...pracovní plochu u trouby, asi by mi zde opravdu chyběla... jsem na ni zvyklá.
Odpovědět
Profilova fotka
@ercoma taky by to slo, ale museli by se malinkou posunout dveře. Pak bych to viděla -Dveře, lednice, trouba+m.t - špajska - myčka, dřez - roh - pracovní plocha, varná deska, odkládací plocha (pisu to jen od oka, ale takovahle posloupnost by byla dobra)
Odpovědět
já bych asi změnila schody a schovala špajzku pod ně,
Odpovědět
spíš 2. varianta,ale taky bych nedávala špíz, spíš velké potravinové skříně
Odpovědět
@verunky Myslela jsem to nějak takto... Mohla bych Vás poprosit, pokud byste měla chvilinku čas a byla tak hodná, zakreslit tuto variantu do Vašeho šikovného 3D programu? Byla bych moc zvědavá, jak by to vypadalo... Ty moje hobby programy se s tím Vaším nedají srovnat :-) Co vlastně používáte za program? Vypadá moc dobře...
Odpovědět
Profilova fotka
Neni to uplně dle mých představ, nejsem zastánce rohového dřezu, ale snažila jsem se :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, já bych to řešila úplně jinak, ale ty asi chceš mít oddělenou kuchyň od obývací části, že? Protože kdybys to chtěla mít propojené tak by sis jídelní stůl mohla dát do obývací části a ty širší dveře do obýváku bych pak zrušila a místo toho by sis mohla protáhnout kuch. linku...přijde mi že dvoje dveře do kuchyně jsou zbytečné, přístup ke schodům z kuchyně stejně bude špatný, když by se měl ten stůl obcházet... :-) z toho důvodu bych nedávala ani barový pult, jen to bude překážet... já ho do kuchyně ani nechci, stejně by mi tam asi nikdo neseděl, a poblíž bude právě taky jídlení stůl a to je i pro děti na sezení lepší určitě... baráček budete mít pěkný... :-)
Odpovědět
@hanullice Přesně tak, chci mít kuchyň samostatnou... ale je pravda, že i nad spojenou variantou jsem přemýšlela. Děkuji za pochvalu. Dívala jsem se na tvé fotky, máte za sebou už kus práce... to ti závidím.
Odpovědět
@verunky Ty jsi ale rychlá... to jsem vůbec nečekala. Moc děkuji! Musím to probrat doma... tak jsem zvědavá. Ten rohový dřez také není pro mě zrovna to pravé ořechové, ale moc bych si přála mít pracovní plochu pod oknem, tak v něčem zkrátka ustoupit musím. Teď ta kuchyně vlastně splňuje vše, co jsem chtěla... jen ještě musím zvážit ten bar. Ještě jednou děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@ercoma Mně se víc líbí ta varianta bez špajzky, co @verunky narkeslila http://www.modrastrecha.cz/blog/verun... . Takhle to tu kuchyň strašně rozbíjí a ke schodům bude špatný přístup ze všech stran. Navíc do takové malé špajzky toho asi až tak moc nevejde
Odpovědět
Profilova fotka
dobrý truhlář dobře poradí co a jak
Odpovědět
Profilova fotka
Celkově se mi ty návrhy nezdaj. Omlouvám se za kritiku, ale celkově ta kuchyň vyžaduje jiné řešení: stůl je malý (kam posadíte hosty?) a daleko od okna (málo denního světla), stůl překáží v průchodu ke schodům, bar zbytečný, je nepříjemné sedět ke schodům a dveřím zády, v rohovém dřezu se blbě myje nádobí, varná deska hned u vchodu je nebezpečná, pokud budou otevřené dveře, tak digestoř bude špatně sát, ta špajzka místnost opticky rozbíjí, lednice vedle trouby je blbost, lednice moc daleko od dřezu.
Odpovědět
Profilova fotka
No nevim teda kolik veci se vejde do takove spize, ale radsi bych mela treba dvoudverovou potravinovou skrin. Kdyby byla u schodu tak pak muze byt lednice a trouba s mw, cela velka pracovni plocha pod oknem a pak drez a sporak. Jinak ty dvoje dvere to hodne komplikuji! Kdyz tam das ten stul tak obe zidle zasahuji hodne do prostoru.
Odpovědět
@komenska Není za co se omlouvat... Co člověk, to názor.
Odpovědět
@verunky Dobrý den, mohla bych Vás ještě poprosit, jak budete mít chuť a čas, o provedení změn v již načrtnutém návrhu? Zvažuji, že bych zrušila vysoký panel s troubou a mikrovlnkou - troubu bych měla klasicky pod varnou deskou, a vestavnou mikrovlnku bych dala do některé ze spodních skříněk pod pracovní desku, zřejmě vedle lednice. Tím bych získala větší pracovní plochu... Rovněž bych posunula varnou desku blíže k dřezu abych z každé strany od varné desky měla stejně velkou pracovní plochu, a tak vedle digestoře z leva dala ještě jednu vrchní skříňku. Také si pohrávám s myšlenkou celé kuchyňské linky až ke stropu, často takové řešení vidívám a vypadá to pěkně.... mohla by jste mi prosím pomoci s vizualizací? Ráda bych viděla jak by mohl takový návrh vypadat. Co na něj říkáte? S odstupem času mi přijde pracovní plocha malá, proto jsem k tomuto přistoupila. Zatím jsem tedy u nikoho mikrovlnku pod deskou neviděla, ale jiné řešení mě nenapadá... nechci mít mikrovlnku z praktického hlediska ve vrchní skříňce. Nebo Vás napadá jiné řešení? Předem moc děkuji, M.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?