Poraďte prosím, kam v lince umístit myčku, dřez. atd.

Profilova fotka
Uvítám jakékoliv připomínky k návrhu kuchyně. Linka bude do tvaru L + varný ostrůvek (jeho umístění je vyznačeno na podlaze). Potřebuji hlavně poradit, kam umístit myčku a dřez... Zatím je mým favoritem návrh na fotce ale nevím, na kolik je toto rozmístění praktické (nebo nepraktické??). Co šuplíky - stačí ??(další budou ještě ve varném ostrůvku) Místo Space corneru budou možná jen zalamovací dvířka a klasické police... Prosím RAĎTE, RAĎTE!!!! Už jsem z toho vymýšlení mírně zoufalá :-S
Odpovědět
Ahoj, kuchyň plánujeme hodně podobnou, i co se týče rozměrů, a myslím, že místa bude dost. Místo space corneru bych také dala normální police, zdá se mi, že do nich popřípadě dáš víc než do šuplíků. Osobně bych přesunula myčku a dřez pod okno a varné centrum na ostrůvek (pokud to ještě jde). Pokud ne, tak varnou desku místo myčky kde je na obrázku a myčku i dřez pod okno, ale více ke straně abys měla větší pracovní plochu :) Hodně sil při vybírání :)
Odpovědět
@catt82 Také plánuji podobně rozmístěnou kuchyň a doporučila bych ti dát myčku co nejblíže dřezu a to z jednoho důvodu. Občas musíš třeba z hrnce nebo talíře něco vylít nebo opláchnout, než to dáš do myčky, tak aby jsi si nepocákala podlahu. Stejně tak pod dřezem většinou bývá odpadkový koš, takže zbytky z talíře hodíš do koše a pak šup nejkratší cestou do myčky.
Odpovědět
Profilova fotka
@catt82 myčku bych dala hned vedle té vysoké skříně s troubou a mikrovlnkou, hned vedle bych dala skříňku na dřez tak, aby odkap dřezu směřoval do toho rohu. Varnou zónu bych nechala tam, kde ji máš kreslenou, okno na odvětrání bohatě stačí, když tam máš takhle okno, digestoř není nutná. Do ostrůvku bych dala hlavně skříňky s šuplíkama.
Odpovědět
Profilova fotka
@pettunie @kofinka @bbn děkuji za postřehy! Zkusím si tu myčku překreslit pod okno, jak to bude vycházet rozměrově... Linka už se totiž nesmí moc zvětšit (zleva budou posuvné dveře a zprava bude zase jídelna...) Jinak to, co je zakreslené na obrázku pod oknem je dřez :-D Když se na to teď dívám, tak to fakt vypadá jak varná deska... Indukce bude právě na tom ostrůvku, co tam není zakreslenej. Jinak dřez jsem hodila pod okno taky z toho důvodu, že potřebuji mít na lince ještě prostor na postavení většího presovače a rychlovarné konvice... (okno je jen 15 cm nad linkou).
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka Já si právě říkala, že to není moc daleko od toho dřezu (po té úhlopříčce to může být tak 40 cm) a že to bude praktičtější kvůli vyskládávání nádobí do horních skříněk a šuplíků do ostrůvku...Že mi ta otevřená dvířka tam nebudou zavazet. No nic, jdu si to překreslit ;-)
Odpovědět
pozor na tu myčku. tak jak je teď, tak když se otevře, bude zasahovat do prostoru dřezu, takže se u něj nebude moct stát, nebo jen dost nepohodlně (zkus si tam představit zabraný prostor tak 60cm od myčky). takže taky radím dát vedle dřezu. mě osobně se zamlouvá víc varianta,kterou už radila @bbn myčka vedle vysoké skříňky a vedle dřez. na té straně pod oknem pak můžeš mít samé výsuvy, což udělá dost úložných prostor. plánuju trošku podobné uspořádání a měla jsem strach z toho, ze při tomto řešení (vysoký blok a na to navazující myčka+dřez) nebudu mít odkládací prostor pro horké věci z trouby, ale ty tam budeš mít ještě varné centrum a navíc jsem se dotazovala přímo u výrobce granitových dřezů (konkrétně franke, který mám vybraný) a od tama mi odepsali, že není problém odložit na odkapovou plochu i horký plech/pekáč z trouby.
Odpovědět
Profilova fotka
Co moc nechápu, jsou dřezy pod oknem. Proč? Až budu večer chtít umýt nádobí, ani na to neuvidím, protože do okna si světlo nedám. Souhlasila bych nejvíc s návrhem bbn.
Odpovědět
Profilova fotka
@clifulka záleží v jaké výšce okno je, tady je vysoko a asi pod ním bude parapet, tudíž se světlo dá instalovat pod parapet....my tam máme led pásek a svítí jako ďas:)
Odpovědět
@clifulka pokud máš myčku tak toho nádobí ručně moc neumýváš a to málo můžeš umýt během dne :) A pokud nebude v místnosti jen jedno cetrální světlo, ale např. bodovky tak nad dřezem bude vidět dobře.
Odpovědět
Budu to mít podobně jako ty jen na druhé straně..ja osobně bych to nechala takhle.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pettunie @bbn @maffi. Tak dnes mi přišla vizualizace ze studia, dle mých požadavků. Je trošku podobná té mé - jsme asi naladění na stejné vlně :-D Tak a teď poraďte, co je z které vizualizace lepší?? Roletka ano-ne, sestava trouba+mikro uprostřed-na kraji, ... U této alternativy mi přijde, že je těch šuplíků fakt málo... A co se týče dřezu - netrvám na umístění pod oknem. To okno tam je kvůli přirozenému osvětlení kuchyně. Ten dřez jsem dala původně pod okno z toho důvodu, abych si neubírala místo z plochy u stěny, kde můžu mít něco postaveného (kávovar, konvice, chlebník, apod.). Pod okno nedám nic, páč je jen 10-15cm nad linkou... Osvětlení dřezu myslím také není problém - buď led pásek umístěný pod parapetem, jak psala @nylo nebo přidat ještě jedno světlo přímo na strop nad dřez (aby si člověk nestínil). Jinak jste mi nasadili brouka do hlavy s tím umístěním myčky a dřezu vedle sebe...
Odpovědět
trouba a mikrovlnka se mi líbí uprostřed vysokého bloku. nevím, co z toho je lednice a co spižní skříň. osobně bych dala lednici blíž dřezu - vytáhneš a potřebuješ třeba opláchnout nějaké věci, tak ať je to blíž. roletková skříňka je určitě praktická, schováš tam všechny spotřebiče, když je nebudeš zrovna potřebovat, ale vzhledově mi tam osobně moc nepasuje. já mám raději čistější a jednodušší vzhled a jen horní skříňky všechny stejné mi k tomu sedí víc. ale záleží, co se bude líbit víc vám. jinak jsem pořád zastáncem varianty myčka a dřez vedle sebe. doporučuju na zem rozložit krabice/noviny/cokoliv pro představu toho, jak to rozměrově bude. budeš stát u dřezu a když bude myčka otevřená, abys ji naplnila (a přitom něco sem tam opláchla), tak tam budeš mít strašně málo místa na otočení se. nehledě na to, že když budeš mít na talířích nějaké zbytky a budeš je chtít seškrábnout do koše, tak ho ani neotevřeš, pokud bude pod dřezem. měla jsem vymyšlené přesně takovéto řešení v rohu myčka-dřez a holky mi to na jiné diskuzi taky vymlouvaly. ale třeba se objeví někdo, kdo řekne, že to tak má a že je to funkční řešení, protože v hodně kuchyních a návrzích to tak vídávím.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@maffi. Moc děkuji za názor! Po srovnání mého ručního výtvoru (bez roletky) a návrhu ze studia (s roletkou) jsem definitivně roletku odpískala. Původně jsem ji chtěla, ale to jsem ještě nevěděla, jak to vyjde prostorově. Nechci ji tam cpát za každou cenu a je fakt, že bez ní kuchyně vypadá prostě líp a bude taky určitě prostornější ;-) Zítra zkusím ten tvůj fígl s novinama - snad mi to konečně pomůže rozseknout, kam s tou zatracenou myčkou :-D :-D :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?