Používáte digestoř?

Profilova fotka
používáte opravdu digestoř nebo ho máte jen proto že se to musí a moc ho nepoužíváte?? já bych nejraději digestoř vůbec nedávala (nebo jen tu cirkulační) a bylo by. do ted jsem se bez digestoře obešla :( v domečku je vývod v rohu a já nechci mít desku v rohu a sekat se tam nebude. :-|
Odpovědět
1
2
My zatím bydlíme v paneláku a digestoř jsme používali jen ze začátku. Máme jen tu na ty filtry a přišlo nám, že to stejně nemá moc efekt, takže jí už vůbec nepoužíváme. Ty komínové asi mají lepší tah, takže věřím, že ty to odsají dobře..
Odpovědět
Profilova fotka
@malecek Stačí umístit horní skříňku výš nad varnou desku (menší skříňku), takže jde to i bez digestoře. Záleží, jak moc vaříte a jak jste citliví na pachy... To je hodně individuální. Určitě se spousta lidí spokojí s otevřením okna. Ale k otázce vývodu v rohu: jednoduše se táhne roura nad horními skříňkami od digestoře k vývodu. Může se schovat v sádrokartonu nebo ve skříňce nebo na ni udělat speciální "skříňku". S uhlíkovým filtrem má digestoř o dost menší tah, většinou je to i popsané v informacích o výrobku.
Odpovědět
se podělím se svou zkušenosí ..... máme teď v bytě takovou nějakou lacinou podskříňkovou digestoř s nevalným výkonem a v neděli jsem pekla v troubě kuře a nezapla ji, protože jsem chtěla klid .... za půl hodiny jsem otevřela skříňku nad digestoří a vše tam bylo totálně promáčené a mastné (čaje, ubrousky, utěrky, ....), takže jsem okamžitě změnila na tu naši chudinku digestoř názor a klaním se jí, protože jsem si do této chvíle nedokázala představit jakej brajgl dokáže odsát ..... toš tak ;-) Já bych digestoř určitě dala, pokud to finance dovolí šla bych do co nejtiššího modelu (ani nezjistíte, že odsáváte a vše jde do aleluja) :-) Hodně lidí ji nezapíná právě proto, že je hlučná ;-)
Odpovědět
My máme digestoř a jelikož máme spojený obývák s kuchyní, tak si vůbec nedovedu představit, že bych ji při vaření či pečení nezapla. Máme výkonnou s odtahem ven (pokud jsou jen na filtry jsou o ničem - hlavně v domě, kde má člověk možnost odtahu ven, mi to přijde jako vyhozené prachy). Odsaje vše - vlhkost, páru (lépe se mi i vaří, protože před obličejem nemám mlhu), pachy, když ji zapnu na plný výkon a pootevřu okno (ne že by to přefiltrovalo to okno, digestoř je fakt hukot, takže to pomůže vyměnit v místnosti vzduch), za 10 min. mám po smradu. Kdybych to měla řešit jenom oknem, větrala bych ten smrad dva dny a ještě bych měla v domě chladno. takže pro mě je digestoř velmi užitečný pomocník. Digestoř lze napojit pomocí flexi hadice kamkoliv. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
nedovedu si představit vaření bez digestoře ani minutu.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje hmm tak to je dobré. o té prodloužené rouře jsem na internetu četla, jen nevím kdo by mi to technicky dovedl ke zdárnému konci a hlavně aby to nebylo vidět...
Odpovědět
Profilova fotka
a jakou teda koupit když bych to nechávala prodloužit do boku tou rourou? koukala jsem na heureku ale je tam toho tolik že jsem se úúplně ztratila :( hlavně ne nějakou předraženou.
Odpovědět
Taky digestor a pouzivam stale, ikdyz mam okno. :-)
Odpovědět
@malecek Nám digestoř napojovalo kuchyňské studio a pokud jde o zakrytí roury, tak sádrokartonář. My máme Faber a ohledně napojení nám poradili přímo ve firmě. Vývod ven máme přímo za digestoří, takže viditelnou rouru nemáme. Akorát nechápu... ten vývod do rohu jste si dali sami nebo máte dům po někom a tam už to tak bylo?
Odpovědět
Profilova fotka
je to hotová novostavba, takže už to tam je hotové :( a zase to bourat? mě odvezou :( to raději tu delší rouru...
Odpovědět
@malecek digestor recirkulačný mám momentálne doma-je to iba kus nábytku-žiadny účinok-vyhodené peniaze mala som s vývodom von a pri prerábke kuchyne sme ho zamurovali,že však sú aj recirkulačné-čo bola fakt chyba....
Odpovědět
Profilova fotka
@staronova dobré vědět
Odpovědět
Článek se načítá
@malecek Aha, no ale jak říkám, jde to napojit i rourou, ale budete ji muset něčím zadělat, jinak by to nebylo pěkné.
Odpovědět
@alcar Jakou máte prosím digestoř, značka a výkon. Budeme muset nějakou koupit, tak pátrám co je dobré a účinné.... Díky
Odpovědět
@ivpe Máme Faber Stilux, info určitě dohledáš na netu. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
našla jsem někde na netu fotky jak předělávali kuchyn a tu rouru vedli přes skřínky tak to ukážu lidem co nám budou vypočítávat kuchyň at mi k tomu něco řeknou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@malecek Sádrokarton bude určitě nejelegantnější, ale dá se to určitě přímo zakomponovat do kuchyně. Máte už hotovou kuchyni? Jestli ne, tak vám můžou v kuchyňském studiu vymyslet nějakou dřevěnou lištu nebo poličku nebo přímo horní skříňku. Záleží, jak si představujete kuchyni. A k digestoři stačí jen dokoupit tolik metrů flexibilní roury, aby stačila od cca 70 cm nad linkou po strop a pak na délku mezi digestoří a vývodem ve zdi. U stropu se ohne a jediný problém je ji zakrýt, pokud netoužíte po technickém vzhledu jako ve fabrice. ;-) Ale ještě mě napadá jiná věc, digestoř se může vést na půdu... Dá se vést i skrz skříňky, ale je to zbytečná ztráta prostoru. Tchýně tak má přes skříňku s digestoří a jednu polici ve vedlejší vysoké skřínce. Vyřízne se jen otvor do rámu, ale podle mě je to fakt škoda.
Odpovědět
Profilova fotka
půdu nemáme :-) já jen furt nevím jaký typ žádný mi nepřijde technicky vhodný :(
Odpovědět
@malecek zatim žijeme (skoro 2 roky) bez digestoře, protože furt na ní nějak nezbývaji penízky :-D.....jediný, v čem mi chybí je jen, když něco dýl smažim a olej už se začíná pomalu přepalovat :-p, jinak vůně z jídla nám doma nevadí :-)...vlhko nemáme díky aereco systému, takže pohoda.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem si nikdy pořádně na používání digestoře v kuchyních nezvykla,ať jsem měla jen obyčejnou na filtry,či teď kvalitní s odtahem ven...Já si radši kolikrát otevřu na chvíli dveře z místnosti na zahradu a mám vyvětráno za pár sekund,než si vzpomenout zapnout digestoř.Manžel vařenou stravu nejí vůbec, já jen málo přes zimu,takže pravidelně vařím jen synovi,dejme tomu ob den a na tuto frekvenci bych se klidně bez ní obešla zcela... ;-)
Odpovědět
vobec ho nepouzivam, radsej otvorim okno
Odpovědět
nemáme, nepotrebujeme. Keby som to vedela skor, tak ušetrím, pretože tam teraz mám dieru v zástene a musím kúpiť. bývame tretí rok, spojený obyvák s kuchyňou a každému by som radila nedávať...zbytočný rámus...
Odpovědět
Profilova fotka
Já ne, jen světlo z ní...:)
Odpovědět
Profilova fotka
Ach jo......taky řeším jakou koupit. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Já ji používám jen jako osvětlení, jinak vůbec. Radši při vaření větrám.
Odpovědět
Profilova fotka
@evercila pokud nevaříš tak ji dávat nemusíš, ale pokud se každý den vaří tak ji doporučuji, tchýně ji nemá a pořád musí mýt okolo mastné skříňky.... @aimea těžko budu dvě hodiny větrat když se děla guláš.... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 Tak já ty dvě hoďky dovedu větrat klíďo píďo (pokud teda není venku -15°C) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@aimea tak to máš dobrý, teď je kolem nuly a stačí mi vyvětrat max 10min ;-) za dvě hodiny by tady byla slušná kosa :-D
Odpovědět
@petrsv1000 vařím, aj vývar 3 hodiny, i guláš. A taky peču. Když se něco přípálí, vyvětrám oknem. Mastné mám normálně, já stejně každý týden utírám vlhčeným obrouskem zástěnu i skříňky. Dělala jsem to i na bytě, kde jsem měla digestoř a taky jsem jí nepoužívala. A to odsávání mi vůbec nechybělo.
Odpovědět
máme novú - asi mesiac, kupovali sme v IKEI. Máme ju hlavne kvoli svetlu, sme si naň veľmi zvykli- keď čučím do hrnca tak nech aj niečo vidím :-) Chceli sme s odsávaním von ale v drevostavbe to bolo komplikované a drahé a nakoniec manžel vyhlásil, že mu ten hluk z nej aj tak vadí - takže otvárame okno a digestor je iba kvoli osvetleniu
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?