Pračka v kuchyni

Dobrý den, prosím o fotku případně popis místa kde máte v kuchyni umístěnou pračku. Stavíme dům s obytným podkrovím. Pračka bude umístěna v horní koupelně. Ovšem do budoucna se počítá s ložnicí dole a spodní koupelna je tak malá že se tam pračka nevejde- zbývá jen umístění do kuchynské linky. Jak jste takovou situaci řešili? Nechali jste si vyrobit linku kde už bylo počítáno s místem pro pračku a tam se pak jen "vyhodila" skřínka/dvířka a postavila se tam pračka? A jak je to s místem pro pračku třeba u skládaných kuchyní třeba z aska,ikei,sika..?-Jak tam se to řeší? Děkuji za vaše rady. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/... https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/...
Odpovědět
My máme v kuchyni nevestavěnou pračku i myčku. Kuchyň je celá z IKEA, takže korpusy jsou vyšší a spotřebiče se pod desku vejdou. Desku jsme na konci zakončili laminodeskou (využili jsme nejlevnější dvířka z IKEA a pro větší pevnost jsme dali dvojitou). Prostor pro myčku s pračkou vychází o šířce 110 cm, tak počítejte s tím, že klasická šířka 60 cm jedné skříňky bude asi málo. Ale jinak si myslím, že není problém skříňku pračkou nahradit. Naše pračka je cca 40 cm hluboká (tedy mělčí, než obvykle), ale myčka je klasicky hluboká. Hadice pro vodu a odpad se vejdou pohodlně, protože pracovní desky má IKEA 63,5 cm hluboké. Fotku mám v albu.
Odpovědět
@verunky jéé.. to je nějaká speciální "vestavěná" pračka.. nebo je "klasická" a jen tak pěkně "zapasovaná" do kuchynské linky?
Odpovědět
Profilova fotka
Máme pračku v panelákové kuchyni pod varnou deskou a. Myčku pod troubou (jinak se to šířkově nevešlo), jen nám truhlář "posadil" kuchyň na vyšší nohy a deska je ve výšce 88 cm. Pračku mám u dveří a myčku vlevo od dřezu. Je to tu malé fotka asi moc nevyjde :). Jsem spokojená už 8 let.
Odpovědět
Profilova fotka
Vyfotit to fakt nejde, nemáme to schované, na myčku je místo široké 61 cm, na pračku vycházelo víc tak jsme to nechali (67), trochu vystupují vůči skříňkám asi o 2 cm, kvůli zapojení vzadu. Ale v podstatě lícují s deskou Ta pračka z odkazu je asi jen 40 cm hluboká? My jí tedy máme jen 40 cm ale asi by se vešla i 60 ka, myčka je klasická 60x57? To už si nepamatuji ale trochu místo za ní je kvůli napojení.A oboje je to svedené do odpadu dřezu (je to v podstatě nouzovka, ale funguje skvěle). Dřez je uprostřed šířka celé linky asi 2,5 m.
Odpovědět
@puhelin @tulda27 děkuji .. ted mě zaujalo že na pračku v lince bude asi potřeba vyšší pracovní deska :-| což mě tedy netěší. (jsem malá) Jak vysoko se dělá pracovní deska standard? a o kolik to pračka zvedne?
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem malá a těch 88 na práci mi nevadí. Jen další skříně zvedla ta trouba. Ale to není nutné, když bude jinde (tady to nešlo musela bych se vzdát myčky tak to bylo jasné), standardní výška co tu byla byla 85 cm. Ale lidé si to dělají podle sebe i vyšší.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám pračku v kuchyni a nic extra jsem kvůli tomu nedělala. Linku mám ve výšce 86 cm a pračka se tam vešla. Nemám jí v ničem zabudovanou, je vidět. Hluboká je stejně jako linka.
Odpovědět
@mrkni1 Na pračce je takový poklop, který lze oddělat a může se podsunout pod standardní výšku desky. Já mám 160 cm a ta ikeácká výška kuchyně mi vyhovuje (sokl 8 cm + korpus 80 cm + deska 3,8 cm). Menší bych už mít nemohla.
Odpovědět
Profilova fotka
@mrkni1 bud se da poridit vestavna nebo i volne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Měla jsem pračku vestavnou a počítalo se s ní přímo při návrhu a realizaci kuchyně. Do mini panelákové koupelny by se nevešla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máma má vestavnou pračku pod spižní skříní
Odpovědět
Článek se načítá
@ludva A pračka tam byla dodaná později nebo se s ní počítalo už při návrhu a realizaci kuchyně?
Odpovědět
Profilova fotka
Pračku (volně stojící) máme vedle kuchyňské linky a z druhé strany je zeď. Na pračce je kávovar a mlýnek na zrnkovou kávu. :-) Hluboká a vysoká je stejně jako linka.
Odpovědět
Profilova fotka
@mrkni1 S pračkou se počítalo již při návrhu a teď mi došlo, že je volně stojící, zasunutá ve spižní skříni bez dveří. Nad pračkou je vestavná mikrovlnka a pak špajzka. http://www.marhok.cz/vyroba-nabytku-f...
Odpovědět
@ludva děkuji -pěkné kuchyně..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?