Pracovní deska a zástěna - vaše názory

Dobrý den, chtěla bych Vás moc poprosit o rady ohledně kuchyně. Nevím si rady s barevností. Máme jasno v tom, že chceme kombinaci světlé a tmavé dřevo (na návrhu není finální dekor, jen ten který byl k výběru). Jen si nevím rady s pracovní deskou a zástěnou. Tmavou jako mám na návrhu nechci, není tam okno a bojím se, že by to bylo moc tmavé. Přemýšlím o světlém betonu od Eggeru + granitový dřez šedý kámen. Nebo dát pracovní desku se stejným dekorem se spodními skříňkami a zástěnu třeba bílou? Už jsem zoufalá! :D Přidávám ještě fotku z malování (prosím o shovívavost, jsem antitalent na jakékoliv kreslení :-D ) - chci protáhnout barovou desku až na strop- přikládám i inspirační foto + přidat nějaké poličky na volnou stěnu Jinak budu ráda i za rady ohledně rozdělení zásuvek atd., v návrhu vůbec není úzká zásuvka pro příbory, ale to se bude ještě řešit. Děkuji za Vaše postřehy, je to má první kuchyň, tak si ráda nechám poradit.
Odpovědět
Profilova fotka
barovou desku až ke stropu jakože bude oddělený jídelní stůl od linky stěnou? to bych nevolila... jednak by byla kuchyň ultratmavá a jednak zbytečně uzavřená, až stísněná. Úložných prostorů vypadá že je spousta, šuplíky určitě doporučuji v množství ne malém - např. místo skříňky vedle dřezu, pod varnou desku, k "baru" (tam nevidím co je). Šuplík na příbory / vařechy nedávej nikam daleko, ale co nejblíže centru vaření/mytí (tedy třeba pod tu varnou desku). Jaký význam mají schody kolem varné desky? schválně ji chceš mít sníženou? schůdky vidím jako velmi nepraktické (a taky se mi nelíbí, ale to je osobní), jak na údržbu, namáhání hran, tak na všednodenní vaření. Pokud jsi malá, sniž celou výšku pracovní plochy. Co do barev - šedý světlejší beton je dobrý nápad, měla jsem ho v bytě a není na tom vůbec nic vidět - od drobků přes blemcy po případné škrábance, za 6let se vůbec nezničil, furt jako nový. Na zadní desku pak můžeš dát cokoliv kontrastního - bílou nebo nějakou veselou barvu, nebo akcent, co to rozsvítí. Takhle kuchyně působí trošku smutným, fádním dojmem, barva by jí slušela (ty vzorové na fotkách jsou plné slunce, což bez okna nedocílíš). Porozhlédni se po vliesových tapetách, grafoskle, omyvatelných barvách a dlaždičkách - dneska je takový výběr, že nevím co dřív, potřebovala bych aspoň čtyři kuchyně, abych uplatnila všechno hezké, co jsem našla :-) Možností je také dát zástěnu ze stejného materiálu jako pracovní desku (třeba ten beton), také by se to nijak netlouklo a protože je stěna poměrně krátká, nebylo by to nějak moc masivní, ale bacha na tu až přílišnou neutrálnost barev. (tapeta nebo barva se dají krásně změnit, pokud se ti přestanou líbit).
Odpovědět
@zuzekk Moc děkuji za názor! :) Barovou desku jsem myslela, jak jsou dva poslední obrázky. Jinak šuplíky jsou na druhé straně u baru, vedle umyvadla je myčka, takže tam být nemůžou. Ano chtěla jsem sníženou varnou část, mám jí takhle v současném bydlení a nemůžu si to vynachválit. Jsem malá 160 cm. O tom celkovém snížení jsem ani neuvažovala, jelikož je pro mě zase lepší mít vyšší část na přípravu jídla a na mytí, ale určitě je to vše o zvyku, ale tohle bych neměnila. Co se týče barev. Přiznávám jsem srab! :D Celý život jsem žila v bytě, kdy každý pokoj byl v jiné barvě a upřímně i pruh barvy ve mně vyvolává svíravý pocit :D Nejlíp se cítím v bíle malovaných místnostech. Ale rozumím tomu co mi chce říct. Včera jsem ještě hodně brouzdala a našla jednu fotku, u které se mi to řešení taky moc líbí- světle šedá deska a zadní stěna stejný dekor jako spodní skříňky do výšky horních skříněk (přikládám). A zbytek stěny by barvu asi přežil, co myslíš?
Odpovědět
Profilova fotka
jo taak, tak to je pěkné! (deska) ok barevnost - jde taky o "barvu" dřevo dekoru - čím světlejší, tím je na zadní desku vhodější, prostě se braň tmavosti. Mě se to úplně nelíbí, kuchyň mi připadá taková monolitická - stejné spodní skříňky, deska, horní skříňky. Na obrázku to vypadá dobře - ale je to i tím, že je linka hodně vzdušná, není uzavřená, bez skříňové stěny a ještě nasvícená - pak si to můžou dovolit vystajlovat takhle. Btw - není obrázek od Sykory? vypadá to na stejnou linku, co jsem měla v bytě (a je super :-) ) Jestli máš ráda bílou - dej jí tam. Možnosti: sklo, bílá omyvatelná barva nebo tapeta, obojí lze ještě přelakovat a údržba v pohodě (nebo dát sklo jen za sporák/dřez), nebo bílé dlaždičky - ty jsem měla v merku já, ale mám bílou kuchyň, tak jsem nakonec volila jinak, abych to nepřebělila. Do dřevodekorové kuchyně budou luxusní a krásně ji pozvednou. (obrázky jsou jeden typ dlažek, který mi neprošel přes manžela, nevnucuju, jen ukazuju, co oslovilo mě) Jinak barvu snese kuchyň zejména v horních partiích v pohodě..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?