Aká je dřevěná pracovní deska z Ikea?

Zdravím všechny :-D Potřebovala bych , aby jste se mnou podělili o vaše názory na pacovní desku do kuchyně. Kuchyň budu zařizovat sice až během příštího roku, ale člověk nemůže nikdy začít včas :-) Moc se mi líbí dřevěná pracovní deska z ikea, ale dost mě děsí jedna věc....a to údržba!!! Nemátě někdo s touto pracovní deskou zkušenosti???? Další alternativa pracovní desky je klasick tvrzená laminátová, pravděpodobně v imitaci dřeva a určitě ta 4cm.....Díky za reakce 8-)
Odpovědět
zuzito, drevenou desku jsem zazila u kamaradky nedavno..ma taky linku ikea..a hrozne se mi libila..proste vypada prirodne..ale musi se taky hodit do interieru..ja mam takovou pojizdnou pracovni desku taky drevenou z ikea..udrzba je jednoducha..poridis si olej na udrzbu dreva, kterym celou desku osetris, aby se do ni nevsakovala voda a budes pravidelne desku olejem natirat..akorat si musis uvedomit jednu vec..ta deska bude tim olejem i pouzivanim tmavnout a bude vypadat opotrebovane..v tom je krasa dreva..drevo vydrzi na veky, ale projevi se na nem historie pouzivani..u laminatu tohle nehrozi, ten zustane porad stejny...
Odpovědět
Nám se v Maxx kuchyních strašně líbila dřevěná, ale sama slečna nám řekla, že bychom byli otroci té desky. Ale vybrali jsme si tam nádhernou šedivou, ale jelikož nám to nakonec oni dělat nebudou, ale necháme si to udělat od truhláře, tak se obávám, že jí neseženeme. Ale byla krásná, slepené z více plátů (nevím, jak to vysvětlit) a tím tam šel pěkně zafrézovat dřez, aby byl v jedné rovině s deskou, když se přejede rukou. Je to sice detail, ale působilo to luxusně. No ale jenom samotnou tu desku nám spočetli za 36.000,- :-|
Odpovědět
Jé, díky za reakce:) Neměla jsem čas na diskusi :-| Tak by mě samotnou zajímalo, pro jakou alterantivu se nakonec rozhodnu :-D Ta dřevěná deska z ikea mě láká i svou cenou...je přece jen na dřevěnou desku za dobrý peníze a navíc má úžasné kouzlo....Tmavnutí desky se nebojím...spíš se bojím vyditelných fleků třeba od hrnců či od jídla, které barví...a myslím si, že toho budeme mít dost a dost s dozařizováním baráku a na starost o desku už nebudou síly...Nehledě na to, že manžel odmítnul desku nějak extra udržovat. Nedávno jsem náhodou viděla ty vyšší laminátové desky...Jedna sada byla 38mm a druhá kolem 6cm...Oboje vypadalo skvěle:) Za tu 6cm však chtěli asi 2500,- za bm, což mi přišlo dost....za tu 4cm byla cena kolem 1400,- a byli docela pěkné imitace dřeva... Kamelko, ta deska o které píšeš musí vypadat krásně...ale pokud máte daný limit na zařízení kuchyně, tak se ta cena za desku docela projeví, co????
Odpovědět
zuzito: no oni měli totiž zrovna v tu chvíli akci 6 spotřebičů Bosch zdarma, tak holt tu akci museli někde dohnat. My jsme si tam šli jen pro inspiraci a nakonec jsme se tam inspirovali tak, že jsme celou kuchyň vymysleli jinak, lépe. Ale slečna tam nám to pořád chtěla namalovat a ukecat a jelikož to tam je zdarma, tak jsme jí nechali. Řekli jsme jí naší představu, takže jsme si to stejně vymysleli skoro sami, no a tak nám to i spočetla - na 183.000 - a z tý částky mi teda deska za 36.000 přijde jako pořádná položka na to, že je to jen deska. Ale byla krásná, asi podobnou těžko dostaneme :-(
Odpovědět
Kamelko, to je maso :-p 183000,-??Tomu se můžu jen smát :-D Nejsem mimo mísu, taková kuchyň může vyjít i na půl melounu,ale to je úplně jiná sféra...ta vaše kuchyň taky asi není úplně nejdražší, ale stejně je to balík....Já mám spočítanou kuchň na asi 80000,-..Líbí se mi v ikea bílá stät:)...Musíme být rozumní, stavíme a penízky se kutálý ohromnou rychlostí....takže potřebujeme každou kačku.... To by mě zajímalo, kolik bych dala v Maxx kuchyních za tu naší kuchyň 8-)
Odpovědět
zuzito: no já doufám, že se vejdeme do 100.000,- i se spotřebiči, plus pak samozřejmě navíc budou dlažby, obklady, židle atd. Děláme i koupelnu a záchod, takže se taky hodí každá kačka. A ze zbytku pak ještě chceme všude udělat dveře Sapeli. Ale pokud stavíte, tak máte výdaje úplně v jiné dimenzi než my. Jako v Maxx kuchyních je to palba (i když já čekala, že to bude stát ještě víc), ale je to tam nádherný. Pro mě to byla obrovská inspirace. Kdyby mi to nebylo hloupé kvůli té slečně, šla bych se tam ještě pokochat. :-)
Odpovědět
Kamel, nakoukla jsem k tobě na fotky ;-) Kuchyň vypadá moc hezky....jednoduchá a na panelákovou kuchyni i celkem prostorná....Rekonstrukci bude brát tedy z gruntu, co??? Ohledně koupelny, tak tu budete mít taky pěknou 8-) My jsme začali zařizovat trochu v duchu takové klasiky....Máme koupenou dlažbu od Raka...chilli, jestli ti to něco říká...taková osudová přitažlivost...Kachlový krbový kamna, tu bílou prkýnkovou kuchyni a dřevěnou podlahu :-) Koupelnu máme jednu takovou bambusovou a druhá se bude zařizovat až bůh ví kdy :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky :-), já uvazuji o imitaci dreva, o laminu. Problém je, ze se porád nemuzu rozhodnout, jaké drevo. Nejdríve se mi líbily takové ty parketky, jenze protoze budeme mít parkety na podlaze (dubové), tak se bojím, ze by se to bilo. Potom jsem myslela, ze wenge, ale to jsem ted videla a vubec se mi to nelíbí ...je to takové tmavé a jednolité. Nevíte, jaké vsechny imitace dreva delaji?
Odpovědět
zuzito: no ono je to prostorné, protože je to takhle dobře vyřešené a bude vlastně využité to místo pod oknem. Já bych tam ani roh jinak neměla, protože tam mám vykouslé stoupačky. Rekonstrukci budeme brát z gruntu, to jo...už se děsím, bude to tam jak na staveništi... Jinak chilli znám a jsou to moc pěkné obklady, to budete mít moc pěkné. A Rako je nejlepší! bublina25: jaké všechny imitace dřeva dělají, to netuším. Mě se líbí šedá, žádná napodobenina kamene, ale jen taková šedá flekatá...těžko popsat. Jaká budeš mít dvířka kuchyně? Já budu mít linku z javoru, a řekla bych, že když už je linka ze dřeva, není hezké dávat imitaci dřeva na desku. Těžko to sladíš a spíš se to bude třískat. Ale pokud budeš mít dvířka nějaké barvy, třeba bílou, červenou, tak bych řekla, že pak je to moc hezké, když je deska jako dřevo. Ale to je jen můj subjektivní dojem. Prd tomu rozumim. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
No, dvířka bych chtěla lesklou bílou folii :-) ...takze myslím, ze to bude hezké se drevem .....jen se bojím, té podlahy, aby se to nebouchalo :-). Ty budes mít javorovou? Jako imitaci nebo jdes do masivu? to je pak asi pekný problém s údrzbou :-)
Odpovědět
bublina25: tak pokud budeš mít bílou fólii, tak to bude s tou dřevěnou deskou krásné. Já taky strašně moc chtěla bílou linku, ale pak mě od toho odradil truhlář, že ty bílé klasické fólie žloutnou, že to chce kvalitnější a ty jsou dost drahé. :-( Byl to můj sen. Snad bych tomu ani nevěřila, kdybych neměla bílý nábytek v koupelně, který totálně zežloutl. A to tam není ani plyn jako v kuchyni. Tak si radši připlať. Já budu mít javor dýhu s ABS hranou, dvířka bez jakýchkoli prolisů či zkosení. Chtěla jsem právě tu bílou, tak jsme zvolili co nejsvětlejší dřevo.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to mě vubec nenapadlo, ze by to mohlo zezloutnout ...já tedy budu kupovat normálne od truhláre na míru, a doufám, ze to nebude zádný sunt ...nevís, zda se o to musí nejak speciálne starat, aby to nezezloutlo? ...no, tak tedy jeste mozná promyslím barvu. Jenze proc jsem dosla k bílé bylo, ze bych chtela zed v kuchyni a v jídelne zelenou a jinou barvu na kuchynskou linku jsem nevymyslela, aby se to hodilo k té zelené :-)
Odpovědět
Článek se načítá
bublina25: mě to taky nenapadlo, a to to mam v tý koupelně fakt žlutý, až když mi to řekl, tak mi to došlo. My budeme dělat i koupelnu, takže bílá už nesmí ani tam. Ty jsi jak já, já jsem si umanula, že chci žlutou stěnu u jídelního stolu a teď bych tomu chtěla přizpůsobovat ostatní. Ale myslím, že je kravina přizpůsobovat ostatní barvě zdi, spíš bychom měly zeď přizpůsovat ostatnímu. Zeď můžeš vymalovat každý rok jinak, ale linku aspoň já v dohlednu nějakých 10-20 let (možná i dýl) měnit nehodlám!!!
Odpovědět
Profilova fotka
No, to práve jo :-D ...já myslela i na to, ze bych casem vymalovala jinak (treba na zluto, oranzovo, cerveno) ...a tam porád bílá linka sedne :-) ........jenze jinou takovouhle neutrální barvu, no nevím :-). ...porád jeste váhám. Nejdrív jsem chtela vanilkovou, jenze ta mi s tím drevem prisla taková vesnická ....a já bych radeji do moderna :-). Hele a vy predeláváte ted byt ...nebo jste se stehovali do nového?
Odpovědět
bublina25: předěláváme...je to byt, v kterém žiju od malička, tak si to tam teď zvelebujeme dle svého, protože jak jsem v něm žila celý život, tak se mi tam samozřejmě nic nelíbí. ;-) Tohle je poslední záležitost, všechny pokoje už jsou hotové. No já ti řeknu moje myšlenkové pochody, když jsem byla odrazena od té bílé. Chtěla jsem určitě světlou, a ta bílá mi přišla taková nadčasová. No ale jiná barva se mi nelíbila - ani červená, ani pistáciová, vanilkovou mam v obýváku, prostě barva šla stranou. Tak jsem se rozhodla pro dřevo, protože dřevo je nadčasové a chtěla jsem hodně světlé, takže zvítězil javor. Ale hezká je i bříza, nebo ta bělená dřeva.
Odpovědět
Profilova fotka
Koukám, ze premýslíme stejne ...kazdopádne, já u drevené skoncit nemuzu a to s jednoho prostého duvodu :-). Naprosto miluju drevenou (i kdyz treba imitaci) pracovní desku ...takze jí obetuji vse :-) ...i treba tu stenu :-D ...takze bych sla kdyztak do barvy (do jiné nez do bílé) ...jen nevím do jaké :-). A más fotky v albu, jak jste to meli staré a jak to máte ted? :-D
Odpovědět
bublina25: my to ještě stále máme staré, rekonstrukce bude až v lednu. Ale nynější stav někdy nafotím a vložím. V albu mám jen svůj návrh kuchyně, co jsem si namalovala v jednom programu a ten je finální a tak to bude. No ale do jaké barvy tedy půjdeš? Asi chceš také světlou, co? Protože hezká je třeba i antracitová, ale ta je sakra tmavá, ale taky se mi líbí.
Odpovědět
Profilova fotka
Mně se líbí i cerná :-) ...antracitová taky (ale kuchynka bude za rohem a cca 8m, takze tam bych do tmavých nesla :-( ........byla bych tam jak v kobce :-D . Zatím porád vede ta bílá, i kdyz jsi me pekne vydesila s tím zloutnutím ...ale premyslám, kdyz si nechám super vysoký lesk, zda to taky bude ohrozené nebo ne ....protoze bych to nedrela prásky na mytí, ale spís lestenkou na okna ......no je to vec :-). Jeste mám cas do ledna - to vymyslet. Budeme se stehovat az v breznu, ale v lednu jsme domluveni s truhlárem :-))). ....jeste jsem nezacala porádne a uz toho mám plnou hlavu :-).
Odpovědět
bublina25: tak se na tu bílou pořádně zeptej svýho truhláře, třeba ti řekne něco jinýho a poradí, jaký druh, aby to nezežloutlo. Možná u těch superlesklých to nehrozí...to já nevím. Možná ti řekne, že je to pitomost, že to nezežloutne u žádné. Říkám jen, co řekl ten můj mě. Ale třeba když jsem se na to ptala v Maxx kuchyních, tak mi to tam taky neřekli, pán začal koktat, že to bylo dřív, že se to dělalo tak a tak a já na něj zaútočila, že ale plyn je stejný jako dřív a že když se tam vaří, tak je to tím. Tak nevěděl, co říct. Uvidíš...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je vtipný :-D ...oni obcas v tech studiích poradí pekne blbe nebo reknou pekný prd. Mám pocit, ze mají dojem, ze kdyz jsou velcí, tak si muzou odpustit nedostatky :-). Tak uvidíme :-) ....jsem z toho jelen :-)...kazdopádne ti dekuji za rady :-N
Odpovědět
bublina25: nemáš zač. Hlavně ať ti to dopadne tak, ať máš kuchyň svých snů!!!
Odpovědět
Ahoj Kamel a Bublino:) Tak já chci taky bílou kuchyni:) Nikdy bych neřekla, že se nakonec rozhodnu pro bílou, ale tu stät z ikea jsem si absolutně zamilovala:) Jinak bych taky šla do břízy nebo do toho javoru.... Ohledně toho žloutnutí....Někdo mě ujišťoval, že mi to nezežloutne..PROSTĚ NESMÍ:) Ta superlesklá kuchyně je na jednu stranu dobře udržovatelná, protože má hladký povrch, žádné póry ani profily, takže se lehce otírá a nezůstavají na ní nečistoty....Na druhou stranu, jsou na ní vidět víc právě ty nečistoty a tlapičky:) Mě se líbí v imitaci dřeva ta deska spíš světlejší a bez přílišné kresby či vzorů...Určitě ta vyšší 4cm:)
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím si, že dřevo je velice náchylné. Budeš na té desce krájet, určitě se tam objeví i voda. Není to moc trvanlivý materiál. Nechali jsme si udělat normální desku v šedivé barvě a tu stejnou desku jsme si dali i na stěnu kolem linky. Konečně nebudu drhnout spáry mezi kachličkami. Určitě je to praktičtější.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
co si myslíte o pracovní desce z kamene??Nebo jakou byste mi nejvíce doporučili z jakýho materiálu a aby to bylo úměrný k ceně ta kvalita....díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, já právě na poslední návštěvě v Koryně řešila pracovní desky! Nejvíce mě zaujal právě kámen, ale ta cena je fakt moc vysoká! V Koryně nám nabídli 3 možnosti, a to buď klasickou levnou variantu, která se nachází snad u všech kuchyní nebo lisovaný papír, vypadá moc hezky, akorát ta barevnost vydrží jen asi 5 let. 1 m2 stojí kolem 8 tis. a pak další varianta je ten kámen. To nám paní řekla, že 1 m2 stojí 15 tis.! Takže ještě nevím, do čeho půjdeme! Tu klasiku moc nechci, ale zase taky nechci za 5 let měnit pracovní desku pro její nestálobarevnost! Nejraděj bych šla do kamene, ale 40 tis. za desku se mi moc dávat nechce. Na druhou stranu, pokud má kuchyň stát 350 tis., tak už ty peníze obětuju!
Odpovědět
zenab • Včera ve 20:31 Chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s kuchyňskou pracovní deskou z masivu. Jste spokojeni, je to praktické či nikoliv?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Chtěla jsem se zeptat....... nemáte někdo náhodou kuchyňskou desku z litokeramiky? Jedná se o tenkou vrstvu mramoru s keramickým podkladem. Pokud někdo má, jestli jste s ní spokojeni.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Tak jsem byla přesunuta adminem zde. Budu moc ráda za vaše komentáře k mé kuchyni. Těm, kteří už přispěli svými nápady, moc děkuji. Tlačí mě čas, kuchyň už je třeba zadat. Moje představa je: podlaha - dub elegant (Balterio Magnitude) - mírně bělený, chromový efekt vysoké skříně + horní skřínky - dekor "trnka" (Trachea) - kresba dřeva výrazná, jde do pruhů, bude horizontálně, něco bude prosklené v hliníkovém rámečku dolní skřínky - slonová kost lesk (Trachea) Prosím poraďte mi, jakou barvu desky a obkladu za ni, pokud chceme bílou (smetanovou) výmalbu. Můžu kombinovat tyto dva dekory dřeva? Barevně krásně odpovídají, ale kresba dřeva je zcela jiná, dub je spíš jednobarevný, trnka žíhaná v odstínech béžové, šedé a slonové kosti. Nepobije se mi to? Nebo mám raději zvolit jednobarevnou kuchyň celou ve slonové kosti? Jaké změny byste navrhovali vy? Podlaha už je koupená, kuchyň ještě zadaná není.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Mám obecnější dotaz k desce kuchyňské linky. Na internetu i v časopisech jsem viděla, že někdo si ke kuchyňské lince z Ikey objednává kuchyňskou desku jinde - u stolaře nebo jiné firmy, která dělá kuchyně. Chtěla bych se vás zeptat, zda máte kuchyňskou desku z Ikey nebo odjinud? Pokud odjinud, tak proč a odkud ji máte? A jaký je rozdíl v ceně? Myslím laminát nebo dřevo masiv, ne nějaké drahé materiály. Děkuji :-)
Odpovědět
Vyberte si desku ktera ma laminat potazeny pres hranu na spodni stranu. Nechcete na horni plose desky mezi laminatem a hranou mit sparu. Pracovni desky maji obycejne siroky vyber dekoru a atypicke rozmery nejsou zbytecne predrazene. Lze taky peclive zpracovat detaily, jako jsou zaobleni rohu apod. Dostupne i zadove desky / kryci panely v odpovidajicim dekoru a vetsich rozmeru.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?