Pracovní deska v kuchyni,3, bukové schodiště

Ahoj, prosím o radu. Máme bukové schodiště - vzorek viz odřezek dřeva (pod schodištěm bude kuchyň). Do jaké míry přírodní buk zažloutne? Máte někdo zkušenosti? Pod "schůdkem" jsou vzorky pracovní desky a nevím si rady, jakou zvolit ... Pokud schody časem zažloutnou, byl by nejlepší žlutý (Kronospan - buk), ostatní dva jsou buky od Eggeru... jakou variantu byste zvolili?? Děkuji, Romana
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
ten žlutý od kronospanu bych nedávala
Odpovědět
No já vůbec nevím kde mám sehnat nějakou odpovídající desku, aby to trochu vypadalo.... Tmavou nechceme, bude tmavá podlaha.
Odpovědět
Profilova fotka
mě k tomu nejvíc jde ta světlejší od eggeru, ale zkuste si to přiložit k větším vzorkům. ony ty malé hodně matou, v ploše to může vypadat jinak
Odpovědět
@blahova_andrea Mě k tomu extra zvlášť taky nejde žádná, tak nevím co vymyslet...
Odpovědět
@rona17 A co dát kuchyňskou desku bez dekoru dřeva....pokud budete mít "dřevěné" schody, podlahu, dveře...už je to k ladění hodně náročné.
Odpovědět
@bamak
Odpovědět
@bamak Kuchyň bude v tomto stylu, obklad asi cihličky, to dřevo by se tam hodilo nejvíce, nic jiného si tam moc představit nedokážu...
Odpovědět
@rona17 A doladit k podlaze by to nešlo? Navíc když jsou ty otevřené skříňky v ostrůvku....a cihličky jaké? Něco ala kámen? Nebo cihla? žula, pískovec? Já bych to celé nějak zjednodušila.
Odpovědět

Odpovědět
@bamak Otevřené skříňky budou bílé, to je jen nepřesnost v návrhu...
Odpovědět
@bamak doladit k podlaze by to šlo, ta je tmavá a to přítel nechce...
Odpovědět
Profilova fotka
@rona17 s těmi cihličkami už mi to bude připadat asi moc. moc dekorů a barev. budete tu cihličku ještě někde opakovat? třeba za tv? u krbu?
Odpovědět
Článek se načítá
@blahova_andrea Nemáme v plánu cihličky opakovat...
Odpovědět
https://www.planeo.de/media/catalog/p...
Odpovědět
@rona17 Hmmm, v tomto ti asi neporadím, na mě je to moc dominantních prvků na malém prostoru. ALe dívala jsem do k tobě do alba a máme úplně jiný vkus, takže nezoufej, někto se určitě najde a poradí, nebo přímo pošle fotky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Do kuchyne uz bych dekor dreva nedavala. Hlavne buk nezezloutne,je barevne sois do ruzova. Ten egger mi prijde ze vzorku spis jako dub nez buk Dala bych prac desku v sede nebo cerne.proste uplne jina barva
Odpovědět
@rona17 máme bílou kuchyň s prvky dekoru dřeva (dub nebraska) a pracovní desku šedou, něco jako imitaci betonu a vypadá to jak ke dřevu, tak k té bílé podle mě docela dobře. Máme ale šedou podlahu, nevím, jak by to šlo k té vaší.
Odpovědět
Profilova fotka
ten levý buk.
Odpovědět
Profilova fotka
Ten buk v pravo a nechala bych tak namořit schodiště :) A nebo tím, že máte tmavou podlahu taky bych volila desku nějaký světlý kámen, beton ;-) My budeme mít schody bukové také ale jsou za chodbou uplně mimo bydlení :) Podlaha bude světtloučký teplý dub ;-) A deska egger přírdodní dub. Dekor dveří bude jak podlaha.
Odpovědět
Já si myslím, že je vcelku jedno, který buk tam dáte, mlátit se budou všechny, a to s podlahou - kombinace dvou různých dekorů dřeva (zvlášť takto tmavé a světlé) prostě nefunguje. Osobně bych dala jinou podlahu, aby ladila se schodištěm, deska už je pak detail.
Odpovědět
Já tedy kombinaci dvou dřevin nevidím jako žádné drama. Nakonec bude pracovní deska ve stejném dekoru jako schody. V kombinaci s dalším dřevem už by to opravdu nevypadalo dobře.
Odpovědět
Profilova fotka
llama: hmm. tak to se asi pujdu zahrabat. v interierech mame vsude kombinaci 2-3 druhu dreva a kamene. Zatim nam to teda nikdy nikdo nehanel... prizemi: steny western red cedar, strop vybelena borovice, nabytek briza a cerne morene drevo, dvere cerne morene. Podlaha antracit bridlice, obklad bily kvarcit. asi to musi vypadat naprosto strasne, tolik zkombinovanych materialu. A do toho v predsini je jedna stena prirodni smrk. A kremova kuchyn z ikea. patro je jeste horsi. Modrinova podlaha, steny z douglasky stejne jako osteni oken, stropy a dvere z borovice. co ted sakra budu delat.... jedine ze by to nebylo o obecnych pouckach "kombinace dvou ruznych dekoru dreva proste nefunguje" ale o celkovem sladeni a i zameru, jak chceme aby interier pusbobil, abychom se v nem citili dobre.
Odpovědět
@jumpmans Já se asi půjdu zahrabat s vámi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rona17 to skoro zni jako hromadne ukladani k zimnimu spanku :-)
Odpovědět
@jakuda můžete se přidat, pokud máte v domácnosti více druhů dřevin...
Odpovědět
Profilova fotka
@rona17 to nevím, jestli si zasloužím. Máme malý byt a do něj se nám vlezly jen dva různé dekory dubu na podlaze a dveřích, kuchyňská linka v dekoru jasanu a teakový nabytek. Jo a Vánoční jedlička. V domku to bude asi veselejší.
Odpovědět
Profilova fotka
mě teda nepřijde divné kombinovat světlé a tmavé dřevo, když jsou to jen ty dva dekory. u toho většího množství už bych se bála. nemám na to asi vkus a nedosáhla bych hezkého výsledku. ale pokud to někdo umí, proč ne? hlavně je to jeho domov a když se mu tam líbí... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda ale muzes, ta vanocni jedlicka te plne kvalifikuje ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@rona17 Mě by se k tomu líbil ten vzorek vlevo dole, Není to ani tmavé asi světlé prostě akorát bych řekl, ale moc bych tam nekombinoval, aby jste moc nepřekombinovali. znám pár lidí co vybírali to a to a pak jak to zkombinovali tak tě pic, ale neříkám že je to váš příklad.
Odpovědět
Každý má jiný vkus, my jsme zatím spokojeni...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?