Bílá kuchyně v lesku - jaká je její údržba?

Dobrý den, trend velí bílá lesklá kuchyně. Můžete mi prosím říct, zda je to sebevražda ve smyslu neustálého uklízení nebo to není tak hrozné. Chci světlou kuchyni, ale netrvám na bílé. Jen nevím jaké nakombinovat barvy a materiály. Někdo nějaké zkušenosti, názory? :-) :-) Díky moc!! :-) :-)
Odpovědět
Dobrý den, já mám bílou kuchyni v lesku cca rok a údržba je v pohodě, bezproblémová, případné otisky setřu hadříkem. V koupelně mám mat, a to mi přijde na údržbu horší.
Odpovědět
@charlotka05 suhlasim s luckapol. Mam lesklu bielu,, a je to super na udrzbu,, ziadna sebevrazda ;-)
Odpovědět
Mám lesklou bílou a pokud je někdo uklízecí maniak, bude neustále s hadrem v ruce. Stačí sice jen lehce přeleštit, ale je na ní vidět sebemenší otisk prstu. Ačkoli to byl i na tmavé v matu a tam to leštění dalo zabrat víc. Nebo pak zvolit madla na lepším místě, my máme vždy na středu dvířek a bohužel všichni členové domácnosti na zavírání madlo nepoužívají, takže bych mohla leštit nonstop ;-)
Odpovědět
Taky máme bílý lesk, ale s uchytkama a naprosta pohoda. 1x za dva týdny utřu celou linku a pak občas příležitostně.
Odpovědět
Máme take bily lesk a naprosto bez problemu, otru občas vlhcenym ubrouskem a není problem. Sel bych do ni klidne znova.
Odpovědět
Děkuji Vám za názory a zkušenosti. Vypadá to tedy, že bílá kuchyně v lesku je celkem bez problému. My určitě chceme klasické úchytky, takže tím si snad pár otisku od prstíků ušetřím. Vždycky jsem si myslela, že budu chtít bílou matnou, ale co jsem teď viděla u truhláře, tak mi to přišlo snad ještě nepraktičtější. Pořád přemýšlím nad dekorem dřeva jestli to nebude ještě o fous praktičtější, ale těžko říct :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Bílá v lesku mi přijde nejvíc praktická. Moc nerozumím tomu když někdo říká, že se třeba bílá víc špiní..špiní se vše stejně, jen třeba u dřevodekoru to nejde tak vidět takže stoletou špínu na dvířkách setřete v lepším případě 1 za rok při důkladném vánočním úklidu..Já radši setřu špínu hned ať se to nemusí drhnout, nemusí se leštit tak jako černá a na matu mi přijde že špína lépe drží. Klidně do toho běžte :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Měla jsem různé kuchyně, teď mám bílý lesk s matnými nerez úchytkami. A je to na údržbu nejlepší varianta. Lamino bylo za trest, špatně se to "leštilo", zvlášť, když to člověk chvíli nechá neumytý. Když v kuchyni úřadoval puberťák, bylo každou chvíli něco "zablitý". Teď jen setřu hadříkem a je klid. A prsty na lince nemám, máme úchytky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@charlotka05 bílý mat raději nedávej, aspoň ne ten klasický levný. lesk je praktičtější. dřevodekor záleží jak který. jednolitě tmavý jako wenge praktický moc není, ale ty světlejší nebo s výraznou kresbou ano. @barter souhlasím. špíny je všude stejně, jen je rozdíl v tom jak moc jde vidět a jak dobře či špatně jde dolů
Odpovědět
@charlotka05 určitě se toho neboj, já rozhodně nejsem uklízecí maniak, mám krémovou kuchyni+tmavě hnědou desku, je na ni vidět všechno, ale podle mě je to u kuchyně pozitivum. Neznám moc lidí, kteří by neutřeli flek v kuchyni jen proto, že není vidět. Naopak hledat fleky by se mi nechtělo a mít zapatlanou kuchyni taky ne. Otisky prstů vidět nejsou vůbec. Jinak "čistá špína" mě nechává klidnou (tím myslím fleky od vody na baterii-přetřu, když myju dřez).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?