Praktické potravinové dózy, kde sehnat?

Zdravím všechny "kuchtičky" :-) Poradí mi některá z vás opravdu kvalitní a praktické potravinové dózy? Na mouku, cukr, těstoviny, kafe atd... (nemyslím takové ty svačinové) :-) Měla jsem jich vytipovaných už tolik, ale jedna byla moc těžká, druhé se rychle šoupalo zavírání, třetí pro změnu nešla skoro vůbec otevřít atd atd... Děkuji za odpovědi, názory i případné fotečky :-)
Odpovědět
Mě v tomto nezklamala IKEA. http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/cat... Plus si schovávám velké sklenice od potravin, cca 500 g (na luštěniny) a malé od majonéz (v těch mám koření).
Odpovědět
@nicky215 také Ikea. Něco mám teda Tupperware od mamky, ale cenově to je jinde
Odpovědět
Máme od Tescomy 4FOOD a zatím spokojenost
Odpovědět
Profilova fotka
mám skleněné Ikea, Tescoma, Tchibo ... do plastových dóz bych si potraviny nikdy nedala.
Odpovědět
holky, mockrát děkuji, @petrasafr : z těch skleněných mám trochu strach. Už tak jsou těžké a k tomu tam přibyde ještě např. kilo mouky... :-| ne, že bych gto neunesla :-D , spíš, aby mi to nevyklouzlo z ruky. Mám z domu zkušenost pouze s plechovýma, tak nevím.
Odpovědět
Profilova fotka
Také mám ikea, sice ještě v krabici, ale mám :D
Odpovědět
Profilova fotka
Mám tyto: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro... hrozně se mi líbí
Odpovědět
Profilova fotka
@nicky215 já jsme plastovky měla a byly to vyhozené peníze, prostě strouhanka a později i mouka, mi připadali načichlé a celkově jsem z toho vaření byla rozladěná.
Odpovědět
@kawaluca : ano, to je přesně ten styl zavírání, který chci:-) a nepřipadají ti moc těžké do ruky? Mamka má tohle zavírání, ale dóza je plechová a ty jsou parádní, ale nemůžu nikde sehnat. V ikey sice mají, ale kolem zavírání je ta barva hned ošoupaná a nevypadá to pěkně :-| ...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak zas tak těžký mi to nepřijde,ale lehký jak plast to není,ale zase za tu estetiku to stojí
Odpovědět
Profilova fotka
@nicky215 Ja už dlouho používám lock&lock
Odpovědět
Profilova fotka
Já si zamilovala "kyblíky" od Lock&Lock, ale ještě nevím jestli mají i jiné typy dóziček.. budu muset pozjišťovat..:) Snad jo.. jsou moji oblíbenci.. krásně utěsňují ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Mam pruhledne plastove z Ikei a jsou perfektni:)
Odpovědět
@petrasafr Tak v tomhle mám dilema. Mám stejný názor na plast a silikon jak ty, moc zdravé to nebude, ale váhám pak mezi vzhledem (u silikonových doplňků, které jsou moc pěkné) a u skla mi zase vadí, jak je to těžké. Mám teď z Ikea z mléčného skla s kovovým uzávěrem a jsou dost těžké. Hlavně ty velké.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka mně by to v tom plastu ani nevadilo, ale prostě mi přijde, že v tom ta potravina načichne ... a ta váha mi popravdě nevadí, není to nic, co bych brala do ruky x krát denně a nedalo se to unést. Třeba kafe mám taky ve skleněné dóze a tu teda používám často a nevadí mi to.
Odpovědět
@petrasafr Já mám tyhle dózy a jsou fakt těžké http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/pro... Hlavně když koupíš tu největší a celou ji naplníš třeba mletým cukrem tak to je pak hodně těžká.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka mám je taky, ale tu velkou ne, přijde mi totiž naprosto nesmyslná ... jako že bych v ní měla nasypáno 3,5 l cukru? A proč? Stačí mi mít v dóze vysypané rozbalené kilo a ostatní kilovky ve špajzce na poličce originál zabalené.
Odpovědět
@petrasafr Myslím, že nemáme tu 3,5 l ani jsem si nevšimla že dávám odkaz na tuhle. Ale máme jednu z těch velkých, původně určenou na těstoviny, ale maminka do toho nasypala mletý cukr. Ona většina dóz je udělaná tak, že vždycky potřebuješ větší, protože se ti tam nevleze celé balení třeba mouky nebo cukru.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka já tam prostě nasypu, co se tam vejde, pak mám taková ta uzavírátka na pytlíky, zbytek dám do špajzky a když je místo, tak dosypu, já tohle nijak tragicky neřeším, jestli se tam vejde 700 gramů nebo 800 gramů ... mám opravdu hodně velkou špajzku a v ní je místa dost, takže to mám kam dávat. Dózy mám v kuchyni v potravinovce a špajzka je hned u kuchyně, takže se ani moc nenachodím ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
V plastu nemám nic,stačím ty všechy možný plasty,sáčky,v čem už si to člověk z obchodu donese..manželovi zase vše z plastu smrdí..mám to v dózách,jak dávala odkaz @kofinka ...ano,těžší to je,ale zase nijak mi to zásadně nevadí...cukr nepoužívám,mouku málokdy,takže jen luštěniny,rýži atd..
Odpovědět
Profilova fotka
Má plastové z Ikea,ale do nového domku už je nechci.Vadí mi,že se do nich nevejde celé kilo mouky,nebo cukru a pak ty zbytky musím skladovat.Takže taky přemýšlím jaké teď.
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám vyhlédnuté tyhle - Ikea 365+. http://jstatic.asmira.com/photo/48/57... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já nevím, já mám ty Ikea 365+ a vleze se mi do toho kilovka všeho v pohodě. Sice tak, tak, ale vleze. :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?