Problematické rozmístění kuchyně

Profilova fotka
Zdravím :)... Zrovna kupujeme domeček a mám měsíc na to, abych si rozmyslela kuchyň.. Zatím jsem ve fázi zvažování rozmístění spotřebičů a vůbec celé dispozice kuchyně.. Problém je ten, že v místnosti jsou troje dveře (vstupní z haly, venkovní na terasu a do obýváku...) Snažím se prosadit si probourání obývákové zdi, aby byl prostor otevřený, ale statik to kvůli nosné zdi nechce povolit, takže to vypadá, že tam zůstane asi metrový vchod... Místnost je cca 3,5x4m .... Teď mám kuchyňku v panelákovém bytě o rozměrech 2x2m a vše mám při ruce a jsem spokojená... ale ten velký prostor a ještě tak členitý mi prostě delá problém... Už nad tím sedím pár dní a nejsem schopná nic funkčního vymyslet... Poradíte mi někdo?....
Odpovědět
@pseudoledvina Dispozice jsme měli stejně, tedy místo dveří na terasu je okno a ještě na protilehlé straně do obývací části je další okno, takže otvory na všech 4 stranách. Vyřešili jsme to tak, že dveře ze vstupní haly jsme přeložili cca o 2metry dál aby vzniknul prostor pro kuchyň do L a příčku mezi kuchyní a obývací části jsme taky zbourali ale nemuseli bychom díky překladu dveří, ale chtěli jsme propojený místnosti, tak šla dolů.
Odpovědět
Profilova fotka
@alisek Příčku mezi kuchyní a obývákem právě zbourat nejde a podle statika nejde udělat ani rozšířit ten "otvor" (dveře) pomocí "íčka", protože je to nosná zeď a barák už má více jak 100 let, tak s nosnou zdí nemůžeme nic dělat... A dveře z haly taky musí zůstat na místě, protože za tou pravou zdí (na obrázku) už jsou schody do prvního patra a s těmi hnout opravdu nejde... Kdyby tam nebyly ty dveře na terasu, tak je to jednoduché a udělá se kuchyně do L pod oknem a na té jediné celé zdi.. ale takhle je to o dost komplikovanější... :(
Odpovědět
V tom prostoru musí byt i jídelní stůl nebo jen kuchyně?
Odpovědět
Profilova fotka
@majkee. Jenom kuchyně. Jídelní stůl by bude v obýváku....
Odpovědět
A co řešení s ostrůvkem? Na jedinou souvislou zeď dat po cele délce kuchyňskou linku a do prostoru ostrůvek 2m délka 90cm hloubka. Kolem ostrůvku by ti zůstal všude metr na procházení a vzdálenost mezi KL a ostrůvkem by byla doporučených 90cm. Počítám hloubku KL 60cm.
Odpovědět
@pseudoledvina tak leda linku po celé délce zdi bez dveří, oken a do prostoru dát ostrůvek a do rohu mezi obývákem a halou dát vysoké skříně ale to se celkem naběháš a k lince to je daleko. nebo pak přeložit dveře na terasu ale to je technicky náročnější, co
Odpovědět
já bych dala po celé délce stěny (nevím jaký tam je prostor) linku (tj, od vstupu ke vstupu na terasu) a pak ještě ostrůvek :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alisek Jako, abych pravu řekla, úplně se mi kouří z hlavy, jak nad tím pořád přemýšlím... Ostrůvek mi nepřijde moc praktický vzhledem k tomu, že v té kuchyni je centrum všech cest... pořád by se musel obcházet... A s tím "běháním" máš pravdu, jinak to nepůjde... Teď jde o to, jak to co nejlíp vymyslet, abych neběhala zbytečně moc :D... Zatím jsem to měla vymyšlené asi takto... (akorát nemám moc odhad na "poměrové velikosti")... Přívod vody je totiž na té zdi u dveří do haly, tak aby se to nemuselo "tahat" jinam......
Odpovědět
Profilova fotka
Ideální by bylo, kdyby šla ta zeď s obývákem probourat... To bych tu vodu klidně pořešila na té celistvé zdi a dala ten ostrůvek... chjo.... V kuchyni trávím 90% času a celý život sním o tom, jak si budu zařizovat svůj domeček... a teď je to tady a já mám už z první místnosti hlavu jako balon :D.... A ještě mě napadlo... co kdybychom dveře na terasu dali do té obývákové části a v kuchyni by bylo jen okno... To už by byla hezká veliká Lková kuchyně jako lusk... Jenže zase chodit na terasu a zahradu z obýváku je asi dost nepraktické, že?...
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj a co zkusit kuchynska studia, at neco vymysli. oni to delaji denne a maji i dobre napady. Muzu dat doporuceni na sikovnou pani, ale je z Prahy, nevim, jestli by byli schopni to udelat takhle na dalku. ale velmi dobre o tom premysli. my jsme meli jasnou predstavu, ale stejne nam tam drobnosti naprosto logicky pomenila
Odpovědět
Profilova fotka
@zeneva Díky, asi stejně nakonec budu muset využít rady něakého profíka... Jsem z Ostravy, takže řeit na dálku to moc nechci, najdu si někoho tady. Ale moc děkuji :)
Odpovědět
Profilova fotka
no pokud jde dát dveře na terasu z obýváku, tak bych do toho šla, protože jak píšeš, byla by krásná velká elková kuchyň :-) nevidím v tom nic nepraktického chodit na terasu z obýváku, jinak je ten prostor hrozně rozkouskovaný těmi dveřmi
Odpovědět
Článek se načítá
@pseudoledvina osobně bych si tu vodu přeložila a pracovní plochu přesunula na opačnou stranu, taky jsem to tak udělali, naše kuchyň v původním měla úplně stejné dispozice vč. el. a vody, odpadů, vše jsme přeložili na protilehlou stěnu. Můžeš od prac. plochy sledovat dění ikdyž za zády přes dveře do obýváků a to samé zase do chodby skrz dveře do haly a na druhou stranu do terasy.
Odpovědět
@pseudoledvina však ten ostrůvek můžeš mít jako kdyby kolmo, s výhledem z terasy okna, to se teď dělává. Nic by se pak tak moc neobíhalo.
Odpovědět
a ostrůvek přesně jak ti píše @bayt, mě by se spíš líbil výlez na terasu z kuchyně..nemám ani jedno bohuežl, tobychom museli měnit celou dispozici domu a už tak to byla náročná rekonstrukce, takže dveře na terasu ti jen závidím :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Už jsem zase online.... @bayt Asi jsem natvrdlá, ale umístění toho ostrůvku nechápu... Nemohla bys mi prosím to načrtnout?
Odpovědět
@pseudoledvina byl by jako kdyby kolmo k té části z tvého nákresu, kde máš teď nakreslenou ledničku, troubu apod.
Odpovědět
já bych udělala dveře ven jak z obýváku, tak z kuchyně. z obýváku proto, aby ta hlavní cesta ven nevedla přes kuchyni a z kuchyně proto, aby bylo blízko a bez manévrování, když poneseš ven např. kafe. tady dávám svůj nápad.
Odpovědět
Profilova fotka
@pseudoledvina Mně ještě napadlo, zkus @verunky, jestli by neměla nějaký nápad. Navrhla tu kuchyně spoustu lidem a je moc ochotná ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pseudoledvina máme podobně řešenou místnost kuchyně a nakonec to vyřešil ostrůvek (my máme jeden vchod do místnosti a dva východy na terasu), za ostrůvkem s dřezem máme stůl
Odpovědět
@martinape tedy, to je úžasný návrh. Mohla bych se zeptat v jakém programu je návrh udělaný?
Odpovědět
@mikys44 v programu sketchup. není to nic na návrh kuchyně, je to prostě kreslení - 3d modelování. Ale je to program zdarma a když pár dní člověk zkouší a přijde na to jak na to, tak se v tom dá nakreslit snad všechno. Tohle co jsem vytvořila, je jenom takovej primitivní nákres.
Odpovědět
@martinape Děkuji, zatím jsem pracovala s programem Ikea a bylo to docela náročné na odezvu protože je on-line
Odpovědět
Profilova fotka
@martinape Juva, to je pecka :)... Takhle to vypadá jako řešitelný prostor... Díky moc!!! Předvedu to manžílkovi a uvidíme ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Lidi, já z vás padám na kolena! Jste naprosto úžasní ;-) .... Všem moc děkuju za bleskurychlou odezvu a skvělé nápady!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?